Kanser tedavisi gören İngiltere Kralı 3. Charles, Kara Havacılık Komutanlığındaki Kurmay Albay rütbesini oğlu Prens William'a devretti. Törende Prens William'dan övgüyle bahseden 3. Charles, tedavi nedeniyle tat alma duyusunu yitirdiğini açıkladı.
İngiliz Kraliyet ailesinin "büyük bir açıklama" yapacağı iddiası sonrası gözler İngiltere'ye çevrildi. Kraliyet ailesinden hala resmi bir açıklama gelmezken İngiltere tahtının varisi Galler Prensi William'ın, bir süredir ortalık görünmeyen eşi Prenses Kate Middleton'ın öldüğü iddia edildi. Öte yandan 17 Ocak'ta karın ameliyatı olan Middleton, geçtiğimiz günlerde üç çocuğuyla fotoğraf paylaşmış, fotoğrafın montajlı olduğu anlaşılınca ise özür dilemişti.
Kanser teşhisi konulan İngiltere Kralı 3. Charles yazılı bir açıklama yaparak kendisine gelen destek mesajları için teşekkür etti. Kral Charles, "Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir" ifadelerini kullandı.
İngiltere Kralı 3. Charles kanser hastalığına yakalandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral Charles'ın prostat testlerinde bir kanser türü saptandığını ancak hastalığın prostat kanseri olmadığını belirtti.
İngiltere Kralı III. Charles, prostat büyümesi nedeniyle Londra'daki özel The London Clinic hastanesine gitti. 75 yaşındaki Kral Charles'ın tedavi için hastaneye gitmesi Buckingham Sarayı tarafından duyuruldu. Kralın gelini Galler Prensesi Kate'in de aynı hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Ulusal Sağlık Servisi (NHS) ise Kral Charles'ın teşhis konulduğu gün prostat büyümesiyle ilgili bilgilere olan ilginin arttığını açıkladı.
İngiltere Kralı 3. Charles, prostat büyümesi tedavisi görmek için Galler Prensesi Kate'in karın ameliyatı olduğu özel The London Clinic hastanesine gitti. Kral Charles'ın eşi Kraliçe Camilla ile birlikte hastaneye gittiği görüntüler basına yansıdı. Kraliyet ailesi geçen hafta arka arkaya duyurulan 3 sağlık haberiyle gündem olmuştu.
Lazer teknolojilerinde görülen gelişmeler, erkeklerin 40'lı yaşlardan itibaren en önemli sağlık sorunlarının başında gelen iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde yeni çözümleri de beraberinde getiriyor.
İyi huylu prostat büyümesinin özellikle 50 yaşından sonra erkeklerde yaygın olarak görüldüğünü söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, ilaçla tedavinin yeterli olmadığı veya kısa-uzun dönemde bazı yan etkileri olduğu zaman hastalığın seyrine göre cerrahi işlem önerebildiklerini dile getirdi.
İngiltere'den Bodrum'a ameliyata geldi sağlığına kavuştu Holep ameliyatlarında Türk doktorların geliştirdiği teknikle sağlığına kavuştuMUĞLA İyi huylu prostat büyümesi ameliyatı için uzun yıllardır yaşadığı İngiltere'den gelen Selim Melek, operasyon sonrası adeta hayata yeniden döndüğünü ifade etti.
HoLEP yöntemiyle prostat sıkıntısından kurtulun HoLEP yöntemiyle iyi huylu prostat büyümesine son Prof. Dr. Bülent Oktay, prostat cerrahi tedavisinin konforlu uygulaması HoLEP yöntemi ile iyi huylu prostat büyümesi sorunundan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
Prostat büyümesi tedavisinde uygun yöntemin HoLEP olduğunu ifade eden Üroloji uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, "Bu yöntem özellikle büyük prostatlar için en uygun bir tedavi yöntemidir.
İEÜ Medical Park Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı hekimleri, prostat büyümesi tedavisinde kullanılmaya başlanan en güncel tedavi yöntemi Hybrid Thulium Lazer Teknolojisi (Thulium Laser Enucleation of Prostate) hakkında Türkiye'nin dört bir yanından gelen üroloji hekimlerine eğitim verdi.
