Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Rahmet Güner, Türkiye'de 2022-2023 yıllarında sınırlı sayıda maymun çiçeği vakası görüldüğünü belirtti. Güner, önlemlerin alınması ve aşılamanın önemine vurgu yaparak, çiçek hastalığına karşı aşısı olanların M-çiçeği hastalığından da büyük bir oranda korunduklarını söyledi.
Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe, Türkiye'de aşılama sayesinde 5 yaş altı çocuklarda akut Hepatit B görülme sıklığının 100 binde 1'in altına indiğini belirtti. Kurtcebe, aşı reddinin sadece reddeden kişiye ait bir problem değil, toplumu da ilgilendiren bir sorun olduğunu vurguladı. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde düzenlenen Dünya Hepatit Günü Farkındalık Etkinliği'nde konuşan Kurtcebe, hepatitin önlenmesinin mümkün olduğunu ve Türkiye'de Hepatit B aşısının 1998'de rutin aşılama takvimine girdiğini söyledi. Kurtcebe, aşı retlerinin artmasıyla ilgili olarak toplumu ilgilendiren bir sorun olduğunu ifade etti.
- Hepatit hastalarında farkındalık oranı yüzde 12 Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Hekimi Prof. Dr. Rahmet Güner, erişkin hasta grubunda erişilemeyen önemli bir sağlık bir problemi olarak Hepatit B ve C'nin devam ettiğini belirterek, "Yapılan çalışmalarda hastaların farkındalık oranı yüzde 12...
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, Türkiye'de yürütülen aşılama gibi çalışmalar sonucunda Hepatit A ile akut Hepatit B hastalığının görülme sıklığının belirgin şekilde azaldığını bildirdi. Ankara İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe ise hepatitlere karşı aşılanmanın önemine dikkat çekti. Dünya Hepatit Günü farkındalık etkinliği kapsamında düzenlenen etkinlikte uzmanlar, hepatit hastalığına ilişkin bilgileri paylaştılar. Türkiye'de Hepatit B'ye karşı bağışıklık taşıma oranının düşük olduğu belirtilirken, hepatit hastalıklarının önlenmesi ve tedaviye erişimin artırılması hedefleniyor. Hepatit A ve Hepatit B aşıları, Türkiye'de rutin çocukluk çağı aşılamaları içerisinde yer alıyor.
28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle toplumda farkındalık yaratmak adına İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği ile Viral Hepatitle Savaşım Derneği uzmanları önemli mesajlar verdi.
'Afet bölgesinde aşılama ve önlemlerle hastalıkların önüne geçilebilir'ANKARA Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr.
- Prof. Dr. Güner: "HIV enfeksiyonu uzunca bir dönem herhangi bir bulgu vermeden seyrediyor" Prof. Dr.
Viral Hepatitle Savaşım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak, hepatit B ve C virüslerinin tüm dünya gibi Türkiye'de de önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, "Ülkemizde HBV sıklığı yüzde 4, HCV sıklığı ise yüzde 1 olup, yaklaşık 2 milyon hepatit B ve 300-400 bin hepatit...
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güner: "Umuyoruz ki ülke olarak geliştirmiş olduğumuz ilk yerli inaktif aşı başarıya ulaşır" "Aşı uygulanan gönüllüler çok yakın bir şekilde sürekli takip ediliyor" "Aşı gönüllülerinin Covid-19 geçirip geçirmediği ve daha önce aşılanmamış olması önemli"...
Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner, Kovid-19'un Delta, Delta Plus ve diğer varyantlarına karşı aşılanma ve maske kullanımının önemine dikkati çekerek, "Eğer bunları yapmazsak, salgın bu tip varyantlarla devam edecek bir süreç şeklinde karşımıza çıkabilir.
Covid-19 aşısı olmak için randevu alan vatandaşların neredeyse tamamının aşısını olduğunu ve randevuların boş kalmadığını belirten Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, "Hastanemizde hemen hemen boş yok diyebilirim.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında geçen yıl 59 kez toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu ve Toplum Bilimleri Kurulu üyelerinin tavsiyeleri, salgınla mücadele tedbirleri ve izlenecek yol haritasının belirlenmesinde etkin rol oynadı.
Son dakika habere göre İşte Covid-19 aşı odaları Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner: "Covid-19 aşıları 08.30- 24.00 saatleri arasında yapılacak" "Aşı başvuruları E-Nabız ve hastane randevu sistemi ile oluşturulacak" "Aşı olan vatandaşlarımız 15 dakika gözetim altında tutulacak" Covid-19 aşılarının...
Çin'de geliştirilen Covid-19 aşısının gönüllü uygulamasına, sağlık çalışanlarından sonra vatandaşlarda da başlandı. Ankara Şehir Hastanesi'nde ilk uygulama öğretmen anne ve kızına yapıldı.
- Çin aşısı için gönüllü olan öğretmen anne kız aşılandı Çin'li Sinovac şirketinin geliştidiği Coronavac isimli Covid-19 aşısının Faz-3 denemelerinde ikinci safhaya geçildi.
Gönüllü Gökçe Durmaz'a aşının uygulanması Gönüllü öğretmen anne Ayşegül Durmaz'ın açıklamaları Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof Dr.
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner, koronavirüsün yayılmasını önlemek için bilinçli davranmanın önemine vurgu yaptı.
SAĞLIK Bakanlığı'nın, koronavirüs vakalarının artmasıyla başlattığı evde tanı ve tedavi hizmetinin başarılı yürütülmesi, bu süreçte hastanelerin yükünü azalttı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Prof. Dr. Mustafa Gerek, Çin'den gelen Kovid-19 aşısının gönüllüler üzerindeki denemelerine katıldı.
Koronavirüs aşısının gönüllüler üzerindeki denemelerine Hacettepe, Kocaeli ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sonrasında Ankara Şehir Hastanesinde de başlandı. Hastanenin Koordinatör Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel de gönüllüler arasında yer aldı.
Sağlık Bakanı Birinci Yardımcısı Abduhakim Hacıbayev'in açıklaması - Sağlık Bakanı Birinci Yardımcısı Abduhakim Hacıbayev: "Kovid-19'la mücadeledeki iş birliği bizim için çok olumlu sonuçlar doğuruyor.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, sosyal medyada ücret aldıklarına yönelik çıkan haberleri yalanlayarak kurulda bulunan herkesin gönüllülük esasına göre çalıştığını ifade etti.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce, 'Dünya El Hijyeni Günü' kapsamında Ankara Şehir Hastanesi'nde etkinlik düzenlendi.
Barselona Üniversitesi Küresel Sağlık Enstitüsü, TKAD ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği önderliğinde, Gilead Sciences'ın desteği ile Türkiye'nin tüm bölgelerini temsilen uzman hekimlerin katkılarıyla hazırlanan "Türkiye Hepatit C Eliminasyon Yol Haritası Raporu"nun sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.
Türkiye'nin tüm bölgelerini temsilen uzman hekimlerin katkılarıyla Türkiye'de Hepatit C'nin yok edilmesi için yol haritası hazırlandı.
TÜRKİYE'nin tüm bölgelerini temsilen uzman hekimlerin katkılarıyla Türkiye'de Hepatit C'nin yok edilmesi için yol haritası hazırlandı.
Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Rahmet Güner, Türkiye'de hepatitin 40'lı yaşlardan sonra görülmeye başlandığını belirterek, "Hemen hemen bütün hastalarımızın diş tedavisi görmüş olduğunu görüyoruz.
3M, sağlık sektörüne yönelik eğitim ve seminerlerde sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.