Parti içinde milli hassasiyetlerin önemsenmediğine dikkat çeken DEVA Partisi'nin kurucu ismlerinden Ramiz Ongun, istifa etti. Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Arzu ettiğimiz siyaset anlayışını gerçekleştirme imkanı kalmadı" dedi.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partinin yeni üst yönetimini belirledi. CHP listesinden TBMM'ye giren 15 milletvekili yönetim kademesinde yer alırken, Sanem Oktar DEVA Genel Sekreteri oldu. Partide Genel Başkanlığa bağlı yeni koordinatörlükler oluşturulurken, bazı politika başkanlıklarının ismi ve görev alanı değiştirildi. DEVA'da yeni yönetimde birçok isim yer aldı.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nden bir heyet, Ankara’da saldırıya uğrayan cemevi VE Alevi derneklerini ziyaret etti. Saldırıları kınayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, “Maalesef bu iş tamamen dönüyor dolaşıyor siyasetin diline ve siyasetin oluşturduğu bu kutuplaştırıcı iklime dayanıyor. Alevi vatandaşlarımız artık bu kutuplaştırıcı dilden yorulmuş ve artık bu ülkenin öz ve eşit yurttaşı gibi siyasetin onlara davranması gerektiğini düşünüyor” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan yardımcıları Cem Avşar ve Hasan Karal ile Genel Başkan Başdanışmanı Ramiz Ongun, Ankara’nın Mamak ilçesinde saldırıya uğrayan Şah’ı Merdan Cemevi’ni ve Demokratik Alevi Dernekleri Ana Fatma Cemevi’ni ziyaret ederek saldırıları kınadı.
DEVA Partisi Yüreğir İlçe Başkanlığına Hamza Milli seçildi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Büyük Kongre'nin ardından A Takımı'nı belirledi. Buna göre; Ramiz Ongun, Hasan Karal, Kerem Altun, Ali İhsan Merdanoğlu, Cem Avşar Babacan'ın başdanışmanı olacak.
Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini veren Demokrasi ve Atılım Partisi, Kurucular Kurulu ilk toplantısını yaptı. Ali Babacan, oy birliği ile Genel Başkan seçildi.
AK Partili eski bakan Ali Babacan'ın kurduğu Deva Partisi'nin logosu da belli oldu. Buna göre partinin logosu mavi renkli su damlasının içinde filizlenmiş fidan oldu.
Uzun bir aranın ardından "DEVA" ile siyaset sahnesine dönüş yapan Ali Babacan'ın kurucular kurulu listesi kamuoyuna sızdı. Sosyal medyada paylaşılan 90 kişilik listede eski bakanlardan Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin gibi isimlerin de yer aldığı görüldü.
Mersin’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partisinden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bağımsız bakanlıkları ülkücü olarak tanınan isimlere teklif edecek.
MHP genel başkan adayı olan Ramiz Ongun ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu sonrası BBP genel başkanlığı görevini yürüten Yalçın Topçu'nun AK Parti'ye geçeceği iddia edildi.
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Ramiz Ongun, Türkiye'de askerler kadar sivil siyasetçilerin de "darbeci" olduğunu belirterek, "Türkiye darbeleri önlemek istiyorsa, halk siyasete ortak olmalıdır" dedi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.