Milli Takım ve Fenerbahçe'nin hırçın futbolcusu Emre Belözoğlu, iddiaya göre kayınpederinin hileli olarak sattığı otomobilleri satın aldığı suçlamasıyla mahkemelik oldu.
Emre Belözoğlu'nun kayınpederi Şaban Gürevin, 21 Kasım 2009 tarihinde aile şirketindeki hisselerini kardeşi Ramazan Gürevin'e devretti. Ancak devir işleminden üç gün sonra iddaya göre Şaban Gürevin, şirketin yönetim kurulu başkanı iken kullandığı, şirket adına kayıtlı Mercedes marka otomobilin satışı için, yetkisi olmadığı halde usulsüz olarak damadı Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'ya vekalet verdi. Bahçekapılı da bu otomobillerden birini 25 Kasım 2009 tarihinde Emre Belözoğlu adına Tolga Tarhu'ya, diğerini ise 21 Nisan 2010 tarihinde Emre Belözoğlu'nun eşi Tuğba Belözoğlu'na sattı.
'HİLELİ MAL KAÇIRMA' SUÇLAMASI
Şirkete ait araçların yetkisi dışında olmasına rağmen Şaban Gürevin'in verdiği vekaletle satıldığını öğrenen Ramazan Gürevin'in avukatları, 'hileli mal kaçırmak' iddasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ramazan Gürevin'in avukatları dava dilekçesinde, iki otomobilin satışından elde edilen gelirin şirket hesaplarına aktarılmadığını, Şaban Gürevin'in usulsüz vekaleti ile yapıldığını öne sürdükleri bu satışların, şirketten mal kaçırmak amaçlı olduğu ve gerçek bir satış olmadığı için, araçları satın alan kızı Tuğba Belözoğlu ve damadı Emre Belözoğlu'ndan para tahsil ettiğini düşünmediklerine yer verdi. Ayrıca, bu olaylardan dolayı dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarının oluştuğunu savunan avukatlar, şikayetçi oldukları Şaban Gürevin, kızı Tuğba Belözoğlu, damadı Emre Belözoğlu, kızı Nurgül Çetinkaya, Volkan Bahçekapılı ve vekaletname işlemlerini yapan Beşiktaş 15'inci Noteri Ramazan Tükenmez ve Emine Işıklar Rişvanoğlu hakkında yapılacak soruşturma sonrasında, dava açılmasını da talep etti.
SAVCILIK 'TAKİPSİZLİK' VERDİ
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, araçların satış işlemleri İstanbul'da yapıldığından yetkisizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, takipsizlik kararı verip, dosyayı kapattı.
ŞİRKET AVUKATI PEŞİNİ BIRAKMADI
Şirketin avukatı olayın peşini bırakmadı. Gürteknik Pompa Armatür ve İklimlendirme Sistemleri A.Ş.'nin avukatı, 35 BNT 47 plakalı Mercedes marka aracın değeri olan 80 bin liranın taraflarına ödenmesi için Emre Belözoğlu, kayınpederi Şaban Gürevin, işlemi yapan noter Ramazan Tükenmez, Volkan Bahçekapılı, Tolga Tarhu ve Emine Işıklar Rişvanoğlu'na karşı önce İzmir 1'iinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir istemli alacak davası açtı.
Avukat, davalıların aracın değeri olan 80 bin liranın kendilerine ödenmesini talep etti.
"MADDİ DURUMU İYİ, DOLANDIRMAZ"
Emre Belözoğlu'nun avukatı Mahir Işıkay ve Sevgi Ünsal, mahkemeye dilekçe ile başvurup davanın reddini ve araç üzerindeki ihtiyati tedbirin kaldırılmasını istedi. Avukatlar mahkemeye verdikleri dilekçede şöyle dedi:
"Emre Belözoğlu herkes tarafından bilinen, ülkemizin tanınmış yetenekli futbolculardan biridir. Gerek ulusal, gerekse uluslarası alanda elde etmiş olduğu başarılarla Türk spor tarihine geçmiş değerli bir futbolcumuzdur. Müvekkilimizin herhangi bir kimseyi ya da şirketi dolandırma saikinin olduğunun düşünülmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Mahkemenin de takdir edeceği gibi, müvekkilimizin maddi durumunun ortalamanın üzerinde olduğu aşikardır, muvazaalı bir işlem ile araç satın almaya ihtiyacı yoktur.
Dava konusu aracın satışının muvazaalı olduğuna dair somut herhangi bir delil mevcut değildir. Salt alıcı ve satıcının akrabalık ilişkisinin mevcut olması muvazaanın kabulü için yeterli ve hukuki bir delil niteliği taşımamaktadır. Her sıradan vatandaş gibi Emre Belözoğlu da, resmi kurumlar nezdinde ve noter kanalıyla yapılan ve yine noter tarafından düzenlemiş bir vekaletnameye güvenerek dava konusu aracı almıştır. İyi niyetli olduğu konusunda herhangi bir şüphe yoktur. Müvekkilimiz Emre Belözoğlu, resmi evrak ve belgelere inanarak ve güvenerek satın almış olduğu araç sebebiyle asıl mağdur ve zarar gören taraftır. Davanın reddini ve müvekkilimizin daha fazla mağdur olmasının engellenmesi amacıyla araç üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ediyoruz."
DOSYA TİCARET MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ
İlk duruşmada dilekçeyi değerlendiren 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Semra Turan, 2004 model Mercedes marka otomobil üzerindeki ihtiyati tedbir karının kaldırılması talebini reddetti. Davalı tarafın avukatları ikinci celsede, mahkemenin davaya bakmaya yetkili olmadığı, asliye ticaret mahkemesinin bakması gerektiğini ve görevsizlik kararı verilmesi taleplerini yineledi. Davacı şirketin avukatı ise, "Biz mahkemenin görevli olduğunu düşünüyoruz, dava konusu işlemler ticari nitelikte değildir" dedi.
Hakim Semra Turan, dosyanın 1'inci İzmir Asliye Ticaret Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Davaya bakacak olan İzmir 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, dosya üzerinden tensip yapıp, duruşmayı ocak ayına bıraktı.
Son Dakika › Spor › Emre Belözoğlu 'Hileli Satın Alma' Nedeniyle Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (12)