Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mesleki eğitimde kalitenin yükseltilmesiyle var olan olumsuz algının büyük oranda kırılmaya uğrayacağını belirtti.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) 'Kaliteli Mesleki Eğitim Nitelikli İşgücü' toplantısı Rixos Otel'de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en temel gündem maddelerinden birisinin 'nitelikli işgücü ihtiyacı' olduğunu belirterek, "Bu ihtiyaç hızla değişen üretim yöntemleri, teknolojik bilgi ve mesleklerdeki büyük değişim ve dönüşümlerle artarak devam ediyor. Dolayısıyla mesleki eğitimden söz ettiğimizde çok dinamik, sürekli yenilenmesi ve geliştirilmesi gereken ayrıca özel sektörün daha aktif olarak sürecin içinde yer almasıyla sağlıklı ilerleyebilecek bir süreçten söz ediyoruz" dedi. Mesleki eğitimde son 10 yılda çok önemli adımların atıldığına dikkati çeken Avcı, ancak öncelikli meselenin fiziki altyapının güçlendirilmesi ve okullaşmanın yaygınlaşması olduğunu ifade etti. Avcı, 10 yıllık süreçteki yasal düzenlemeler, altyapı yatırımları ve mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmaların eğitimin kalitesine daha çok odaklanma imkanının sağladığını belirtti.
Bakan Avcı, "Bugüne kadar bölgelerarası farklılıkların azaltılmasına yönelik çalışmalara paralel olarak mesleki ve teknik eğitim sisteminin de eğitim veren okullar arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik yürütülen çalışmalara adına tüm hızıyla devam etmektedir. Güvenilirliği ve istihdama ihtiyaçlarına uygunluğu için önemli öğrenci performansının ulusal seviyede ölçülmesi ve değerlendirilmesine ilişkin standartlaştırılmış bir sisteme ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.
METEK Projesi'ne ilişkin değerlendirmede bulunan Avcı, "Destekli eğitimde kalite ve nitelikli işgücü, yolumuzu ve kurumsal kapasitemizi güçlendirir. Bu çalışmalar aynı zamanda mesleki eğitime ilişkin olumsuz algının düzeltilmesine katkıda bulunur. Olumsuz algılar, başarılı gençlerin mesleki eğitimin tercih etmesinin önündeki en önemli engellerden birini oluşturuyor" dedi. Mesleki eğitimde kalitenin yükseltilmesiyle bu olumsuz bakışın da büyük oranda kırılmaya uğrayacağını anlatan Avcı, önümüzde ortak çaba ve işbirliğinin gerektiği uzun bir sürecin bulunduğunu söyledi. - ANKARA
Son Dakika › Politika › Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?