Prof. Dr. Goran Şimiç, savaş suçları kurbanları için 'Parçalanan Ruhlar' adlı şiir kitabını yazdı.
Bosna Hersek'te 1992-1995 savaşında katledilen Boşnak gençler anıldı, soykırım unutulmadı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30. yıl dönümünde Bosna Hersek'te anma törenlerine katılarak acıyı paylaştı.
Bursa'da Yıldırım Belediyesi ve Bursa Bosna Sancak Derneği iş birliğiyle Srebrenitsa soykırımının 30. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Yıldırım Belediyesi ve Bursa Bosna Sancak Derneği iş birliğiyle, insanlık tarihinin en acı olaylarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı'nın 30. yıl dönümünde anlamlı bir anma programı düzenlendi.
Diyanet Başkanı Erbaş, Bosna-Hersek'teki EUFOR Türk Temsil Heyeti'ni ziyaret etti.
Kartal Belediyesi ve İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği tarafından, 11 Temmuz 1995'te Bosna-Hersek'in doğusunda yer alan Srebrenitsa'da yaşanan ve 8 binden fazla Boşnak sivilin katledildiği soykırımın 30'uncu yıl dönümünde anlamlı bir anma programı gerçekleştirildi.
Bosna Hersek Ekonomi Bakanı, Türkiye ziyaretlerinde ticari işbirliğini artırmayı hedefliyor.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa Anma Günü için Saraybosna'da büyükelçiliği ziyaret etti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa Anma Günü dolayısıyla Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti.
Srebrenitsa'daki soykırımın 30. yılı anısına düzenlenen törenler sonrası anıt mezarlık sessizliğe büründü.
Bosna Hersek'te 11 Temmuz 1995'te yaşanan ve 8 bin 372 masumun katledildiği Srebrenitsa Soykırımı'nın 30.
Kurtulmuş, Srebrenitsa anma töreninde terörsüz Türkiye sürecinin önemine vurgu yaptı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, 1995'te işlenen soykırımda katledilen 7 kurbanın Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen defin törenine katıldı.
Dışişleri Bakanlığı, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30. yıl dönümünde anma etkinliği gerçekleştirdi.
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, Sırp birliklerince 1995'te yapılan soykırımda katledilen 7 kurbanın cenazesi, Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Türkiye Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Srebrenitsa'nın utancı altında ezilen insanlık bugün açıkçası Gazze'nin utancı altında daha fazla ezilmekte, daha fazla büyük bir yükün altında kalmaktadır" dedi.
Bosna Hersek'te 1995'te Müslüman Boşnaklara karşı gerçekleştirilen Srebrenitsa soykırımında katledilen ve kimlik tespitleri yapılan 7 şehidin kalıntıları, soykırımın 30. yıl dönümünde Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Dışişleri Bakanlığı, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30. yıl dönümü için anma etkinliği düzenleyecek.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Srebrenitsa'nın utancı altında ezilen insanlık bugün açıkçası Gazze'nin utancı altında daha fazla ezilmekte, daha fazla büyük bir yükün altında kalmaktadır" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa'da soykırım kurbanlarını anmak için müze açılışı yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi'nde oluşturulan anı defterini imzaladı.
Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nin düzenlediği etkinlikte Srebrenitsa Soykırımı anıldı.
30 yıl önce tüm dünyanın gözü önünde işlenen bir insanlık suçu olarak hafızalara kazınan Srebrenista Soykırımı'nın yıl dönümünde, Menemen'de anma töreni gerçekleştirildi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Srebrenitsa'nın utancı altında ezilen insanlık, bugün Gazze'nin utancı altında daha fazla ezilmekte ve daha büyük bir yükün altında kalmaktadır.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Srebrenitsa'da soykırım kurbanlarını anma müzesinin açılışını yaptı.
Srebrenitsa'da 1995'teki soykırımın 30. yılı anma etkinliği Dışişleri Bakanlığı'nda yapıldı.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlık tarihine kara bir leke olarak kazınan Srebrenitsa Soykırımının üzerinden geçen 30 yıla rağmen vahşice öldürülen bütün Boşnak kardeşlerimizin acıları yüreğimize daha dün düşmüş gibi tazedir.
Bosna Hersek'in yaralı coğrafyasında, Srebrenitsa annelerine umut olan Hatidza Mehemedovic Yaşlı Bakım Evi, savaşın izlerini silmeye ve insanlık onurunu yaşatmaya devam ediyor.
BM, Srebrenitsa katliamını anarak kurbanları hatırladı, 8 bin Boşnak öldürüldü.
Bartın'da düzenlenen ekonomik işbirliği programında, Srebrenitsa katliamında öldürülen 8 bin 372 kişi, Bosna ve Türk Milli Marşları eşliğinde anıldı.
Sakarya'da, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te Sırplar tarafından yapılan soykırımda hayatını kaybedenler anıldı.
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te Sırplar tarafından yapılan soykırımın 30. yılında Diyarbakır'da resim ve fotoğraf sergisi açıldı.
