Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, bilişim sektörünün geleceğini 5 ana trendin belirleyeceğini söyledi. Bu trendlerin, "Büyük Veri", "Kurumsal Sosyal Ağlar", "Mobil Çözümler", "Güvenlik" ve "Bulut" olduğunu ve bu 5 ana kavram için Microsoft'un yılda 10 milyar dolar Ar-Ge bütçesi ayırdığını belirtti. Dijital dünya, Nesnelerin İnterneti (IoT) ile her 2 senede bir 2 kat büyürken internete bağlı cihaz sayısının 2020 yılında 24 milyara ulaşacağını belirten Kansu, bu yükselişin 4.5 trilyon dolarlık bir katma değer yaratmasını beklediklerini açıkladı.
Bulut pazarı büyüyor
Microsoft'un yoğunlaştığı diğer bir alan olan bulut teknolojilerinin 2012'de 111 milyar dolarlık, 2013'te ise 131 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaştığını belirten Kansu, bulut teknolojilerinin dünyada 14 milyon yeni iş fırsatı yaratarak, 1.1 trilyon dolara yakın bir gelir sağlamasını beklediklerini açıkladı.
Önce mobil, önce bulut
Murat Kansu, "Microsoft'un vizyonu yazılımlarıyla bireyleri 'her zaman, her yerden ve her cihazdan' bilgiyle buluştururken, misyonu da üretkenliği yeniden tanımlamak ve sınıfında en iyi platformları inşa etmeyi hedefliyoruz. Microsoft, "Önce mobil, Önce bulut" stratejisiyle dünyada yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Microsoft'un büyüme stratejisi üç ana aks üzerinde ilerleyecek: Microsoft, öncelikle global stratejisini hayata geçirerek Türkiye'yi en başarılı pazar yapmayı amaçlıyor. Gerek bulut bilişim gerekse mobil çözümler nezdinde Microsoft'un global stratejisini hayata geçirmek Microsoft Türkiye olarak önceliğimiz olacak. Microsoft Türkiye, sadece finansal başarı ile sınırlı kalmayıp, Türkiye'nin mobil cihazlar ve bulut bilişimde en başarılı ülke olarak öne çıkmasını amaçlıyor." açıklamasında bulundu.
Hedef 1 milyar cihazda Windows 10
Microsoft'un 29 Temmuz'da duyurduğu yeni işletim sistemi Windows 10 hakkında bilgiler veren Murat Kansu, "Windows 10 ile yazılım dünyasına ivme kattık, W10 cihazlarla ekosistemimizi yaygınlaştıracağız. Windows 10'u Başta Türkiye olmak üzere dünyada beklentilerinde üzerinde bir taleple karşılaştık. W10, cihazlar arasında devamlılığı sağlaması ile öne çıkarken, kişisel asistan Cortana, çoklu masaüstü desteği, biyometrik kişisel güvenlik ayarları, yeni web tarayıcı Edge ve Hololens ile çok farklı bir deneyim sunuyor. Globalde 110 milyon kullanıcıya ulaştık. Windows 10, aynı dönem bazında Windows 7'nin üç katına varan yükseltme oranı ile tarihin en hızlı başlangıcını yaptı. Yeni Windows Store'a da şu ana kadar 1.25 milyar kez giriş yapıldı. Yakın gelecekte Windows 10'u 1 milyar cihaza taşımayı hedefliyoruz. Windows 10'un yanı sıra yakın zamanda duyurduğumuz Office 2016 ile kurumların üretkenliğine hız kazandıracağız." dedi.
LUMIA 950, LUMIA 950 XL VE LUMIA 550 NE ZAMAN TÜRKİYE'YE GELİYOR?
Son Dakika › Teknoloji › Microsoft'un Hedefi 1 Milyar Cihazda Windows 10 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?