Eylül ayında Berlin'de IFA Fuarı'nda tanıtılan Sony Smartband Talk bizlere neler sunuyor, gelin birlikte bakalım...
Kavisli E Ink ekran
Tasarımı daha önceki smartband modeliyle karşılaştırdığımızda Smartband Talk'ın göze çarpan en önemli farkı kavisli ekrana sahip olması. Daha önceki Smartband modelinde ekran bulunmuyordu. Bileğinizi estetik bir şekilde saran bu kavisli ekran sayesinde daha kolay bir kullanım sunulmuş.
Elektronik mürekkep (E Ink ) teknolojisine sahip 1.4 inçlik siyah-beyaz ekran 320x320 piksel çözünürlükte. Bu ekranın tercih edilmesinin en önemli nedeni cihazın güç tüketimini düşük seviyede tutmak. Elektronik mürekkep teknolojisinin diğer bir artısı ise gün ışığında ekranın yansıma yapmaması ve kolayca okumayı sağlaması. Ekran arka planını siyah ya da beyaz olarak ayarlamak mümkün. Ekranın ışıklandırmasının olmaması ise en önemli eksiklerinden birisi. Karanlık ortamlarda ekranı görememek can sıkıcı bir durum.
#Sayfa#
3 günde bir şarj yeterli
Smartband talk'ta 3 güne kadar kullanım sunan 70 mAh değerinde pil mevcut. Tam şarj süresinin ise yarım saat civarında sürdüğünü belirtelim. Cihazın kutusundan büyük ve küçük olmak üzere iki farklı boyutta bilek bandı çıkıyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan Smartband Talk'ın rengini değiştirilebilir bilek bantları sayesinde kolayca değiştirebilirsiniz.
Suya ve toza karşı dayanıklı
Suya ve toza dayanıklılık konusunda sektöre öncülük yapan Sony, premium olarak adlandırdığı ürün sınfındaki mobil cihazlarında suya ve toza karşı dayanıklılığı standart haline getirdi. SmartBank Talk da sahip olduğu IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı. Cihaz 1,5 metre derinliğe kadar su geçirmiyor.
Ekran dokunmatik değil vurmatik
E Ink ekran dokunmatik özelliğine sahip değil ancak ekran ya da bilekliğe parmağınızla hızlıca vurarak cihaza komut verebiliyorsunuz. Smartband Talk'ın üzerinde 2 fiziksel tuş bulunuyor. Ses açma kapama tuşu ve fonksiyon tuşu ekranın sağında konumlandırılmış. Menüler arasındaki geçişi fonksiyon tuşuyla yapabiliyorsunuz.
Cihaz standart micro usb girişine sahip. Bu sayede ekstra bir ekipmana ihtiyaç duymadan kolayca şarj edilebiliyor.
#Sayfa#
Tüm ayarlar Android uygulamasında
Smartband Talk'ın tüm ayarlarını ücretsiz Android uygulaması üzerinden yapmak mümkün. Bluetooth 3.0 bağlantı özelliğine sahip olan cihazı Android bir akıllı telefonla eşleştirdikten sonra tüm ayarlarını uygulama üzerinden rahatlıkla yapabiliyorsunuz.
Cihaz 10 metreye kadar sorunsuz bir şekilde telefonunuzla bluetooth üzerinden iletişim kurabiliyor. Uygulamalarım sekmesinden Smartband Talk'ın ekranını özelleştirmek mümkün. Yeni uygulama ekleme, sıralarını değiştirme ve uygulamaları kaldırma işlemleri buradan kolaylıkla yapılabiliyor.
#Sayfa#
Tüm bildirimler bileğinizde
Smartband Talk'ta telefonunuza gelen tüm bildirimleri akıllı bilekliğinizden takip etmenize olanak sunulmuş. Birçok akıllı bileklik sadece bazı uygulamalardan gelen bildirimleri gösterirken SmartBand Talk telefonunuzda yüklü uygulamalar arasından istediğiniz bildirimleri almanıza olanak sunuyor. Bildirimler menüsü altında telefonunuzda yüklü uygulamaların listelendiği menüden seçtiğiniz uygulamaların bildirimlerini alabilirsiniz.
#Sayfa#
Çağrıları cevaplayın
İsminden de anlaşılacağı gibi Smartband Talk'ın dikkat çeken bir özelliği ise gelen çağrıları cevaplayıp cihaz üzerinden görüşme yapabilmeniz. Üzerindeki mikrofon ve hoparlörler sayesinde, bileklik üzerinden telefon görüşmesi rahatlıkla yapılabiliyor. Çağrı geldiğinde titreşimle sizi uyaran cihaz üzerinden rahatlıkla görüşme yapabiliyorsunuz. Görüşme sırasında ses kalitesinin başarılı olduğunu belirtmeliyim.
Çağrı başlatabilme özelliği de mevcut ancak sadece favori kontak olarak atadığınız bir kişiyi arayabiliyorsunuz. Çağrı cevaplama başarılı ancak çağrı başlatma özelliği biraz sıkıntılı.
Lifelog ile hayatınız kayıt altında
Smartband Talk, sahip olduğu ivme ve yükseklik ölçen sensörleri sayesinde tüm hareketlerinizi algılıyor. Koştuğunuzu, yürüdüğünüzü ve hatta uyuduğunuzu bile algılayan cihaz topladığı bilgileri Lifelog hesabınızla senkronize ediyor.
Günlük katettiğiniz mesafe ve hedef gerekleştirme durumunu ekrandan takip edebildiğiniz gibi geçmişe dönük detaylı raporlara Lifelog üzerinden erişmek mümkün.
Smartband Talk'ın topladığı bilgiler Lifelog isimli uygulama sayesinde anlam kazanıyor. Lifelog uygulaması Android markette mevcut. Android 4.4 Kitkat ve üzeri bir akıllı telefona Lifelog uygulaması yüklenebiliyor.
Lifelog uygulaması özetle hayatınızın kaydını tutmanız için geliştirilmiş. Ne kadar yürüdüğünüz, koştuğunuz dışında, nerelere gittiğiniz, ne kadar süreyle müzik dinlediğiniz, hangi filmi izlediğiniz, web de ne kadar gezindiğinize kadar tüm günlük aktivitelerinizi görmenizi sağlayan uygulama ile hayatınıza genel bir bakış yapabilmenizi sağlıyor.
#Sayfa#
Uyku kalitenizi ölçün
Smartband Talk'ı uyku sırasında bileğinizden çıkarmazsanız uyku sürenizi de kayıt altında alabilirsiniz. Ortalama uyku sürenizden, uykunuzun ne kadarında derin, ne kadarında hafif uykuda olduğunuza kadar detaylı bilgiler lifelog hesabınızdan görebilirsiniz.
Akıllı uyandırma ile güne zinde başlayın
Cihazın akıllı uyandırma özelliğini devreye alırsanız, cihazın alarmı uyku döngünüzü kullanmaya başlıyor ve belirttiğiniz zaman aralığında siz hafif uykudayken yakalayıp alarmı çalmaya başlıyor. Bu sayede derin uykunuzu bölmeden daha zinde bir şekilde güne başlayabilirsiniz.
Son Söz
Sony 2014 yılı başında CES Fuarı'nda tanıttığı ilk akıllı bilekliği SWR10 modelinden sonra aldığını geri dönüşlerle çalışmalarına hız verdi ve SmartBand Talk'ı geliştirdi.
Smartband Talk, piyasadaki akıllı bilekliklerle karşılaştırıldığında Lifelog uygulaması başta olmak üzere hayatınıza renk katacak birçok özelliğe sahip.
Sony Smartband Talk, ülkemizde 369 TL fiyat etiketiyle tüketicilerle buluştu. Android 4.4 ve üzeri bir akıllı telefon kullanıyor ve bileklik alma düşünceniz varsa Smartband Talk'a göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
Son Dakika › Teknoloji › Sony Smartband Talk Swr30 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?