Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) ve Yoga Academy işbirliği ile gerçekleşecek organizasyonda 6 gün boyunca neşe, eğlence, sağlık, YOGA ve DANS adına her şey var.
Ayrıca UYF Başkanı Akif Manaf : "1 Eylül – Dünya Barış gününde koşulsuz sevgi, barış ve dostluk duygularını ortaya çıkaran Orijinal Yoga Sistemi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları yayacağız" dedi. Kendimizden başka hiç kimsenin bize gerçek sevgi ve barış getiremeyeceğini de belirten Sn. Manaf: "Yoga teknikleri insanı arındırır, güçlendirir, geliştirir ve insani değerlerini keşfettirir. İnsan kendi barış ve huzurunu bulunca bunu çevresine, dünyaya gönüllü olarak yayar. Festivalimizde barışı destekleyen üç güzel unsur; Yoga, dans ve spor birleşiyor, herkesi bekliyoruz" dedi. UYF Başkanı Sn. Manaf da 50 yıla yakın Yoga tecrübesi ile aynı zamanda gönüllü barış elçisi..
Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce Yoga ve Dans tutkununun katılacağı festivaldeki Yoga çalışmaları, UYF Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleşecek. Herhangi bir yaş sınırı olmayan Yoga çalışmalarına, hem Yoga ile yeni tanışacak olanlar hem de tecrübeliler katılabilecek.
Coşku dolu Festivalde, özel çakra (enerji merkezi) teknikleri başta olmak üzere toplamda 14 pratik Yoga çalışması, 6 Salsa, Latinpop ve Tango workshop, 2 dans partisi, interaktif söyleşi-tüm sorulara cevaplar, spritüel film gösterimi ve Yoga ateşi gösterilerine yer verilecek.
Ayrıca, festivalde çok özel bir organizasyon olarak, dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda katılımcının yer alacağı 2. Dünya Yoga Koreografi Şampiyona'sı gerçekleştirilecek. Kategori ve yaş sınırı gözetilmeksizin herkesin katılabileceği şampiyonanın sonunda kazananlara bronz, gümüş ve altın madalyalar takdim edilecek. UYF Başkanı Sn. Akif Manaf, "Yoga evrensel bir spordur, var olan tüm sporların temelidir, sağlığın kaynağıdır. Bu sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga evrenin dansıdır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans eder. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir" diyerek herkesi varoluşun dansına davet ediyor.
YOGA 0'DAN 100'E HERKESİN UYGULAYABİLECEĞİ MÜKEMMEL BİR SPORDUR!
Orijinal Yoga Sistemi'nde yer alan teknikler, doğru ve düzenli bir şekilde uygulandığında beden sağlıklı hale gelir ve rahatsızlıklar hızla kaybolur. Doğru nefes alıp vermek çok önemlidir. Nefes teknikleri ile, akciğerlerin nefes alıp verme kapasitesi artar ve solunum farkındalığı gelişir. Böylece, vücudun bütün hücreleri arınır, beslenir ve yaşam gücü kazanır. Vücut çalıştırma teknikleri ile, eklemler esner, kaslar güçlenir, omurga problemleri giderilir, bedenin genel duruşu düzelir, iç organlar canlanır ve bedensel gerilim atılır. Öte yandan Yoga duruşları, forma girmek ve formda kalmak için de etkili bir araçtır. Fazla kilolar giderilir, sağlıklı ve kalıcı bir zayıflama sağlanır. Biyoenerji teknikleri ile insanın enerji alanı güçlenir ve arınır. Bilindiği üzere dağınık zihin ve düşünceler sağlığı olumsuz etkilemektedir. Konsantrasyon ve meditasyon teknikleri daha odaklı olmaya, zihinsel gücün ortaya çıkıp güçlenmesine, olumsuz düşüncelerin kontrol altına alınmasına ve pozitif düşünmeye yardımcı olur.
Günümüz dünyasında rahatsızlıkların önemli bir bölümü sinirseldir. Uygulanan gevşeme teknikleri, stres ve gerilimin atılmasını sağlar. Herkes pozitif, mutlu, sağlıklı, başarılı ve neşeli bir hayat sürmek ister. Orijinal Yoga Sistemi teknikleri, bireyin bunlara ve daha fazlasına sahip olmasını sağlar. Bu kapsamda, kişi en başta fiziksel sağlığını kazanır, hastalıklardan ve hastalıkların yarattığı psikolojik rahatsızlıklardan kurtulur. Hayata daha pozitif, neşeli ve yapıcı bakmaya başlar. Yoga, hamilelerden çocuklara, ergenlik dönemindeki bireylerden gençlere, orta ve ileri yaştakilere, dolayısıyla 0'dan 100'e herkesin uygulayabileceği, sağlık odaklı bilimsel temellere dayanan mükemmel bir spordur.
Son Dakika › Sağlık › 30 Ağustos'ta Yoga ve Dans Festivali! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?