Foça 11 Eylül Stadı'nda hafta sonunda Foça Belediyespor ile Karşıyaka Gençlerbirliği takımları arasında oynanan İzmir Süper Amatör Lig A Grubu maçı, gerçek bir sağlık skandalına sahne oldu.
DİLİ SOLUK BORUSUNA KAÇTI
Karşılaşmanın 2'nci yarısında rakibiyle girdiği ikili mücadelede düşerek başını zemine çarpan Karşıyaka Gençlerbirliği oyuncusu Berkay Bulut yerde hareketsiz kalınca büyük panik yaşandı. Çarpma esnasında dili soluk borusunu tıkadığı için nefes alamayan 20 yaşındaki futbolcuya, statta görevli doktor, sağlık görevlisi ve ambulans olmadığı için ilk müdahaleyi 2 takımın masörü yaptı.
HASTANEYE KALDIRILDI
İlk anda nefes alması sağlanan talihsiz oyuncu, sahada sedye olmadığı için, karga tulumba oyun alanının dışına alındı. Olay sırasında yöneticilerin telefonla çağırdığı 112 Acil ekibi, ambulansla 6-7 dakika içinde 11 Eylül Stadı'na gelerek genç futbolcuya gerekli müdahaleyi yaptı. Kendisine gelen genç futbolcu, daha sonra Foça Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Yaşananlara büyük tepki gösteren yönetici ve teknik adamlar, "Sahalarda yaşanan ölümlü olaylara rağmen sağlık personeli bulundurulmaması yeni acılara davetiye çıkarıyor. Yetkililerin vurdumduymazlığı yüzünden her an bir facia yaşanabilir" dediler.
ASKF BAŞKANI: HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR
İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, sağlık konusunun amatör sporda kanayan bir yara olduğunu belirtti, şunları söyledi:
"Profesyonel maçlarda ve Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında ambulans ve sağılık personeli bulundurma görevi, kulüplerin sorumluluğunda. Ancak amatör maçlarda bu konuda büyük boşluk var. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Biz haftada 120 amatör müsabaka oynatıyoruz ama İl Sağlık Müdürlüğü'nün 80 kadar ambulansı var. Her maça bir ekip görevlendirmek de mümkün değil. Buna rağmen ASKF olarak bsiz elimizden geleni yapıyoruz. Ben kulüp yöneticisi olsam, sorunu kendim çözmeye çalışırım."
EN BÜYÜK SORUN SAĞLIKÇI ÜCRETİ
İzmir Futbol İl Temsilcisi Aytaç Kaygil, geçen yıla kadar amatör futbol müsabakalarında araç ve personel görevlendirme sorumluluğunun İl Sağlık Müdürlüklerinde olduğunu ancak bu uygulamanın bir yıl önce kalktığını açıkladı. "Şu anda ne benim yetkim var ne de Spor İl Müdürlüğünün" diyen Kaygil, şu bilgileri verdi:
"Son derece yaygın olan 112 Acil istasyonları ve belediyelerin destekleriyle problemi çözmeye çalışıyoruz. Ancak temel sorunlardan biri, sağlık memurlarına ödenen ücret. Şu anda maç başına verilen rakam 20 TL. Aynı gün içinde birden fazla karşılaşmanın oynandığı tesislerde personel bulmak mümkün oluyor ama ilçelerde ve beldelerdeki tek müsabakalara gitmeye kimse yanaşmıyor."
Son Dakika › Spor › Süper Amatör Ligi'nde Sağlık Skandalı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)