Srebrenitsa'da 1995'teki soykırımda katledilen 7 kurban, Potoçari Anıt Mezarlığı'na taşındı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Auschwitz, Srebrenitsa ve Gazze'deki soykırımları unutturmayacaklarını söyledi.
6 bin kişi, Srebrenitsa soykırımını anmak için 'ölüm yolu'nda barış yürüyüşü yaptı.
Diyarbakır'da Srebrenitsa Soykırımı'nı anmak için düzenlenen etkinlikte fotoğraf sergisi açıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Srebrenitsa'nın bir soykırım olarak kabul edilmesi insanlık vicdanının harekete geçmesinin bir sonucu olarak gerçekleşmiştir.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'te 1995'te Srebrenitsa'da yaşananların soykırım olarak kabul edilmesinin insanlık vicdanının harekete geçmesi sonucu olduğunu belirterek, aynı şekilde Gazze'de yapılanların da soykırım olarak dünya tarihine geçmesi vurgusu yaptı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek'teki temaslarında Srebrenitsa soykırımını andı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Srebrenitsa ve Gazze'deki soykırımlara dikkat çekti, dayanışma vurgusu yaptı.
Bosna-Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa kentinde 11 Temmuz 1995'te katledilen 8 bin 372 kişi, katliamın 30'uncu yıl dönümünde Keçiören Belediyesi'nce düzenlenen törenle anıldı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu Türk Temsil Heyeti Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30'uncu yılı anma etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saraybosna'da EUFOR Türk Temsil Heyeti'ni ziyaret etti.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili etkinliklere katılmak üzere Saraybosna'ya gitti.
Srebrenitsa'da soykırımda kaybedilen oğlu için 30 yıldır kemiklerini arayan Beguna Salihovic'in hikayesi.
Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybeden 8 binden fazla insanın anısına düzenlenen Marş Mira'da (Barış Yürüyüşü), dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişi barış için yürürken, bu yıl kimliği belirlenen 7 kurban daha toprağa verilecek.
Ödüllü fotoğrafçı Bucciarelli, Filistin ve Lübnan'daki yaşamı sergileyen fotoğraflarını sundu.
Srebrenitsa'da 30 yıl sonra 7 kurban gözyaşlarıyla toprağa verildi, yakınları duygusal anlar yaşadı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi heyeti, Srebrenitsa Soykırımı'nın 30. yılında Bosna Hersek'i ziyaret ederek, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic ile bir araya geldi.
Srebrenitsa'da, soykırımın 30. yılında 7 kurban için mezar yerleri hazırlandı ve anma töreni hazırlıkları sürüyor.
Srebrenitsa'da 1995'teki soykırımda yaşamını kaybeden 7 kurban, 11 Temmuz'daki anma töreni ile defnedilecek.
EMMAUS, Srebrenitsa'da geçmişin acılarını hafifletmek için projeler yürütüyor ve umut sunuyor.
AP Başkanı Metsola, Srebrenitsa soykırımının bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladı.
Soykırım mağduru Behija Rotic, annesinin cenazesini 30 yıl sonra toprağa verecek.
Bayrampaşa'da, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, Sırplar tarafından 8 binden fazla sivilin katledildiği soykırımın 30'uncu yılı kapsamında 5. Uluslararası Boşnak Soykırımı Anma Koşusu düzenlendi.
Srebrenitsa'daki soykırımın 30. yılı dolayısıyla Ankara'da panel düzenlendi.
Hırvatistan'da Srebrenitsa soykırımını anmak için açılan sergide, kurbanların ayakkabıları sergilendi.
Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Srebrenitsa soykırımı mağduru annelere liyakat madalyası takdim etti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Nasıl Srebrenitsa soykırımını yapanlar tarihten silindiyse, şu anda Kudüs'teki soykırımın, Gazze'deki soykırımın sahipleri de tarih sahnesinden silinecek, isimleri bile hatırlanmayacak" dedi.
Uluslararası Genç Derneği, Srebrenitsa'daki soykırımı anmak için Barış Yürüyüşü'ne katılacak.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Srebrenitsa soykırımını hatırlatarak, batılı güçlerin Bosna'da yaptıklarıyla Gazze'de tekrar aynı insanlık trajedisini yaşattıklarını ifade etti. Erbaş, 200 bin insanın anısına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtirken, batılıların savaşlarda verdikleri silahların masumların katledilmesinde rol oynadığını söyledi. Bu panelde Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi ve diğer katılımcılar da yer aldı.
TİKA tarafından Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehrinde, 1995'te gerçekleşen soykırımın anısını yaşatmak için bir müze kurulacak. Eski akümülatör fabrikası, TİKA ve Srebrenitsa Anıt Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında müze olarak kullanılacak. Müzenin açılışı, soykırımın 30. yılında gerçekleştirilecek.
Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen panelde, yazar Hüseyin Kansu Srebrenitsa Soykırımı ve Gazze'deki katliamlar hakkında konuştu.
