ÖNDER FELEK - Sivas'ta, bin 750 yatak kapasiteli modern tesislerin yanı sıra uluslararası standartta kayak pistinin bulunacağı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin bu kış mevsiminde deneme amaçlı, gelecek kış ise tamamen hizmete girmesi hedefleniyor.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla 15 Eylül 2013'te temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde mekanik tesislerin yapımı tamamlandı; altyapı, otel, güvenlik binası, sağlık ünitesi gibi donatıların ise inşası devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapılan merkezin, bu yıl kış mevsiminde kısmen, gelecek sene kışın ise tamamen hizmete girmesi planlanıyor.
"Sivas'ın rüyası gerçekleşiyor"
"Sivas'ın rüyası gerçekleşiyor" sloganıyla tanıtılan ve yaklaşık 60 milyon liraya mal olacak kayak merkezinde, 1 teleski, 2 telesiyej ve 1 babylift ile bin 750 yatak kapasiteli 4 tesis, park ve spor alanları, sağlık tesisi, kayakevi, kamp alanları, yönetim merkezi, 350 araçlık otopark alanı ve çeşitli sosyal donatılar yer alacak.
Merkezde, kış sporlarının yanı sıra doğa yürüyüşü, dağ bisikleti ve yamaç paraşütü yapılabilecek. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na ve Sıcak Çermik kaplıcalarına yakın mesafedeki Yıldız Dağı'na gelenler, ilkbahar ve yaz mevsiminde ise dağın eteklerindeki Yakupoğlan Barajı'nda su sporları yapma fırsatı bulacak.
Vali Barut'un açıklaması
Sivas Valisi Alim Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mekanik tesislerin tamamlandığını, altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, otel, güvenlik binası ve sağlık ünitesi gibi tesislerin yapımının ise devam ettiğini söyledi.
Uluslararası standartlara uygun pistler için ilgili kuruluşların çalışmalar yürüttüğünü aktaran Barut, merkezde yarışmalar ve çeşitli resmi müsabakaların yapılabileceğini ifade etti.
Tesisinin yapılır yapılmaz hizmete girmesinin bazı problemlere yol açabileceğini dile getiren Barut, "Bu kış deneme olarak hizmete girecek ama hedefimiz önümüzdeki kış mevsiminde merkezi tam olarak hizmete sokmak" dedi.
Barut, tesisi yapmaktan daha önemlisinin işletmek ve yapının kalıcılığını sağlamak olduğunu belirterek, "Bunun için çalışıyoruz. Benzer yerlerle ilgili örnekleri izliyoruz. Kayseri'de yürütülen bir projeden de faydalanacağız, karşılaştıkları sorunları bize tecrübe olarak aktaracaklar. Projeyi birebir örnek almak söz konusu değil. İşletmeye ilişkin tecrübelerinden istifade edeceğiz" diye konuştu.
Sivas'ta gündüz kayak, akşam kaplıca keyfi
Barut, bu tür yatırımların faaliyete geçer geçmez kar etmeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Böyle bir tesis, hemen kar etsin veya kendini amorti etsin amacıyla yapılmaz. Bu, uzun vadeli bir iş. Sivas'ın dinlenilen, tatil yapılan bir yer olmasını istiyoruz. Soğuktan para kazanmanın öğrenilmesi lazım. Burada 7 ay kış var. Biz de bunu ekonomik olarak değerlendirmek istiyoruz. Sivas'ın termal olarak da çok güzel bir zenginliği var. Bunu da bir paket geline getirmek için uğraşıyoruz. Özellikle Sıcak Çermik ile Yıldız Dağı'nı entegre etmek için uğraşıyoruz. Sivas'ta yine Soğuk Çermik ve Kangal Balıklı Kaplıcası bulunuyor. Bunların hepsi 100 kilometrelik bir dairenin içinde. Bu, önemli bir zenginlik. Bundan da istifade etmek için çalışıyoruz."
Kış turizmi için Sivas'ı tercih edenlere gündüz kayak, akşam da kaplıca keyfi yaşatmak istediklerini dile getiren Barut, bunun için uğraş verdiklerini sözlerine ekledi. - Sivas
Son Dakika › Spor › Yıldız Dağı'nda Kayak Keyfine Az Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?