Türkiye'de bilgisayar kullanma yaşının 8'e, cep telefonu kullanma yaşının ise 10'a düştüğü günümüzde çocukların teknoloji ile bağı ve ilişkisi her geçen gün daha da sorgulanıyor. Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, 'üretici' olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde, Türkiye'de bir ilk olarak çocuklar için bilişim zirvesi düzenlenecek. Zirvede 100'e yakın oturumda birbirinden önemli uzman konuşmacılar yer alacak.
Teknolojiye Doğan Çocuklar
Katılımcıların web sitesi üzerinden online kayıt oluşturarak ücretsiz katılım sağlayabilecekleri Çocuklar için Bilişim Zirvesi; eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık, gelecek, sanat ve eğlence ana kategorilerinde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak. Kapıları herkese açık olan etkinliğe katılım için www.bzcocuk.com adresinde bulunan "Online Kayıt" formu doldurularak ücretsiz giriş hakkı sağlanabilecek.
Uzman Konuşmacılar Zirvede
Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100'e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, "Teknolojiye Doğan Çocuklar" mottosuyla hayata geçirilecek. Zirvede CSID Avrupa Direktörü Andrew Thomas, gelişen siber çağda gerek ebeveynlerin gerekse de çocukların dijital kimliklerinin korunması yönünde dikkat etmesi gerekenleri paylaşacak. Psikoterapist Iris Steinfeld ise teknolojiye doğan Z Kuşağı çocuklarını eğitiminden, gelişimine, ebeveynlerin onlarla nasıl iletişim kurması gerektiğine kadar detaylı bilgiler aktaracak. İki gün boyunca sürecek etkinlikte Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, Akademisyen Duygu Mutlu Bayraktar gibi önemli isimler de konuşmacı olarak yer alacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tam destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi etkinlik sponsoru olarak destek verdiği etkinlikte T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Huzeyfe Yılmaz ve MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Medyası Koordinatörü Ali İhsan Baykal sunumları ile yer alacak.
Tüm detayları ile altı farklı tema
Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi 23 Mayıs günü Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Kadir Has Üniversitesi ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Tekinay'ın konuşmaları ile başlayacak. Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın 'üretici e-gençlik' temalı konuşmasının ardından CSID Avrupa Direktörü Andrew Thomas 'Çocuklarımızın Dijital Dünyası' başlıklı bir konuşma yapacak.
Teknoloji Teması: Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Bilişim Garaj Akademisi Kurucusu Doç. Dr. Selçuk Özdemir 'Download Toplumundan Upload Toplumuna' başlıklı bir konuşma yapacak. Bu salonun Z kuşağı konuşmacısı Mustafa Doğa Doğan 'Teknolojiyi Tüketme, Üret!' başlıklı konuşma yapacak. Bu salonda gerçekleştirilecek 'Oyun Tarihinde Kısa Bir Yolculuk' panelinin moderatörlüğünü Merlin'in Kazanı'nın kurucusu Murat Oktay yapacak.
Güvenlik Teması: Alman güvenlik firması GDATA, bu salonda 'Abi sponsor' olarak yer alıyor. Bu salonda açılış konuşması da GDATA'dan Stuart Whealer'da olacak. Adeo'dan Halil Özçiftçi'nin konuşmasının yanı sıra, Maker Türkiye Koordinatörü Ongun Tan da hem atölyesi hem bu salonda konuşması ile zirvede yerini alacak. Bu salonda düzenlenecek panelin katılımcıları ise Doğa Koleji öğrencileri olacak ve gerek dijital kimliği, gerek bu kimliğin güvenliği, gerekse geleceğin mesleklerini ele alacaklar.
Gelecek Teması: Bu salonda Z kuşağı temsilcisi muz kabuklarıyla bioenerji elde eden 17 yaşındaki Elif Bilgin olacak ve başarı hikayesini katılımcılarla paylaşacak. Çocuklar ve gençler tarafından çok sevilen bir YouTube fenomeni olan, YouTuber Orkun Işıtmak'ın moderatörlüğünde Üstün Yetenekli Çocuklar Derneği'nden çocuklar ve gençler '21. Yüzyıl İnsanı Olmak' isimli panelde biraraya gelecek.
Eğitim Teması: Eğitimde teknoloji ekosisteminin de ele alınacağı bu başlıkta İTÜ'den Serkan Türkeli açılış konuşmasını yaparken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Buğra Yılmaz, nusrat projesini anlatacak. Çanakkale Zaferi'ni temel alan bir savaş oyunu olan, 'Asrın harbi Çanakkale Projesi' sloganlı Nusrat projesini tanıtacak, hatta Bakanlık, bu oyunun lansmanını zirvede yapacak. Fuayede standları olacak Bakanlık, Nusrat'ın yanında diğer projelerini de katılımcılarla paylaşacak.
Sanat ve Eğlence Teması: Bu salonda açılışı 'Dijital Sohbetler' isimli konuşmasıyla karikatürist Varol Yaşaroğlu yapacak. YouTuber Orkun Işıtmak da YouTuber olmanın ne demek olduğunu anlatacak. Bu salonda Pazar günü Efsaneler isimli bir panel de olacak. Takipçileri ile Twitter fenomeni olan iki isim @asipislik ve @hakikipapa aynı zamanda etkinlik sponsoru Great İstanbul'da sosyal medya uzmanı olarak görev yapıyor. Ajansın CEO'su Mehmet Onur Güzel'in moderatörlüğünde 'Efsane Olmak ya da Olmamak, İşte Bütün Mesele Bu' başlığında keyifli bir sohbet katılımcıları bekliyor.
Sağlık Teması: Açılış konuşmasını Çocuk ve Ergen Psikaytristi Dr. Meltem Kora yapacak ve teknolojinin psikolojik etkilerini ele alacak. Bu salonun Z kuşağı konuşmacısı Buğra Coşkun 'Teknolojinin Beyin Üstündeki Modifikasyonu' isimli bir konuşma yapacak. Yine Z kuşağı konuşmacısı Arda Kafalı'nın 'Bilişim Bağımlılığı Değil, Bilişim Hayranlığı' konuşmasının ardından, ArtıSağlık da 'Teknolojide Sağlık Olsun' başlıklı bir paneli katılımcılarla buluşturacak.
Son Dakika › Sağlık › Teknolojiyi Tüketen Değil Üreten Çocuklar İçin: - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?