Prostat büyümesine dair bilgi veren Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Prostat büyümesi her erkekte 40 yaşından sonra meydana gelir. 60 yaşın üzerindekilerin yarısında prostat büyümesi şikayet yaratacak seviyededir.
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Sır, sarımsağın faydaları hakkında bilgi verdi ve tüketimi hakkında önemli uyarılarda bulundu.
İdrar yapmayla ilgili problemlerin oluşmasına yol açan iyi huylu prostat büyümesinin tedavi edilmediğinde pek çok sağlık problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Üroloji Uzmanı Doç.
KONTİNANS Derneği Başkanı Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, kadınların idrar kaçırma sorunları için yardım almaktan ve doktora gitmekten çekindiklerini ancak erkeklerin sorunları için çözüm arayışına girdiğini belirtti.
Prostat hastalıkları Türkiye’de ve dünyada milyonlarca erkeği olumsuz etkiliyor. Özellikle prostat kanseri, dünyada her 7 erkekten 1’inin, Türkiye’de ise her 12 erkekten birinin sorunu.
Anadolu Sağlık Merkezi Üroloji Uzmanı ve Üroonkoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Cemil Uygur ve Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, Eylül ayının prostat kanseri farkındalık ayı olduğunu belirterek prostat kanserine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, bor mineralinin prostat büyümesi tedavisinde olumlu etkisini tespit ettiklerini belirterek bor bileşenli yeni bir ilacın patent başvurusunu yaptıklarını söyledi.
ÜROLOJİ Uzmanı Op. Dr. Aytan Kar, 40 yaş üstü erkeklerde sık görülen prostatın kontrolsüz büyümesinin kaynağı olarak prostatın erkeklik hormonuna fazla yanıt vermesi dışında ailevi yatkınlığın olabileceğini belirtti.
İyi huylu prostat büyümesi, 50 yaşındaki erkeklerin yüzde 50'sini, 80 yaşındaki erkeklerin ise yüzde 90'ını etkiliyor.
Üroloji uzmanı Doç. Dr. Mustafa Sofikerim, erkeklerde prostat büyümesine bağlı idrar sorunlarının, 50'li yaşlardan itibaren görülmeye başladığını belirterek, "60 yaşın üzerindeki erkeklerin yarısında, iyi huylu prostat büyümesi görülebilir" dedi.
Antalya'da yaşayan 59 yaşındaki Yusuf Kemal Cebeci'nin 340 grama ulaşan prostatı kapalı ameliyatla alındı.
Medicana Konya Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ümit Özdemir yılda bir yapılan tetkik ve muayenelerle erken teşhisi yapılan prostat kanseri hastalarının başarılı bir tedavi süreci geçirdiğini söyledi.
İlerleyen yaş ile beraber prostat bezinin büyümesinden kaynaklanan prostat hastalığı özellikle 45 yaşını aşmış erkekleri korkutuyor.
Siirt Özel Medlife Hastanesi Üroloji Uzmanı Baran, 40 yaşından sonra her erkeğin yılda bir prostat taraması yaptırması gerektiğini söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Erim Erdem, normal prostatın yaklaşık 28 gram ağırlığında olduğunu ifade ederek, "Özellikle geceleri olmak üzere sık idrara çıkma prostat hastalığının başlangıcı"...
Üroonkoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Tekin: "İyi huylu prostat büyümesinde, idrar akımında azalma, gece ve gündüz sık idrara çıkma, ağrılı, zor ve kesik kesik idrar yapma, idrar atımının sonunda idrar damlaması ve mesanede tam boşaltamama hissi sık görülen yakınmalardır" "Her iyi huylu prostat büyümesinde kullanılabilecek ideal bir ameliyat yönteminden söz edilemez, tedavinin bireye özel seçilmesi gerekir"
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Erim Erdem, prostat kanserinin olup olmadığını öğrenmek için 45 yaşından sonra her erkeğin yıllık PSA testini yaptırması gerektiğini ifade ederek, "İyi huylu"...
Elli yaşın üzerindeki erkeklerin, doktor kontrollerini ihmal etmemeleri gerekiyor.
Memorial Diyarbakır Hastanesi Ürolji Uzmanı Doç.Dr.Abdullah Gedik, hastaların idrarını rahat yapamadığı için mesanede kalan idrar miktarının, sık tuvalete çıkmaya neden olduğunu söyledi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.