Yöredeki vatandaşlara otel konforunda sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu; "Vatandaşın canını kendi canımız gibi görüp, hasta memnuniyetini ön planda tutarak çağdaş normlarda devletin hizmetini sunuyoruz. Hastalar artık büyük kentlere gitmek yerine Diyarbakır'da şifa bulmayı tercih ediyor."dedi.
BAŞARILI AMELİYATLAR YAPILIYOR
Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" projesi kapsamında son yıllarda Güneydoğu'ya yaptığı yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Diyarbakır'da hizmete giren 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde günde ortalama 5 bin kişi tedavi için başvuruyor. Türkiye'nin sayılı Cerrahi Onkoloji Birimlerinden birine sahip hastanede kanser ameliyatlarının yanı sıra, kalp, beyin ameliyatları ve organ nakilleri de yapılıyor. Hayati önem arz eden ameliyatların Diyarbakır'daki bir kamu hastanesinde yapılması ile birlikte bölgedeki vatandaşlar artık İstanbul ve Ankara gibi illere gitmek zorunda kalmıyor.
OTEL KONFORUNU ARATMIYOR
En son teknoloji cihazlarla donatılan ve deneyimli sağlık ekiblerinin görev yaptığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5 yıldızlı oteli aratmıyor. İki kişilik hasta odalarında; televizyon, buzdolabı, refakatçi yatağı ve banyoda 24 saat sıcak su mevcut. Hastalar odalarında bulunan elektronik cihazlar sayesinde tek bir tuşa basarak doktor ve hemşire çağıra biliyor.
YILDA 1.5 MİLYON HASTA TEDAVİ EDİLİYOR
Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, 2013 yılının ilk 10 ayında 292 bini acil servisi olmak üzere 1 milyon 200 bin hastanın tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu söyledi. Organ nakil merkezinde 19 hastaya böbrek nakli yapıldığının altını çizen Kurtoğlu, şunları söyledi "Bölgede organ bağışının haram olduğu anlayışını eğitimler ile yıktık. Hastanemizde 1132 böbrek hastasına Ocak ayından buya 11 bin 761 kez diyaliz seansı uygulandı. Bu süre içerisinde 851 organ bağışını kayıt altına aldık. Uygun organların ortaya çıkması ile bu nakiller önümüzdeki süreçte devam edecektir."
HASTALAR ACIYI UNUTTU
DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu son yıllarda artış gösteren kanser hastalıkları için titizlikle çalıştıklarını bildirdi. Kurtoğlu: "Türkiye'nin sayılı Cerrahi Onkoloji Birimlerinden birine sahip Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kanser hastalarımıza yeni hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Eskiden bölgede kanser hastaları tedavi olma imkânı bulamazken şuan hastanemizde ayrı bir onkoloji merkezimiz bulunuyor. Ocak arından bu yana 66 kanser hastamız 81 kez cerrahi onkoloji servisimizde ameliyat edildi. Ayrıca terminal dönem kanser hastalarımız için kurduğumuz Palyatif Bakım Ünitemiz sayesinde artık hiçbir hastaya ve hasta yakınına tıbbın yapabileceği bir şey kalmadı demiyoruz. Burada kanser hastalarının acılarını dindiriyor hasta ve hasta yakınlarında psikolojik destek sunuyoruz "şeklinde konuştu.
IRAK VE SURİYE'DEN HASTA GELİYOR
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların yanı sıra Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden de hasta kabul ettiklerini vurgulayan Kurtoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Diyarbakır Kadın Doğum, Çocuk ve Ağız Diş Hastalıkları Hastanesi olmak üzeri il ve ilçe merkezimizdeki tüm hastaneler son tıbbi teknolojik cihazlarla donatılmış durumda. Avrupa normlarında sağlık hizmeti verilmektedir. Yaptığımız sağlık hizmeti sonrası batı illerine hasta göçünün önüne geçtik. Geçmiş yıllarda doktor ve hastane sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar önemli ameliyatlar için Ankara ve İstanbul gibi kentlere gitmek zorunda kalıyordu. Bu maddi ve manevi açıdan hastalar için adeta bir yıkımdı. Bunun önüne geçtiğimiz için çok mutluyuz. Hasta bize başvurduğu andan itibaren Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen yönlendirme ekindeki çalışanlarımız refakatinde doktorlarımızın yanına ulaşarak tedavi olma imkanı buluyor"
Son Dakika › Sağlık › Güneydoğu'dan Batıya Hasta Göçü Son Buldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?