Bugüne kadar Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg'ten Wikipedia Kurucusu Jimmy Wales'a kadar dijital dünyanın önde gelen isimlerini bir araya getiren DLD (Digital – Life – Design) Konferansı'na bu yıl Türk internet dünyası damgasını vurdu. Konferansın Dijital Boğaziçi adlı oturumuna katılan markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra "2012-2013'te yabancı yatırımcıların Türk internet girişimlerine ilgisi artacak. Avrupa'daki ilk 10 yatırım arasına girecek örneklere şahit olacağız" dedi.
markafoni Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra Almanya'da düzenlenen ve dijital dünyanın nabzını tutan DLD (Digital – Life – Design) Konferansı'nda konuşma yaparak Türk internet dünyasının son durumunu ve geleceğine ilişkin öngörülerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla paylaştı. Konferansa Türkiye'den markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra'nın yanı sıra Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Peakgames Kurucusu Sidar Şahin, Turkcell Yeni Teknoloji İşleri Genel Müdür Yarcımcısı Cenk Bayrakdar, 41-29 'in kurucusu Alemşah Öztürk ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış katıldı.
"markafoni'nin başarısı yabancı yatırımcılara cazip geliyor"
Dijital Boğaziçi oturumunda konuşan markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra şunları söyledi: "Türk e-ticaretinin hızla büyümesinde Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olması, internet kullanıcıların sosyal medyaya ilgisi, yüzde 60 civarında seyreden kredi kartı penetrasyonu ve güçlü lojistik altyapı etkili oluyor. Tüm bunlar Türkiye'yi e-ticaret açısından hem yerli ve yabancı, hem de bu sektörün dışında hali hazırda önemli girişimleri olan ve e-ticarete yatırım yapmayı düşünenler için oldukça cazip kılıyor ve Türk e-ticaret pazarına yatırım yapmaya teşvik ediyor. 2012-2013'te yabancı yatırımcıların Türk internet girişimlerine ilgisi artacak. Çünkü 2011'de markafoni'nin çıkış yapması yabancı yatırımcılara cazip geldi. 2012'de Avrupa'daki ilk 10 yatırım arasına girecek örneklere şahit olacağız."
"Türk e-ticareti 2012'de yüzde 50 büyüyecek"
Sina Afra konuşmasında e-ticaretin geleceğine ilişkin tahminlerini paylaştı. Afra "Şu an Türkiye'de 6-9 milyon arasında online alışveriş kullanıcısı var. 2012'de hem online alışveriş kullanıcılarının sayısı artacak hem de mevcut online alışveriş kullanıcılarının internetten yaptıkları harcamaların hacmi yükselecek. 2012'de e-ticaret sektöründe tek bir ürüne odaklanan dikey siteler yükselişte olacak. 2012'de dikey sitelerin yanı sıra, "mass customization" diye adlandırılan kişiye özel üretim siteleri, sosyal medya ve sosyal ticaretle ilgili kurgular ön planda olacak.
Türkiye'den teknolojik yeniliklerin çıkışına şahit olacağımızı düşünüyoruz. Ödeme sistemleriyle ilgili de hareketlilik yaşanacak. Büyük medya grupları e-ticarete bakış açılarını yeniden değerlendirirken, geniş kitleleri ulaşmak isteyen Türk e-ticaret sitelerinin kendi aralarında da satın almalar yaşanacak. Online alışverişte tüketici olarak hayli etkin olan kadınlar, 2012'de girişimci olarak da önemli rol oynacaklar. Son olarak 2012'de Türkiye'de e-ticaretin yüzde 50 büyüyeceğini tahmin ediyorum" dedi.
2005 yılından bu yana dijital dünyanın devlerini buluşturan ve dijital teknoloji ve internetteki gelişmelerin toplumu, medyayı ve kültürü nasıl etkilediğini masaya yatıran DLD (Digital-Life-Design) Konferansı, bu yıl da dijital dünyanın nabzını dünyaca etkili isimlerle birlikte tuttu. Huffington Post Kurucu Ortağı Arianna Huffington, eBay'in CEO'su John Donahoe, Twitter Kurucu Ortağı Jack Dorsey, Hillary Clinton'ın yenilik ve teknoloji konularında kıdemli danışmanı Alec Ross ve sanatçı ve aktivist Yoko Ono gibi pek çok etkili ismin konuşmacı olarak katıldığı DLD12 Konferansı'nda global trendler yakından takip edildi.
Dijital dünyanın kaderi DLD Konferansında belirleniyor!
DLD Konferansı dünya çapında iş, sanat ve sosyal dünyasının kanaat önderleri ile yatırımcıları bir araya getirerek yenilik, dijital, bilim ve kültür alanlarında diyalog ve etkileşim sağlamak amacıyla 2005 yılından beri düzenleniyor. DLD bugüne dek New York, Pekin, San Francisco, Londra, Moskova, Yeni Delhi, Sao Paolo ve Münih gibi belli başlı dünya merkezlerinde farklı üslup ve formatlarda çeşitli etkinlikler ve organizasyonlara imzasını atmış bulunuyor.
Bu etkinliklere Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg, Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Facebook ve Napster'ın da aralarında olduğu pek çok başarılı internet sitesinin kurucu ortağı Sean Parker, YouTube Kurucusu Chad Hurley, Nobel ödüllü Martti Ahtisaari ve Dan Kahneman, iki yıl üst üste Time'ın en etkili 100 kişisi arasına giren biyolog ve iş adamı Craig Venter, ünlü şarkıcı Lady Gaga ve ünlü yazar Paulo Coelho'nun da aralarında olduğu pek çok etkili isim katıldı. Medyada geniş yer bulan DLD Konferansı, aralarında Guardian, New York Times, Wallstreet Journal ve CNBC gibi etkili basın organlarının da içinde bulunduğu 180'in üzerinde gazeteci tarafından takip ediliyor.
Son Dakika › Teknoloji › İnternet Girişimlerine Yatırım Artacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?