Mahmut Saral - - Marvel'ın son yıllarda sinemaya uğrayan en popüler karakterlerinden bir tanesi, şüphesiz ki Iron Man. Tabii bunda Tony Stark karakterini canlandıran Robert Downey Jr.'ın da payı çok büyük. Ayrıca aktör de bu marka sayesinde hatrı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmış durumda. Hal böyle olunca, her beğenilen markaya yapıldığı gibi, Iron Man filminin de yan ürünleri bir bir görünmeye başladı. Mobil platformlar için geliştirilen resmi Iron Man 3 oyunu da bunlardan bir tanesi.
Uçan demir geri döndü
Iron Man 3, kısaca belirtmemiz gerekirse, yeri geldiğinde refleks, yeri geldiğinde de sabır gösterilmesi gereken bir oyun. Türüne kısaca değinecek olur isek, Temple Run temeli üzerine inşa edilmiş bir süper kahraman oyunu olduğunu belirtebiliriz. Biliyorsunuz Temple Run, en popüler mobil oyun serilerinden bir tanesi. Yapımda devamlı koşan bir karakteri kontrol ederek hem yaratıklardan kaçıyor, hem altın topluyor, hem de hızla değişen güzergaha ayak uydurarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. Zira yaptığımız bir hata, sonumuz olabiliyor. İşte Iron Man 3'ün de temeli bu oyundan geliyor. Bana kalırsa, tıpkı The Dark Knight Rises gibi TPS bakış açısında bir açık dünya aksiyon oyunu yapılabilirdi. Ancak böyle seçildiyse, bunda Temple Run stili oyun yapısının popülerliğinden yararlanılmak istendiğini düşünebilirim, düşünebiliriz.
Oyunda tabii ki Iron Man'i, yani Demir Adam'ı kontrol ediyoruz. Sokaklarda, caddelerde, gökyüzünde devamlı hareket halinde, hızla ilerliyor. Biz oyuncular ise, o hareket halindeyken reflekslerini kontrol ediyoruz. Karşıdan bir hedef geliyorsa onu patlatmalı, bir kamyon geliyorsa ondan kurtulmalı ve puanları toplamalıyız. Çizgiromanlardan hatırlayacağımız dört tane de büyük düşmanımız var. Bunlar: Crimson Dynamo, Ezekiel Stane, Living Laser ve M.O.D.O.K.
Belli bir çizgi üzerinden gidilmesi gerektiği için genellikle caddelerde takılıyoruz ve habire kamyonlardan kaçma telaşındayız. Yoksa Iron Man bu! İstese, yol kenarından veya bulutlar üzerinden de bunlarla ilgilenmeden yol alabilirdi. Ama o zaman da reflekslere ve dikkate dayalı bu oyun yapısının bir anlamı kalmazdı. Tabii farklı bölümlerin de olduğunu belirtmekte yarar var (Malibu Sahilleri, New York ve Çin).
Yapımın oynanışı kısaca böyle. Görevlerimiz ise, çeşit çeşit. Şu kadar adam öldür, bir kerede şu kadar puan topla, şu kadar yol git gibi. Evet, yine aklınıza Temple Run geldi değil mi? Tabii yaptığınız bunca şey, size tecrübe puanı olarak geri dönüyor. Kostümünüzü ve silahlarınızı geliştirebiliyor, hatta kapalı olan silah ve kostümleri açarak kullanabiliyorsunuz. Ben daha fazlasını isterim diyorsanız, Gameloft'un Iron Man 3 için de bir marketi var. Ücretsiz olarak indirilebilen yapım, para karşılığında size birçok eşya sunabiliyor.
Türkçe oyun
Yapımın teknik detaylarına gelecek olursak, kontrollerinin, işitsel tarafının ve görsellerinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Belki de en güzel tarafı ise, Iron Man 3'ün Türkçe altyazı desteğiyle kullanıcılara sunuluyor olması. Menüler, görevler ve diyaloglar, Türkçe altyazı desteğiyle size sunuluyor ve her şeyi rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.
Sonuca gelecek olursak Iron Man 3, özellikle filmin hayranları tarafından indirilip oynanabilecek bir oyun. Rahat oynanabilirliği ve Türkçe altyazı desteği gibi özellikleri sayesinde rahatlıkla dikkat çekebiliyor. Ancak belirttiğim gibi, Temple Run tarzında değil de The Dark Knight Rises tarzında bir oyun olsaymış, özüne daha sadık kalırmış.
İndirmek isterseniz buraya tıklayın.
İyi oyunlar.
Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Son Dakika › Teknoloji › Iron Man 3 (İos) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?