Osmanlı Devleti'ni kuran ve adını devletine veren Osman Gazi, yüksek askeri becerisi, tedbirli ve adaletli yapısıyla gerçekleştirdiği fetihleriyle dünyanın tek hanedana dayalı en uzun ömürlü devletlerinden birini ortaya çıkardı.
Batı Anadolu'nun kuzeyinde küçük bir Türkmen beyliği olarak ortaya çıkıp üç kıtaya yayılan ve Türk-İslam dünyasında en uzun ömürlü devlet olan Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Osman Gazi, gaza ve cihada adanmış bir ömür sürdü.
Osmanlı padişahı I. Murad, vefatının 632. yılında anılıyor.
Osmanlı Devleti'nin 4'üncü sultanı olan ve korkusuz, savaşçı kimliği, askeri idare gücüyle dönemine adını yazdıran Yıldırım Bayezid, vefatının 618'inci yılında anılıyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim, 572 yıl önce Sultan 2. Murad döneminde yaşanan 2. Kosova Muharebesi'nin, Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'daki kalıcılığını kesinleştiren zafer olduğunu söyledi.
Tarihi surların üzerine ev yapmışlarBURSA'da tarihi milattan önce 2'nci yüzyıla dayanan ve Osmanlı Devleti döneminde hapishane olarak kullanılan Zindan Kapı'nın surlarına yapılan ve tarihi dokuya zarar evler görenleri şaşırtıyor.
BURSA'da tarihi milattan önce 2'nci yüzyıla dayanan ve Osmanlı Devleti döneminde hapishane olarak kullanılan Zindan Kapı'nın surlarına yapılan ve tarihi dokuya zarar evler görenleri şaşırtıyor.
İnsanlık tarihi kadar eski ve köklü bir geçmişe sahip olan Kudüs'ün her yönüyle ele alındığı 'İnsanlığın kırmızı çizgisi: Kudüs' sempozyumu ve II. Abdülhamid Han'ın Kudüs fotoğrafları sergisine Bursalılar büyük ilgi gösterdi.
Uludağ Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği ortaklığıyla “Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu” düzenledi.
Birbirinden özel ve nitelikli eserleri bünyesinde barındıran Bursa Vakıf Kültürü Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden "Kudüs" paneliBURSA - Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde Kudüs'ün durumu konuşuldu.
Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde Kudüs’ün durumu konuşuldu.
Uludağ Üniversitesinden (UÜ) bir grup tarihçi, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen konferansta Osmanlı Devleti'ne iltica eden Macarlar hakkında bilgi verdi.
Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri, Yenişehir ilçesindeki tarihi mekanları gezdi.
Kent Konseyi tarafından Bursa’nın fethinin 691. yıldönümü kutlandı.
İnegöl Belediyesi, 5000 yıllık geçmişe sahip olan İnegöl'ün tarihinde yer alan ve gün yüzüne çıkmamış bilgilerin aranacağı "Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültür Sempozyumu" düzenliyor.
İnegöl Belediyesi, 14-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu düzenleyecek.
Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Odryses’ten Nilüfer’e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu’nda günümüze ışık tutacak birçok tarihi bilgi ve belge masaya yatırıldı.
2. Murad ve Dönemi Sempozyumu'na Büyük İlgi
Bursa şehir tarihini akademik, popüler bakış açısıyla işleyen, Şehrengiz Dergisinin 55. sayısı çıktı.
Bursa'nın Fethi Günümüze Aktarılıyor
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 1. Uluslararası Altın Biber Festivali devam ediyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin arkeolojik ve etnografik kalıntılarıyla adeta bir açık hava müzesi olan İznik’in tüm değerlerini gün yüzüne çıkarmak maksadıyla ‘İznik Çalıştayı’ düzenliyor.
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çelebi Mehmet ve Dönemi Sempozyumu’nun ikinci günü 4 oturum ile devam etti.
5 yaşına basan Şehrengiz'in, 1. Bursa'ya Değer Katanlar Ödülleri, Ördekli Kültür Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı bir törenle sahiplerini buldu.
UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevim: "Bursa'da bir Eski Saray var ve sarayın hemen yakınında bir medrese inşa ettirmiş İsa Bey. O zaman Orhan Gazi'nin kullandığı saray, bu Eski Saray'dır" "İsa Bey'in inşa ettirdiği cami ve medresenin kuzey tarafı, yani hastanenin.
Bursa'daki "Bey Sarayı", Saint Petersburg'daki kapısının getirilmesini bekliyor.
Osmanlı Devleti'ne 25 yıl payitahtlık yapan Bursa'nın Yenişehir ilçesinin tarihi düzenlenen sempozyumla masaya yatırıldı.
Tarihten Günümüze Yenişehir Sempozyumu Düzenleme Komitesi üyeleri, son değerlendirme toplantısını yapmak üzere Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'in makamında toplandı.
Bursa'nın binlerce yıllık tarihiden 'en taze' haberleri her ay okuyucusuna ulaştıran, Türkiye'nin En iyi Yerel Tarih ve Kültür Dergisi' Şehrengiz'in 40'ıncı sayısı çıktı.
Tarihten Günümüze Yenişehir Sempozyumu Düzenleme Komitesi üyeleri, Uludağ Üniversitesi İbrahim Orhan Yenişehir Meslek Yüksekokulu'nda yerel basın mensuplarına sempozyum çalışmaları hakkında bilgi verdi.
BKK Çekirge Çalışma Grubu, Bursa'nın manevi değerlerini tanıtıyor.
Osman Gazi´yi Anma ve Bursa´nın Fethi Şenlikleri, Pınarbaşı surlarında yapılan temsili fetih töreniyle start aldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Tarihimize, köklerimize, kültürümüze, inancımıza her zaman bağlıyız ve bununla da iftihar ediyoruz" dedi.
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 20 Eylül'de başlayacak '2.Kirmastı Sempozyumu'nda ilçede yetişmiş tarihi şahsiyetlerin hayatları ve başarıları konuşulacak.
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 'tarihten günümüze Yenişehir Sempozyumu' hazırlık toplantılarından dördüncüsü yapıldı.
Şehrengiz, 36'ıncı sayısında Çanakkale Zaferi'ni kapağına taşıdı.
BKK Çekirge Çalışma Grubu, UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim'i ağırladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Vakfiyeleri adlı eserin ilk cildini Bursa belgeliğine kazandırdı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin somut olmayan kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için hazırlanan Bursa Vakfiyeleri adlı eserin ilk cildini Bursa belgeliğine kazandırdı.
Yenişehir Kent Konseyi'nin 8.genel kurul toplantısında "Tarihten Günümüze Yenişehir Sempozyumu" görüşüldü.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.