Samsun'da bayram namazı sabah kaçta? Bayram namazı vakitleri ilden ile göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin doğudaki illerimizde bayram namazı sabah daha erken kılınırken, batıdaki illerimizde ise bayram namazı biraz daha geç kılınabiliyor. Peki, Samsun'da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2023? Samsun'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ilçelerinde saat kaçta kılınır? Samsun şehrimizde Kurban Bayramı namazı hangi gün, saat kaçta kılınacak? Samsun ilçelerinde bayram namazı saat kaçta olacak? İşte tüm bilgiler...
2023 yılında Kurban Bayramı 1. günü 28 Haziran Çarşamba gününe denk gelmektedir. Haliyle bayram namazı 28 Haziran Çarşamba sabah namazından sonra camide kılınacaktır. Bayram namazı saatleri ise şehirden şehre göre değişkenlik göstermektedir.
Diyanet'in resmi web sitesinde yazan bilgilere göre Samsun'da Kurban bayramı namazı saat 05:40'da kılınacaktır. Yani Samsun'da bayram namazı 28 Haziran Çarşamba sabah saat 05:40'da camide kılınacaktır. Şimdiden Allah (c.c.) kabul eylesin...
NOT = Bayram namazı saati ilçelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Yukarıdaki saat Samsun merkezi saatidir. İlçelerinde 2-3 dakika ileri veya geri oynamalar olabiliyor. Aşağıdaki Diyanet'in sitesinden Samsun ilçeleri için bayram namazı saatlerine ulaşabilirsiniz.
DİYANET SAMSUN İL VE İLÇELERE GÖRE KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATLERİ...
Bayram namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı unutulabilen bir namazdır. Bu nedenle camilerde din görevlileri namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağını hatırlatır. Bayram namazı bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınır.
Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.
Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" veya aynı şekilde "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" şeklinde niyet edilir.
Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:
1. Rekat
Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,
Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;
Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.
2. Rekat
İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.
Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.
Son Dakika › Soğuk Haber › Samsun'da Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? 2023 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?