Cisco Connect Türkiye 2014, bugün düzenlediği Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde iş dünyasından ve kamu kurumlarından teknoloji karar alıcılarını bir araya getirdi. "Yarın burada başlıyor" temasıyla düzenlenen Cisco Connect Türkiye 2014, en güncel teknoloji trendlerinin yanı sıra Cisco'nun kuruluşunun 30'uncu yılı kutlamalarına da sahne oldu. Intel'in ana sponsorluğu, Netaş'ın platin, Biltam ve Sekom'un ise altın sponsorluklarıyla düzenlenen Cisco Connect Türkiye 2014'ün ziyaretçileri, interaktif bir sergi alanı olan "Çözümler Dünyası"nda ürün ve teknoloji demoları ile Cisco ve iş ortaklarının üstün çözümlerini deneyimleme fırsatı buldu.
Cisco Connect Türkiye 2014'te düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Cisco Global Başkanı & Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (COO) Gary Moore, Her Şeyin İnterneti (IoE) dönemine girdiğimiz şu günlerde hem bireyler hem de işletmeler için ortaya çıkacak eşi görülmemiş fırsatlarla ilgili bilgi verdi.
Cisco, Her Şeyin İnterneti kavramını; ülkeler, bireyler ve işletmeler için yeni yetenekler, daha zengin deneyimler ve daha önce görülmemiş ekonomik fırsatlar yaratmak üzere veriyi hayatımıza katacak şekilde, insanları, süreçleri, veriyi ve nesneleri biraraya getirerek ağ bağlantılarını daha önce olmadığı kadar amacına uygun ve değerli hale getirmek olarak tanımlıyor. Önümüzdeki yıllarda Her Şeyin İnterneti; iş inovasyonu, üretkenlik ve müşteri etkileşiminin yeni belirleyicisi olacak.
Gary Moore, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dünyanın işleyişinin, yaşamın, oyunların ve öğretilerin yöntemini değiştirme vizyonu; kurulduğu günden bu yana devam eden otuz yıllık yolculuğunda Cisco'nun temel taşını oluşturuyor. Vizyonumuz; müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla yeni piyasalar yaratmak ve endüstrideki dönüşüme liderlik etmek için geçmişin üzerine inşa edilen geleceğin öngörülmesi prensibine odaklanmamıza rehberlik ediyor."
Her Şeyin İnterneti, BİT Piyasasında Benzersiz Hızdaki Dönüşümü Tetikliyor
Gary Moore basına yaptığı konuşmasında şu önemli noktalara değindi:
· Teknolojinin geleceği, piyasadaki dönüşüm veya endüstrinin dönüm noktalarıyla şekilleniyor. Cisco'nun uzun süreli başarısının ardında, müşterileri ile iş ortaklarına sunduğu değer katan ürünleri, çözümleri ve hizmetleriyle piyasadaki dönüşümleri yakalama yeteneği yer alıyor. Her Şeyin İnterneti, günümüzde önümüze çıkan pazardaki en önemli dönüşüm. Günümüzün fiziksel dünyasındaki nesnelerin yüzde 99'undan fazlası birbirlerine bağlı değil. Bağlı olmayanlar bağlandığında nelerin mümkün olacağını hayal edin.
· Ağlar; Her Şeyin İnterneti'nin merkezinde bulunuyor ve zeki bağlantıların yaratılmasında kilit rol üstleniyor. Otuz yıldır, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza her zaman daha iyisini sunduğumuz gibi bu dönüşümü de yakalayarak, müşterilerimizin iş hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözmeye ve dönüşümlerini sürdürmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz.
· Cisco, Her Şeyin İnterneti'ni sahiplenecek ve gerçeğe dönüştürecek akıllı ağ uzmanlığına sahip olan tek şirket. Akıllı ağ bağlantılarının şimdiye kadar olmadığı şekilde daha da amacına uygun ve değerli kılınması için insanlar, veri, süreçler ve nesnelerin birbirine bağlandığı; tamamen dijitalleşmiş altyapıya sahip yeni internet dönemini yaşıyoruz; yani "ağlar ve bilgisayar altyapıları bir hale geldi."
· Bugün Nesnelerin İnterneti (IoT) döneminden, nesnelerin içerik farkındalığı, artırılmış işlemci gücü ve daha fazla hissetme yeteneği kazandığı Her Şeyin İnterneti (IoE) dönemine geçiyoruz. İnsanlar ile bilgiyi harmanladığınızda; eşsiz fırsatlar yaratan, nesnelere can veren milyarlarca, hatta trilyonlarca bağlantının olduğu ağların ağını elde edeceksiniz.
· Önümüzdeki 10 yılda Her Şeyin İnterneti, dünya çapındaki işletmeler ve hükümetler için 19 trilyon dolarlık fırsat sunuyor. Cisco'nun tahminlerine göre, önümüzdeki 10 yıl içinde, bugün bağlantısız olan nesneler, insanlar, işlemler ve veriyi bağlayan kamu ve özel sektör kurumları, Her Şeyin İnterneti'nin getirdiği tasarruf, yeni gelirler, artan çalışan verimliliği ve ölçülebilir vatandaş deneyiminin faydalarını görecek. İş dünyası liderleri, şimdiden Her Şeyin İnterneti'nin hayata geçirilebilmesi için gereken altyapı ve kültürel koşulları belirlemeye başlamalı.
Moore, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Türkiye'deki iş dünyası ve hükümet liderleri, değişime öncülük etmede kendileri ile işbirliği yapacak ve birlikte çalışacak iş ortakları istiyor. Bu fırsatın farkındalar ve Cisco bu değişimin tam merkezinde yer alıyor."
Son Dakika › Teknoloji › Her Şeyin İnterneti, 19 Trilyon Dolarlık Fırsat Sunuyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?