ZAFER GÖDER - Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayarak serbest güreş branşında çok sayıda başarı elde eden milli sporcu Taha Akgül, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemeri alarak ata sporunda da zirveye ulaşmayı hedefliyor.
Brezilya'da gerçekleşen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda serbest güreş 125 kiloda altın madalyaya ulaşan, kariyerine 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu sığdıran milli güreşçi Taha, 21-26 Ağustos'ta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası için Bolu Aladağ'da çalışmalarını sürdürüyor.
Geçen yıl Rio'da düzenlenen olimpiyatlar öncesinde de Milli Takım ile Bolu'da kampa giren Taha, burada kuvvet ve güce dayalı antrenmanlar yapıyor.
"Tek başaramadığım Kırkpınar kaldı"
Mili güreşçi Taha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl da Milli Takım ile Aladağ'da kampa girdiklerini anımsatarak, "Burası her zaman bize kondisyon ve kuvvet bakımından çok iyi geliyor. Buranın havası ve atmosferi çok farklı. Burada takım arkadaşlarımızla çalışmamızı devam ettiriyoruz." diye konuştu.
Kendisinin 2014 ve 2015 yıllarının dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Taha, 2017 yılında da büyükler kategorisinde yine altın madalyayı elde etmek istediğini belirtti.
Akgül, serbest güreş kategorisinde tüm rekorların kendisinde olduğunu da sözlerine ekleyerek, "İnşallah rekorlarımı geliştirmek istiyorum. Hem dünya, hem Avrupa hem de olimpiyatlarda olabildiği kadar şampiyonluk elde etmek istiyorum." dedi.
Geçen günlerde düzenlenen 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban'ı tebrik ettiğini aktaran milli güreşçi, şunları kaydetti:
"Minder güreşinde almadığım hiçbir başarı kalmadı. Bütün şampiyonalarda birincilik elde ettim. Olimpiyat şampiyonu oldum. Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Üniversitelerarası olimpiyatlarda, Akdeniz Oyunları'nda şampiyon oldum. Tek başaramadığım Kırkpınar kaldı. Tarih de veriyorum; inşallah 2020'de olimpiyatlara gideceğim, 2021'de de Kırkpınar'a gidip altın kemeri boynuma geçireceğim."
"Yağlının ayrı bir önemi var"
Taha, yağlı güreşlerin geleneksel spor olduğu için Türk örf ve adetlerini yansıttığına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yağlı güreş, peygamber ve ata sporu. Ülkemizde çok fazla rağbet görüyor, seviliyor. Bütün belediyeler güreş yaptırıyor, festivaller düzenliyor. O yüzden çok değer görüyor. Minder güreşi uluslararası alanda prestiji var. Bayrağı göndere çektiriyorsunuz. İstiklal Marşı'nı okutuyorsunuz. Bizim yaptığımız işin bu anlamda önemi büyük. Ama dediğim gibi yağlının da ülkemizde ayrı bir önemi var. Onu da inşallah yaradan nasip eder bize."
Son Dakika › Spor › Tek Başaramadığım Kırkpınar Kaldı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?