Adana'da faaliyet gösteren Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün 1998 doğumlu sporcusu Dilba Tanrıkulu, bir yandan Türkiye adına uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza atıyor, bir yandan da dünya şampiyonasına ve olimpiyatlara hazırlanıyor.
100 metre ve uzun atlama dallarında dünya şampiyonası barajlarını geçerek önemli dereceler yapan Dilba Tanrıkulu, maddi sıkıntılardan dolayı atletlerin alması gereken bazı destek besinlerini alamıyor. Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, milli sporcu Tanrıkulu'nun desteklenmesi halinde, Türkiye'ye çok önemli başarılar kazandıracağını söyledi.
TÜRKİYE'NİN EN İYİ 4 DERECESİNDEN İKİSİ ONA AİT
1998 Mersin doğumlu olan Dilba Tanrıkulu'nun babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı ve 3 kardeşi var. Dilba, evde gerçekleşen doğumu sırasında sol omuz sinirleri ağır derecede hasar gördüğü için yüzde 30 bedensel engelli olarak hayatına devam ediyor ve 3 yıldır atletizmle uğraşıyor. Lise 1. sınıf öğrencisi olan Dilba Tanrıkulu, haftanın altı günü antrenörü Güler Yaşar nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Milli Takımı'yla birlikte, geçen ay İtalya'nın Grosseto şehrinde yapılan Dünya Şampiyonası Baraj Yarışması'nda hem 100 metredeki 13.52'lik derecesiyle, hem uzun atlamadaki 4.78'lik derecesiyle A Barajları'nı geçerek büyük bir başarı kazandı. Baraj yarışmalarında Türk milli takımı toplam 4 derecede A Barajı'nı geçti. Bu derecelerden ikisi Dilba Tanrıkulu'na ait.
"ADANA, TÜRKİYE VE DÜNYA İÇİN ŞANS"
Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, Dilba'nın sadece Türkiye için değil, Dünya engelli sporu adına büyük bir şans olduğunu söyledi.
Dilba Tanrıkulu'nun 15 yaşında olmasına rağmen yetişkinler için belirlenmiş barajları rahatlıkla geçebildiğine dikkat çeken Karadoğan, "Dilba şu an 100 metre kadınlar dünya sıralamasında 8. sırada. Gelecek ay Fransa'nın Lyon şehrinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda Dilba'dan çok umutluyuz. Bizim Dilba'yla ilgili asıl hedefimiz 2016 Rio Paralimpik Oyunları. Dilba'nın gelişim sürecini göz önünde bulundurduğumuz zaman 2016'da altın madalyaya ulaşması işten bile değil. Tabi burada önemli bir diğer faktör de Dilba'nın rakipleriyle eşit koşullarda yarışmalara hazırlanıyor olması. Atletlerin alması gereken bazı destek ürünleri, vitaminler, proteinler vesaire var. Maalesef ekonomik zorluklardan dolayı biz Dilba'ya bunları temin edemiyoruz. Ülkemizde önce başarı, sonra destek uygulaması var. Gelecek ay Fransa'da Dilba kürsüye çıkarsa herkes yardım etmek isteyecek. Oysa Dilba'nın şu an desteklenmeye ihtiyacı var. Dilba gelişmiş bir ülkede sporcu olsaydı hayatı kamplarda geçerdi. Biz sporcunun beslenmesini, malzemelerini dahi karşılamakta güçlük çekiyoruz" dedi. - ADANA
Son Dakika › Spor › Şampiyon Sporcuya Maddi Engel - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?