Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'nde beklenen olası deprem senaryolarını değerlendirdi. Ersoy, Marmara'da büyük bir deprem olacağını ve bu depremin 7'yi geçecek bir büyüklükte olacağını belirtti. Ayrıca, depremle birlikte tsunami tehlikesinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ancak bilimle siyaset arasında anlaşmanın olmadığını ve hazırlıkların yetersiz olduğunu ifade etti.
Çanakkale'nin Yenice ilçesi merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Kısa süreliğine paniğe neden olan depremin ardından akıllara "Sarsıntı büyük İstanbul depremini tetikler mi?" sorusu gelirken deprem uzmanı Şükrü Ersoy "Beklediğimiz Kuzey'deki kol Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey koluyla ilgili deprem değil" açıklamasında bulundu.
Arnavutköy'de düzenlenen deprem bilinci yarışmalarında derece yapan öğrencilere ödüller verildi. Deprem Haftası kapsamında düzenlenen konferansta Prof. Dr. Şükrü Ersoy sunum yaptı.
Arnavutköy'de 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un konuşmacılığını üstlendiği ve öğrencilere ödüllerin takdim edildiği bir program gerçekleştirildi.
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6 Şubat depremleri sonrası dağın yıkılıp, kopan parçalarını da dere yatağını doldurarak doğal göl oluşturduğu bölgede inceleme yapıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, heyelanın henüz bitmediğini belirtti ve bölgedeki kayma potansiyeline dikkat çekti.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün şehrin tarihi yapısına göre yapılması gerektiğini belirterek, depreme dayanıklı binalar inşa etmenin önemini vurguladı. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu söyleyen Ersoy, Marmara Bölgesi'nde büyük bir deprem olması durumunda milli güvenlik sorunu yaşanabileceğini ifade etti. İstanbul'da acil dönüştürülmesi gereken 300 bin bina olduğunu belirten Ersoy, kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu ve tüm paydaşların işin içinde olması gerektiğini söyledi.
Dün gece Çınarcık açıklarında meydana gelen 4.1'lik deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi. Deprem olası Marmara depremi için korku yaratırken konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Depremin büyüklüğü değil yeri sıkıntı. Sarsıntı, büyük depremi beklediğimiz Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana geldi" dedi.
Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 22 bloklu 370 konutta yıkım çalışmaları başladı.
Olası İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, ''Marmara Denizi'nde iki gerilimin olduğu ara mutlaka birleşecek. Mutlaka birleşecek ve 7'den büyük bir deprem verecek. Bir yıl içerisinde iki tane yediden büyük deprem oluşturabilir'' ifadelerini kullandı.
Muhtemel İstanbul depremine ilişkin konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, megakentteki en riskli 9 ilçeyi saydı. Ersoy, "İstanbul'da 7'den büyük bir deprem Marmara denizinin içerisinden geçen Kuzey Anadolu fayı üzerinde mutlaka olacak. Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivri'ye doğru kesimler nispeten daha çürük zeminler var." açıklamasını yaptı.
Prof. Dr. Ersoy, riskli ilçeleri tek tek sıraladı: "Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar" Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "İstanbul büyük risk altında" "Bizim tek kurtuluşumuz sağlam binalar" Muhtemel İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunarak riskli ilçeleri tek tek sıralayan AFAD Bilim Kurulu üyesi...
Bahçelievler Belediyesi tarafından 'Deprem Paneli' düzenlendi Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "Deprem olan yerlerde uzun süre deprem olmayacak, garanti verebilirim" Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Deprem Panelinde' konuşan Prof. Dr.
'DEPREM Tehlikesi ve İstanbul' başlıklı panele katılan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Biz 1992'ye kadar Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısını 150 biliyorduk. Şimdilerde bu sayı 500'ün üzerine çıktı.
'DEPREM Tehlikesi ve İstanbul' başlıklı panele katılan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Biz 1992'ye kadar Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısını 150 biliyorduk. Şimdilerde bu sayı 500'ün üzerine çıktı.
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Eninde sonunda bölgede küçük depremler dışında, büyük depremler de olacak çünkü bölge buna müsait. Dolayısıyla İstanbul çevresinde, Marmara Denizi'nin içerisinde, İzmir ve Muğla'da da deprem olacak. Muğla büyük bir deprem bölgesidir. Konya'dan Tuz Gölü fayı geçiyor. Biz depremden kurtulamayız" dedi.
