On yıl kadar önce, Valve software yalnızca Half-Life serisinin yapımcısı olarak biliniyordu. O zamanlar Half Life 2'yi sabırsızlıkla bekliyorduk. Ama biz farkında olmadan, Valve'in yan bir projesi git gide büyüyordu. Oyun dağıtım platformu Steam, internet hızlarının ve sabit disk kapasitelerinin artmasıyla yaygınlaştı ve oyunları satın almak için CD-DVD benzeri fiziksel bir nesneye sahip olma zorunluluğu ortadan kalkmaya başladı.
Steam Machine
Bugün de on yıl öncesine benzer bir durumdayız. Oyunlarla uzaktan yakından alakası olan herkes, Half-Life 3'ün duyurulmasını bekliyor. Valve bu seferki atılımını ise kendi oyun konsolu Steam Machine ve kendi işletim sistemi SteamOS ile yapıyor. Linux tabanlı SteamOS, firmanın oyun piyasasını ele geçirmedeki planının önemli bir parçası. Bilindiği gibi Steam Machine donanım olarak bir bilgisayardan farksız, oyun odaklı bir cihaz.. Belli hazır modelleri olsa da, tıpkı bir PC gibi modifiye edilebiliyor.
Geçen hafta 300 şanslı Amerikalı kullanıcı, SteamOS çalıştıran Steam Machine prototiplerine sahip oldu. Bununla eş zamanlı olarak firma, işletim sisteminin bir beta sürümünü de yayınladı. Yani kendi Steam Machine'ini yapmak isteyen herkes indirip deneyebilir. Yalnız Valve 2014'ten önce çok tecrübeli Linux programcıları dışında kimseye bunu tavsiye etmiyor.
Son Dakika › Teknoloji › SteamOS'u inceledik! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?