Yaz aylarında terleme ile vücutta yüksek oranda sıvı kaybının yaşandığını belirten Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yaz aylarında düşen direnci artırmak için günde bir bardak vişne suyu tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan açıklamaya göre; uzmanlar, sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybına karşı vitamin, mineral, antioksidan özelliği nedeniyle vişne suyu içilmesini öneriyor. Hem besleyici hem de ferahlatıcı özelliğe sahip olan vişne suyu, yaz aylarında toksik maddelerin atılmasına da yardımcı oluyor. Artan sıcaklarla birlikte, vücutta oluşan terleme ile yüksek oranda sıvı ve mineral kaybı oluştuğunu belirten uzmanlar, bu kaybı dengelemek için bol miktarda sıvı tüketilmesini öneriyor. İçeriğinde A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra, bol miktarda antioksidan madde bulunan vişne suyunun özellikle yaz döneminde 7'den 70'e herkes tarafından tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Vişne suyunun vücudun direncini artırdığını kaydeden uzmanlar, potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunduran vişne suyunun sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybını engellemek için besleyici bir alternatif olduğunu vurguluyor.
Prof. Dr. İnanç, "Yaz aylarında terleme ile vücutta yüksek oranda sıvı kaybı yaşanıyor. Ayrıca terleme ile mineraller de vücuttan atılıyor. Sıcak günlerde yaşanan bu kayıpların önüne geçilebilmesi için bol miktarda sıvı tüketmek çok önemli. Vişne ve vişne suyu içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle sıvı takviyesi için besleyici bir seçenek sunuyor. Yaz aylarında düşen direnci artırmak için günde bir bardak vişne suyu tüketilmesi gerekir" şeklinde konuştu.
Vişne suyunun ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten İnanç, "Vişne ve vişne suyu ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor" dedi. - İstanbul
Son Dakika › Sağlık › Sıcak Havalar İçin; Vişne Suyu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?