YILDIZ Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Eninde sonunda bölgede küçük depremler dışında, büyük depremler de olacak çünkü bölge buna müsait. Dolayısıyla İstanbul çevresinde, Marmara Denizi'nin içerisinde, İzmir ve Muğla'da da deprem olacak.
DEPREM ve tsunami konulu panelde konuşan Prof.Dr.Şükrü Ersoy "Türkiye sınırları içerisinde 8'den büyük deprem olmaz, imkansız. Sadece Güneybatı Anadolu'da, Yunan Adaları, Girit ve Rodos'un oralarda 9'dan büyük ya da yakın deprem olabilir.
Düzce'de, bugün meydana gelen düzce depremine ilişkin açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bu deprem Marmara depremini tetiklemez. Çünkü arada Kocaeli depreminin olduğu koca bir fayzonu var.
Konya'da meydana gelen depremi değerlendiren Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy, ? 'Konya çevresinde herhangi bir deprem tehlikesi yoktur' gibi bir algı yanlış. Burada deprem oluşturabilecek faylar var" dedi.
Kubilay ÖZEV /İSTANBUL(DHA ) KARTAL'da yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin, denizde yaşanan depremlerden farklı ele alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Depremleri biz deniz içerisinde bekliyoruz.
Tekirdağ İli ve Marmara'nın Deprem ve Tsunami Tehlikesi Konulu çevirim içi düzenlenen konferansta konuşan AFAD Afet ve Acil Durum Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Her 50 yılda bir Marmara çevresinde 7'nin üzerinde deprem oluyor.
Elazığ'daki deprem sonrası canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy dikkat çeken bir detayı paylaştı. Prof. Dr. Ersoy, Elazığ'daki depremin yurt dışı kaynaklarında ilk olarak 6.4 olarak açıklandığını belirtirken, "6.4 ile 5.4 arasında 30 kattan fazla fark var. Bu kadar fark olmaması gerekiyor" dedi.
İstanbul Kadıköy sahillerinde deniz suyunun çekilerek kayalıkların ortaya çıktığı görüldü. Vatandaşların tedirginlik yaşaması üzerine durumun depremle alakası olmadığını söyleyen Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, "Yağışlara bağlı olarak karadan denize doğru sular çekiliyor, bunu depreme bağlayamayız" dedi.
Manisa'da meydana gelen ve Ege ile Marmara'da hissedilen 5.5'lik depremin ardından uyarılarda bulunan deprem uzmanı Şükrü Ersoy, vatandaşlara evlere girmeme uyarısında bulundu. Ersoy, "İnsanların bir süre sokakta olmasının faydası var" dedi.
Bingöl depremi sonrası Türkiye'deki deprem hareketliliğiyle ilgili konuşan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Ben hem deprem uzmanıyım hem de tsunami uzmanıyım. Marmara'da son 3 bin yıl içerisinde 25'ten fazla tsunami izi bulduk. En son 1894'te yaşanmış. Dolayısıyla Marmara kıyıları tsunami potansiyeli taşıyor" dedi.
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı bir televizyon programında, Bingöl'de meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin Marmara depremini tetikleme ihtimaline ilişkin, "Buradaki depremin Marmara depremini etkilemesi mümkün değil. Çünkü oraya gidene kadar pek çok fay parçacığı var" dedi.
Akdeniz'in Girit Adası bölgesinde günlerdir olan depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'yi ilgilendiren bu kuşak, 8.0'den büyük depremler oluşturabilecek kapasiteye sahip. Deprem Girit Adası bölgesini daha etkiler ama bizi de dolaylı yönden ciddi şekilde etkileyebilir" ifadelerini kullandı.
Manisa'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan ilk açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Ersoy, "Yavaş deprem devam ediyor" ifadesini kullandı.
Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlardan ilk yorumlar gelmeye başladı. Prof. Şükrü Ersoy, "Bu deprem önemli. Yer kabuğunu kırmış olabilir. Bu anlamda da büyük bir enerji boşalmıştır" derken Prof Dr. Naci Görür ise "Umarım yanılıyorum ama can kaybının olabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı canlı yayında İstanbul'un adeta jeolojik röntgenini çekti. İstanbul'un deprem açısından zemini en riskli ve güvenli bölgelerini sıralayan Ersoy, tek tek ilçe isimlerini açıkladı.
