Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yerli kripto paranın geliştirilmesiyle Türkiye'nin dijital dönüşüm hedeflerini destekleyerek bağımsız ekonomik altyapı oluşturulmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.
MİLLİ İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, 'Yapay Zeka, Toplum ve Güvenlik Çalıştayı'nda konuştu.
MİA, yapay zeka ve güvenlik konularında uzmanları bir araya getirerek diyalog platformu oluşturdu.
DPÜ, yapay zeka ve Ufuk Avrupa projelerinin değerlendirildiği bir panel düzenledi.
Konya Ticaret Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Konya Temsilciliği ve Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM) işbirliğiyle 'Yapay Zeka ve İş Dünyasına Yansımaları' bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde, yapay zekanın iş dünyasına getireceği fırsatlar konuşuldu.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yapay zeka ses ve görüntü işleme teknolojileri kullanılarak hazırlanan konuşmasıyla Üretken Yapay Zeka Uygulamaları Ulusal Konferansı başladı. Konferansa, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil, Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Merkezi Direktörü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Yapay Zekadan Üretken Yapay Zekaya Ulusal Konferansı, yapay zekanın eğitim-öğretim ve diğer alanlara etkilerini tartışmak, yeni meslek alanları ve tehditleri ele almak, genel yapay zeka ve uygulamalarını tartışmak gibi konuları ele aldı. Konferansa farklı üniversitelerden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.
Parmak izinden cinsiyet ve yaş tespitini başarılar Buldukları sistemi almak için Avrupa'da sıraya girdiler Geliştirdiği sistemin petentini alan Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan.
Parmak izinden cinsiyet belirlenecekBartın Üniversitesi'nde öğretim üyesi Eyüp Burak Ceyhan'ın geliştirdiği, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen, 'zeki' sistemlerle olay yerinde belirlenen parmak izinin hangi parmak olduğu ve sahibinin cinsiyeti tespit edilebilecek.
BARTIN Üniversitesi'nde öğretim üyesi Eyüp Burak Ceyhan'ın geliştirdiği, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen, 'zeki' sistemlerle olay yerinde belirlenen parmak izinin hangi parmak olduğu ve sahibinin cinsiyeti tespit edilebilecek.
Bartın Üniversitesinde geliştirilerek, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillenen zeki sistemlerle dünyada ilk defa olay yerinde tespit edilen parmak izinin hangi parmak olduğu ve parmak izi sahibinin cinsiyeti tespit edilebilecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, siber güvenlik için resmi yazışmaların elektronik ortamda yürütülmesinin önemli olduğunu belirterek, "Bakanlıklar ve kamu kurumlarının Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçişi 31 Temmuz 2017...
"Yapay zeka teknolojisi ekonomik verimliliği artıracak"İSTANBUL, (DHA)- NİŞANTAŞI Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Çalıştayı yerli ve yabancı birçok akademisyen ile uzmanı bir araya getirdi.
NİŞANTAŞI Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Çalıştayı yerli ve yabancı birçok akademisyen ile uzmanı bir araya getirdi.
Bitcoin'in de masaya yatırılacağı Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Çalıştayı, İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı’nın (UBMK) otuzuncusu Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
AA muhabirinin, kişisel bilgilerin sızdırılmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, bu tür ihlallerin her zaman olabileceğini, önemli olanın bunların sayısının ve risklerinin azaltılması olduğunu anlattı.
Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Araştırma Görevlisi Eyüp Burak Ceyhan, yürüttüğü çalışmalar sonucunda dünyada ilk kez parmak izinden cinsiyet tespit eden sistem geliştirerek, patentini aldı.
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi tarafından Twitter haberlerini sınıflandıran "zeki sistem" geliştirildi.
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgi Güvenliği Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, siber suçlarla mücadele etmek için siber ortamları çok iyi bilmek gerektiğini ifade etti.
Gazi Üniversitesi (GÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Şeref Sağıraolu, internetteki arama motorlarının elinde müthiş bir veri tabanı bulunduğunu belirterek, "Arama motorları bizi, bizden iyi tanıyor, analiz ediyorlar" dedi.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Şeref Sağıroğlu, biyometri laboratuvarında yaptığı araştırmalarda parmak izinden cinsiyeti belirleyen bir sistem geliştirdi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.