Srebrenitsa, Bosna Hersek – 11 Temmuz 2024** - Srebrenitsa soykırımının 29. yılında, Bosna Hersek'te düzenlenen Marş Mira 2024 yürüyüşü, binlerce katılımcıyı barış adına bir araya getirdi. Soykırımın anısına düzenlenen bu yürüyüş, Nezuk köyünden başlayıp Potoçari Anıt Mezarlığı'nda sona erdi.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Protestoya katılanlar başkent Saraybosna'daki tarihi Başçarşı Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan protestocular, 'özgür Filistin', 'özgür Gazze', 'Soykırımı durdurun' sloganları atarak, Gazze'de acil ateşkes talebinde bulundu. Gösteride, 'Dün Srebrenitsa, Bugün Gazze' yazılı büyük bir pankart da açıldı. Başçarşı'dan Ferhadiye Caddesi boyunca yürüyen göstericilere, şehirdeki turistler de destek verdi.
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Srebrenitsa'daki soykırımdan dünyanın ve Avrupa'nın ders çıkarması gerektiğini belirtti. Becirovic, İngiltere'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Srebrenitsa soykırımının tanınması yönünde İngiltere'ye teşekkür etti ve dünyanın bu olaydan ders çıkarması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Srebrenitsa'daki soykırımı hatırlama kültürünün daha da geliştirilmesi gerektiğini ve bu sayede demokrasi ve insan hakları için mücadele edildiğini ifade etti.
Karşıyaka Belediyesi, Srebrenitsa soykırımının 29. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Törende tarihi acılar tekrar hatırlandı ve unutulmayacağı mesajı verildi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'te düzenlenen Srebrenitsa katliamının 29. yılı anma programına katıldı. Tunç, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti ve hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek dayanışma mesajları verdi.
Ümraniye Belediyesi, Srebrenitsa Soykırımı'nın 29'uncu yılı dolayısıyla şehitleri anma programı düzenledi. Program kapsamında Gazze'de hayatını kaybedenlerin de anıldığı sergi açıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Müslüman coğrafyasında yapılan katliamları unutmamamız ve çocuklarımıza anlatmamız gerektiğini belirtti. Programa çok sayıda vatandaş katıldı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua programı yapıldı.
Ümraniye Belediyesi, Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıldönümünde 'Srebrenitsa'dan Gazze'ye Soykırım' adlı fotoğraf sergisi düzenledi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Bosna'da yaşanan soykırımın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, Filistin'in de bağımsızlığına kavuşacağına inandığını söyledi.
Kartal Belediyesi, Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yılını anmak için bir program düzenledi. Anma töreninde temsili ayakkabılarla katliama dikkat çekildi ve anıta karanfiller bırakıldı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yıl dönümünde İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılara dikkati çekmek için yüzlerce kişi gösteri düzenledi. Göstericiler, Filistin ve Bosna Hersek bayrakları ile birlikte 'Srebrenitsa'dan Gazze'ye: Soykırımı inkar etmek de suçtur' sloganıyla Alexanderplatz Meydanı'nda toplandı.
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da Sırplar tarafından yapılan soykırımın 29. yılı dolayısıyla İzmir'de anma töreni düzenlendi. Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğündeki tören, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Srebrenitsa'da yaşananların bir soykırım olduğunu ve dünyanın sessiz kaldığını belirtti. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Cemal Şenel ise soykırımın unutulmaması için etkinliklere devam edeceklerini söyledi.
TBMM Genel Kurulu, Sırp ordusunun Bosna-Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'yı işgal ederek, 8 binin üzerinde sivili katletmesinin 29'uncu yılı dolayısıyla genel görüşme gerçekleştirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna-Hersek'te düzenlenen Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yılı anma törenine katıldı. Özel, törende yaptığı konuşmada, soykırımın unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, faillerin meşrulaştırılmaya çalışılmasına sert tepki gösterdi. Ayrıca, AB üyelerinin soykırımın yaşandığı dönemdeki duyarsızlığını eleştirdi ve Filistin konusunda gerekeni yapmadıklarını belirtti.
Bahçelievler Belediyesi, Srebrenitsa katliamının 29'uncu yıldönümünde Srebrenitsa Soykırımı Fotoğraf Sergisi açtı. Sergi, Bosna Hersek İstanbul Konsolosu Enisa Komar, komutan Suleyman Vranj ve Bahçelievler Belediyesi Başkan Yardımcısı Göksel Erdem tarafından açıldı. Sergi, 13 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek. Konuşmalarda soykırımın unutulmaması ve tekrar yaşanmaması vurgulandı.
Bahçelievler Belediyesi, Srebrenitsa katliamının 29. yıldönümünde Srebrenitsa Soykırımı Fotoğraf Sergisi açtı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'e giderek Srebrenitsa katliamının 29. yılı anma programına katıldı. Tunç, Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninde, kimlik tespitleri yeni yapılan 14 soykırım kurbanı için dua etti ve son yolculuklarına eşlik etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Srebrenitsa katliamının 29. yılı nedeniyle Bosna-Hersek'te düzenlenen törene katıldı. Özel, törende yaptığı konuşmada soykırımın unutulmaması ve adalet arayışının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği video mesajın yayınının kesilmesine tepki gösterdi ve Filistin'deki durumu hatırlatarak uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.