Adana Ceyhan 2015 genel seçim (İlçeler) Ceyhan sandık sonuçları - Son Dakika
Soğuk Haber

Adana Ceyhan 2015 genel seçim (İlçeler) Ceyhan sandık sonuçları

Adana Ceyhan 2015 genel seçim (İlçeler) Ceyhan sandık sonuçları

Adana Ceyhan genel seçim sonuçları. Türkiye geneli ve Adana ilçeleri 2015 genel seçim sonuçlaır. Adana Ceyhan oy dağılımı. 7 Haziran Pazar genel seçimlerde Ceyhan sandıklarından çıkan sonuçlar.

07.06.2015 16:17

Adana Ceyhan genel seçim sonuçları. Türkiye geneli ve Adana ilçeleri 2015 genel seçim sonuçlaır. Adana Ceyhan oy dağılımı. 7 Haziran Pazar genel seçimlerde Ceyhan sandıklarından çıkan sonuçlar. Oyların partilere en dengeli bölündüğü ilçelerden Ceyhan'da geride kalan genel seçimlerde AKP %35,09 - CHP %27,88 - MHP %23,12 ve bağımsız aday Murat Bozlak %10,07 oy puanlarına sahip oldular. 2015 genel seçimlerinde Ceyhan'da sıralama ya da oy oranları nasıl oldu ? 2015 genel seçim sonuçları Ceyhan oy dağılımı için seçim sayfamıza giden bağlantıyı kullanın. 

Ceyhan, Adana ilinin ilçesidir. Adana'ya 47 km uzaklıktadır. Adana'nın merkez ilçeleri dışında en fazla nüfusa sahip ilçesidir. Ceyhan, kuruluşundan günümüze kadar şu isimleri almıştır; 1860 yılından sonra Yarsuat, 1896 yılından sonra II. Abduülhamid'e izafen Hamidiye, daha sonra 1909’da Urfiye ve cumhuriyet sonrası ise 3 Mayıs 1929'da Ceyhan adını almıştır.

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Ceyhan Adana'ya 43 km uzaklıkta, Akdenize 30 km. uzaklıkta, 36. ve 37. kuzey enlemleri ile 35. ve 36. doğu boylamları arasında olan bir ilçedir. Güneyde Yumurtalık, Kuzeyde Kozan, kuzeybatısında İmamoğlu, kuzey doğusunda Kadirli, batıda Yüreğir, doğuda Osmaniye, Hatay iline bağlı Erzin ilçesi ile komşudur.

İlçenin önemli bölümü tarımsal arazi ile kaplı olup yüzölçümü 1.424 km2'dir ve 71 köyü vardır.

En önemli akarsu Ceyhan Nehri ilçenin kenarından geçmektedir ve uzunluğu 509 km'dir. Ayrıca Mercin Suyu, Karaçay, Handeresi, Çeperce Deresi ilçenin akarsularıdır.

Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen ilçenin iklimi tipik Akdeniz iklimidir. Yağış miktarı Ceyhan Ovası'nda 600–750 mm. iken, dağlık alanlarda 750–1000 mm arasında olup, yağışların %50'si kışın, %27'si ilkbaharda, %18'i sonbaharda, %5'i yaz aylarında düşer.

Ceyhan'ın bitki örtüsünü makiler oluşturmaktadır. Ceyhan büyük bir ova olduğu için orman alanlar tahrip edilerek tarım alanlarına dönüştürülmüştür. Buna rağmen yer yer çam ormanlarına rastlanır.

Ceyhan'da son yıllarda oluşturulan okaliptus (sıtma ağacı-selvi ) ormanları ise geniş alanlar kaplamaktadır. Yine tarımı geliştirmek için ekilen zeytin, turunçgil, kavak ekili alanlar da geniş yer kaplamaktadır.

Ceyhan tabi orman bakımından fakirdir. Lakin kerestecilik maksadıyla okaliptüs ve kavak yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ceyhan'da kerestecilik ve mobilyacılık gelişme göstermiştir.

Ceyhan'da üretilen orman ürünleri genellikle kereste ve odun olarak tüketilmektedir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Soğuk Haber Adana Ceyhan 2015 genel seçim (İlçeler) Ceyhan sandık sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement