Süper gribin uzun sürmesinin sebebi, pandemide bağışıklığın azalması Prof. Dr. Özgür Enginyurt: "Süper grip diye adlandırdığımız hastalık, önceden bildiğimiz nezle" "Kovid-19 pandemisinde bağışıklık azaldığı için yan etkisini görüyoruz" Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim...
"Süper grip" vakaları arttı, acil ve polikliniklerde yoğunluk başladı Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun'daki "süper grip" vakaları nedeniyle poliklinik ve acil servislerdeki yoğunluk oranının yüzde 30 oranında arttığını söyledi.
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, aşı yaptırmayanlara dikkat çekerek, "Aşının yaygınlaşması sonucunda yoğun bakımdaki hasta sayısı 3'te 1 oranında azaldı.
Koronavirüs salgınında bittiği düşünülen grip daha farklı bir semptomlarla ortaya çıktı. Bilim insanlarının solunum virüsü olarak tanımladıkları süper gribe yakalananlar grip benzeri semptomlar gösterse de hastalığı çok daha ağır yaşıyor. Sinüs ve göğüs enfeksiyonları, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk ile tat ve koku kaybı gibi belirtileri görülen süper grip, 2 yaşın altındaki bebeklerde ve yaşlılarda daha ciddi hastalıklara yol açabiliyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.