Bağcılar'da bir binanın hafriyat kazısı sırasında miyosen dönemine ait yaklaşık 10 milyon yıllık deniz minaresi fosili bulundu. Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, ''Depreme karşı İstanbul'un en zayıf bölgesini miyosen dönemine ait 10 milyon yaşlı deniz fosili tabakalar oluşturuyor. İstanbul'da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Topkapı'ya kadar uzanan bu istif depreme karşı en zayıf bölgeyi gösteriyor'' dedi.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Yalova'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 4.1'lik deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Üşümezsoy, ''Şu an Türkiye'nin en güvenilir yerlerinden biri İstanbul'dur'' dedi.
Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Depremi ile ilgili yapılan tahminlerin çürütüldüğünü ve 7 ve üstü büyüklükte bir deprem olmayacağını belirtti. Üşümezsoy, yegane riskin Kumburgaz çukurunda olduğunu ve orada 6-6.5 büyüklüğünde bir deprem beklediğini ifade etti.
Deprembilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kadıköy'de kimliği belirsiz 2 kişinin saldırısına uğradı.
Kahramanmaraş merkezli iki deprem 10 ilimizde büyük yıkıma neden olurken, yaşanan felaketin ardından İstanbul'da beklenen depremin gerçekleşme olasılığının arttığı yorumları yapıldı. Haberler.com stüdyosuna konuk olan ve kamuoyundaki iddiaları değerlendiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimali yüzde 1-2 önümüzdeki yıllarda. 'Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" ifadesini kullandı.
DEPREM bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bugün Düzce'de 5,0 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Habertürk canlı yayınına konuk olan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un rahat tavırları ve giydiği kıyafet, açıklamalarını gölgede bıraktı.
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un bir ay önce kayıldığı bir canlı yayında Akhisar ve Elazığ bölgelerini uyardığı ortaya çıktı.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremin ardından daha önce Akhisar'ı uyaran Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Manisa için tehlikenin geçmediğini söyledi.
Jeoloji Mühendisi, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 26 Eylül 2019 tarihinde Silivri'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin, İstanbul'da olması beklenen büyük deprem tezini çürüttüğünü söyledi.
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal İstanbul projesinin depremi tetikleyeceği yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirtti.
MALTEPE açıklarında yer alan ve İstanbul'un onuncu adası olarak bilinen, yaklaşık bin yıl önce yaşanan deprem sonrası sular altında kalan İstanbul'un pek bilinmeyen adası Vordonisi havadan fotoğraflandı.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunduİSTANBUL - Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir ve Denizli'de meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulundu.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir ve Denizli'de meydana gelen depremlerin ardından akıllara gelen büyük İstanbul depremine ilişkin, "İstanbul'da faylar Ege Denizi'nden çok daha rahat." ifadelerini kullandı.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Ege kıyılarındaki faylarla Yunanistan kıyılarındaki faylar bir birine zıt yönde hareket ediyor.
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir'de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremi son yağışların etkilemediğini ifade ederek, "Ama yer altı suları fay kırıklarına dolarsa fay hatları kayganlaşır ve yeni depremler oluşabilir" dedi.
İzmir Körfezi açıklarında bu sabah meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremle ilgili açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "İzmirliler rahat olsun, bu deprem geçen yıl yaşanan Midilli depreminin geç artçısıdır" dedi.
Üşümezsoy'dan Bodrum depremi açıklaması Bodrumlular rahat uyusunMUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, devam eden Türk Fizik Derneği 33. Uluslararası Fizik Kongresi'ni takip etmek için gelen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr.
İSTANBUL Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Üşümezsoy, depremlerin Bodrum'dan uzaklaştığını ve Bodrumlular'ın artık rahat uyuyabileceklerini söyledi.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Üşümezsoy, gazetecilerin "10 gün içerisinde büyük bir deprem olabilir mi?" sorusunu, "Büyük depremlerden sonra hep öyle söylentiler oluyor." diye yanıtladı.
Bodrum’da yaşanan depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Bodrum depremi Gökova’dan kuzeye göçüyor” dedi.
Ege Denizi, Gökova Körfezinde meydana gelen 6.6'lık depremin ardından artçı sarsıntılara dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Ege'de endişe edilecek bir durum yoktur." dedi.
Ege'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası tatilciler çok korktu. Bodrumluları ferahlatan açıklama Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan geldi.
Ege Denizi'nde meydana gelen depremin ardından, İzmir'de depremden saatler öncesinde denizaltında çekilen ve denizden yukarıya baloncukların oluştuğu görüntüler herkesi ürküttü.
Depremden bir gün önce deniz altından çekilen görüntü ürküttü Uzmanlar deniz altındaki görüntülere açıklık getirdiİZMİR - Ege Denizinde meydana gelen depremin ardından, İzmir'de depremden saatler öncesinde deniz altında çekilen ve denizden yukarıya baloncukların oluştuğu görüntüler herkesi ürküttü.
Ege Denizi’nde meydana gelen depremin ardından, İzmir’de depremden saatler öncesinde denizaltında çekilen ve denizden yukarıya baloncukların oluştuğu görüntüler herkesi ürküttü.
Ege'de meydana gelen 6.2'lik depremi bir yıl önceden bilen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Manisa için uyarıda bulunarak 7 büyüklüğünde deprem oluşturabilecek fayların bulunduğunu söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, deprem sözlerini eleştiren profesöre cevap verdi: Jeoloji mühendisi olarak Tesla teknolojisini bilmeyebilir.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in Çanakkale merkezli depremler ile ilgili ortaya attığı "dış güçler" iddiasını Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy değerlendirdi.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, ardı ardına depremlerin meydana geldiği Manisa’nın Akhisar ilçesi ile ilgili önemli uyarılar yaparak, "Küçük depremler artıkça daha büyük bir yırtılmayı getirecektir.
Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Manisa'da art arda meydana gelen depremleri üreten fay hattının kırılması halinde 6 ila 6.5 şiddeti arsında deprem olacağı uyarısında bulundu.
İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Adalar fayında en çok 7 büyüklüğünde deprem üretecek enerji biriktiği açıklamaları üzerine Kandilli Rasathanesi’ne tepki göstererek, "7 ve 7’nin üstünde deprem olamaz. Yanlış bir bakış açısından ’büyük bir deprem bekleniyor’ söylemi çok yanlıştır.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İzmir ve Bursa’da meydana gelen depremleri değerlendirdi.
İzmir’de dün geceden sabaha kadar artçı depremlerle sallanırken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, büyük bir deprem riskinin ancak Midilli açıklarında olabileceğini söyledi.
İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen 4.2'lik depremin ardından artçı sarsıntıların arkası kesilmedi. Vatandaşlar ramazan ayının ilk günü nedeniyle sahurunu sokakta yaptı.
Jeoloji Mühendisliği Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depremler Midilli gibi kuzeyde olursa Midilli, Ayvalık etkilenir. Ancak fay hattının güneyinde olursa Karaburun, Foça ve Mordoğan etkilenir. Bu çalışan fay İzmir’i etkilemez, kaynaktan 50 kilometreden uzak, şiddeti düşük olur” dedi.
İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şener Üşümezsoy, Kuzey Ege’deki son depremleri değerlendirdi.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, deprem olacağı söylentilerine "Konuşulduğu gibi 7.5 civarında değil, 6 ya da 6.5 şiddetinde olması bekleniyor" dedi.
Karabük'te, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikatta İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Şener Üşümezsoy, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma...
Fay Burdur Gölü'nün İçine Doğru Gidiyor
Çevreye dikkat çekmek isteyen profesör titreyerek göle daldı.
Çevre için soğukta göle dalan Prof. Üşümezsoy iki dakikada üşüdü.
Deprem uzmanları, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2'lik depremle ilgili açıklamalarda bulundu.
İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şener Üşümezsoy, İzmir'in Foça ilçesinde fay hattının geçtiği bölgede arazi incelemelerinde bulundu.
Prof.Dr.Şener Üşümezsoy Erzincan'daki doğal güzelliklere dayanamadı ve kıyafetlerini çıkararak spor yaptı.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Şener Üşümezsoy Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki doğal güzelliklere dayanamadı ve kıyafetlerini çıkararak spor yaptı.
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şener Üşümezsoy, İmralı Adası'nın güneyindeki fay hattının, İstanbul için değil, Bursa, Bandırma ve çevresi için risk olgusu taşıdığını...
13 Mart 1992 Erzincan depreminin 20.yıl dönümü dolayısıyla Erzincan'da "Deprem" konulu panele katılan ve Erzincan'da çeşitli incelemelerde bulunan İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şener Üşümezsoy önemli...
İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şener Üşümezsoy, deprem risk bölgelerini değerlendirdi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.