Ulusal Güvenlik ve Deprem konferansına katılan Prof. Dr. Şükrü Ersoy beklenen İstanbul depremi için binaların yüzde 90'ının yönetmeliğe uymadığını bu yüzden eski depremlere göre hasarın daha fazla olacağını söyledi. Ersoy, "Bu koşullara bakıldığında depremin bize maliyeti minimum 40 milyar dolar olacak ve bu da bir ulusal güvenlik sorunudur" dedi.
Başakşehir Belediyesi, deprem anında yapılması gerekenlerin simülasyon aracılığıyla anlatıldığı ve çocukların afetlere karşı bilinçlendirildiği eğitim merkezini açtı.
Çanakkale Ayvacık açıklarında 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Müstakil bir deprem olmasını umuyoruz. Vatandaşlarımız paniklemesin, dikkatli olmalarında fayda var." dedi.
İSTANBUL'da 14 Eylül 1509'da yaşanan ve 'Küçük Kıyamet' olarak bilinen büyük depremin yıl dönümünde Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan, korkutan bir açıklama geldi: " İstanbul'da 7.7, 7.5 şiddetlerinde bir depremi öngörebiliriz.
* Prof. Dr. Şükrü Ersoy,"Yabancı ve yerli yer bilimcilerinin ortak fikri; gelecekte Marmara Denizi içerisinde 7'den büyük bir deprem olabileceği ve beraberinde yıkıcı bir tsunami dalgası oluşabilir.
Prof. Dr Ersoy, Samandağ'daki 'çeken' akıntıya karşı uyardıYILDIZ Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde düzenlenen 'İskenderun Çevresi Afet Potansiyeli' konulu konferansta 'çeken' (RİP) akıntılara karşı dikkat çekti.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'İskenderun Çevresi Afet potansiyeli' konulu konferans verdi.
Antalya'da bitcoin yüzünden çıkan kavgada, kiraladığı otomobilde boğularak öldürülen 22 yaşındaki gencin, cinayet failini sosyal medyada kapak fotoğrafı yaptığı ortaya çıktı.
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 22 yaşındaki Şükrü Mert Ersoy'un kiraladığı otomobilin arka koltuğunda boğularak öldürülmesiyle ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Antalya'nın Serik İlçesi'nde 22 yaşındaki Şükrü Mert Ersoy'un kiraladığı otomobilin arka koltuğunda boğularak öldürülmesiyle ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, 22 yaşındaki Şükrü Mert Ersoy, kiraladığı otomobilin arka koltuğunda ölü bulundu.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "Çeken akıntıda olimpiyat şampiyonu dahi olsanız çıkmanız mümkün değil" Uzmanından boğazdaki akıntıyla ilgili uyarılarİSTANBUL - Arnavutköy Sahil'den denize girip akıntının etkisiyle kaybolan Furkan Yıldırım'ın arama çalışmaları sürüyor.
Prof. Dr Şükrü Ersoy, Ege'de yaşanan depremlerin ardından "Ben orada yaşasaydım 4,9'dan sonra sokağa çıkardım. Bu tür depremlerden sonra daha büyüğüne karşı sokakta olmanın faydası var" dedi.
Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 'İstanbul depreminde en düşük ihtimalle 145 bin kişi ölecek'İSTANBUL (DHA) - ARNAVUTKÖY Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) iş birliği ile Arnavutköy'de kurulan deprem tırında farklı şiddetlerdeki depremler öğrencilere ve...
Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Başkanı jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaşanması İstanbul'da öngörülen depremde en düşük ihtimalle 145 binden fazla insanın hayatını kaybedebileceğini söyledi.
ARNAVUTKÖY Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile Arnavutköy'de kurulan deprem tırında farklı şiddetlerdeki depremler öğrencilere ve Arnavutköylülere yaşatılarak deprem eğitimi verildi.
KONYA'da bir caminin çatısı henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, büyük hasar gördü.
Caminin çatısı alev alev yandıKONYA'da bir caminin çatısı henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, büyük hasar gördü.
(GENİŞ HABER)1- D-100'E VİNÇ DEVRİLDİ; BETON KAMYONU BU KEZ FACİAYI ÖNLEDİHaber: Özgür ALTUNCU - Ersan SAN- Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul Büyükçekmece'de yol çalışmasında kullanılan vinç, D-100 karayoluna devrildi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın son dönemdeki tek işinin mülteciler olduğunu, bu duruma tepki amacıyla 4 yıldan bu yana her yıl Türkiye ve dünya için 'Afet Raporu'...
