Günümüz yemek kültürlerinin ve yeme alışkanlıklarının arasında en popülerlerden biri olan fast food, sandığımız kadar da yeni bir kültür değilmiş. Günlük hayatın koşuşturmasının içinde kısa sürede tüketilebilir ve doyurucu olmasından dolayı çokça tercih edilen fast food türündeki yiyeceklerin, sandığımızın aksine hayatımıza hamburgerle girmediği ortaya çıktı.
İtalya'daki Pompeii adlı antik kentte gerçekleştirilen kazılardan elde edilen bulgular, atıştırmalık kültürünün 2.000 yıl önce de varolduğunu ortaya çıkardı. Kültürün, Thermopolium adı verilen mekanlarda ortaya çıktığı ve yaygın olarak fast food adı altındaki yiyeceklerin tüketildiği düşünülüyor.
Pompeii'in kuzeyinde bulunan Regio V adlı alanda yapılan kazılar, Thermopolium'un genelde evde yemek pişirme imkanı olmayan kişiler tarafından kullanıldığını ortaya koyuyor. Bugünkü fast food yiyeceklerinden farklı olarak, menülerinde tuzlu balık, pişmiş peynir, mercimek, baharatlı şarap ve ekmek yer alıyor.
Kazıda görevli Massimo Osanna, kazıyla ilgili detayları kendi Instagram sayfasından paylaşıyor. Yapılan tahminlere göre Pompeii'in farklı lokasyonlarında 150 adet civarı Thermopolium bulunduğu düşünülüyor.
Son Dakika › Teknoloji › 2 Bin Yıl Önce Hizmet Veren, Dünyanın İlk Fast Food Restoran Zinciri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?