YILDIZ Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın son dönemdeki tek işinin mülteciler olduğunu, bu duruma tepki amacıyla 4 yıldan bu yana her yıl Türkiye ve dünya için 'Afet Raporu'...
Deprem Sempozyumunda şok uyarılar: 1509 depremi tekrarlanırsa 450-500 bin kişi ölebilir Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve 2 gün sürecek 5'nci Uluslararası Deprem Sempozyumu start aldı.
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara için en büyük senaryonun 1509 depreminin tekrarlanması olacağını ve böyle bir felakette 450-500 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini söyledi.
* Türkiye 2014 yılında toplam 333 hortumun yaşandığı Avrupa'da en fazla hortum vakası yaşayan 5'inci ülke oldu.
YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ersoy'un hazırladığı 2014 Yılı Afet Raporuna göre, geçen yıl Türkiye'de 24 bin 13 deprem, 25 hortum meydana geldi.
Türkiye’de sismolojik tabanlı incelemelerin gelişmediğini belirten Prof. Dr. Ali Osman Öncel, 'Ne zaman büyük deprem olacak?
Türkiye'de sismolojik tabanlı incelemelerin gelişmediğini belirten Prof. Dr. Ali Osman Öncel, "Türkiye, depremleri izlemede yetersiz." dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un hazırladığı “Dünya ve Türkiye Afet Raporu”na göre, dünya 2014 yılının ilk 6 ayında 854 kez sallandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un hazırladığı "Dünya ve Türkiye Afet Raporu'na göre dünya 2014 yılının ilk 6 ayında 854 kez sallandı, Türkiye hortum vakasında Avrupa'da 3. oldu.
Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 17 Ağustos 1999 depreminin 15’inci yılını değerlendirdi.
Ege Denizi ve Çanakkale açıklarında meydana gelen depremin teknik verilerini inceleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara’da deprem ihtimalinin artarak büyüdüğünü söyledi.
Fenerbahçe'nin eski milli futbolcuları, sarı-lacivertli kulübün unutulmaz başkanı Faruk Ilgaz'ı ziyaret etti.
Fenerbahçe'nin eski milli futbolcuları, sarı lacivertli kulübün unutulmaz başkanı Faruk Ilgaz'ı ziyaret etti.
YTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr. Ersoy: "İstanbul çevresi ve Marmara için bir deprem hazırlığından söz ediyorsak en kötüyü düşünmemiz gerekir" "Afetlere karşı önlem almak için devletin yanı sıra özel kurum ve kuruluşların da afet planlarının ve risk azaltma planlarının içinde olması gerekir"
Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, dünyada afetlerin daha çok fakir ülkelerde yaşandığını belirtti.
Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy yaşanan son depremin büyük olduğunu ve Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay ve Maraş'ın deprem riski taşıdığını söyledi.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi, 2013 yılının afet raporunu açıkladı.
Marmara'yı sallayan depremler sonrası deprem Prof'u Şükrü Ersoy, "Bu depremler, büyük Marmara depreminin öncüsü olabilir. " dedi.
YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Ersoy: "Pakistan depreminden sonra Umman Denizi içinde ortaya çıkan küçük ada 'Zelzele' ya da deprem adası (Zalzala Jazera) adıyla anılmaktadır. 18 metre yükseklikte, 30 metre uzunlukta ve 76 metre genişlikte olan bu ada kıyıdan 350 1000 metre uzaklıkta"
YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr.Şükrü Ersoy, Pakistan depreminden sonra meydana çıkan adanın oluşumu hakkında bilgi verdi.
YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ersoy: "Türkiye ve Pakistan ülkeleri aynı dağ sırası üzerinde olmalarına rağmen deprem mekanizmaları farklıdır. Levha hareketleri ve fay sistemleri farklıdır. Levhaların ve fayların gerilim biriktirme kapasiteleri farklıdır" "Bu nedenle Pakistan'daki depremlerden sonra Türkiye'de deprem zonlarında herhangi bir tetiklenme beklenmez"
Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr.Şükrü Ersoy, tatile çıkanları denizdeki rip akıntısına karşı uyardı.
Cesetleri ağaca asılı bulunan baba ve oğlu, son yolcuklarına uğurlandı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.