AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, TEKEL'in özelleştirilmesiyle birlikte işçilerin mağdur edilmemesi için çözüm arayışında olduklarını belirterek, 4C'de çalışana asgari ücret verilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
22 Temmuz seçimleri sonrasında AK Parti Tokat Milletvekili olarak Meclis'e giren Hüseyin Gülsün, evinde basın mensuplarına kahvaltı verdi. Gülsün, milletvekili seçilmeden önce uzun yıllar Tokat'ın dışında yaşadığını ifade ederek, "Seçimlerden sonra vatandaşımıza verdiğimiz sözle birlikte Tokat'a taşındım. Tokatlı gibi düşünmeye çalışıyorum. Kente yapılması gerekenleri burada olduğum için daha iyi hissediyorum. Haftanın 3 günü Ankara'dayım, diğer günlerimi Tokat'ta geçiriyorum" dedi.
Gülsün, Türkiye'nin terör, ekonomi ve dış siyaset konusunda önemli günler geçirdiğini belirterek, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi konusunda haklı olduğumuzu anlatmamız çok önemli idi. Şu anda Amerika, İngiltere, Avrupa PKK'yı vurmamızda, gerekçemizin haklı olduğunu biliyorlar. Bu çok önemli idi. 2008 yılında bu PKK melaneti minimum seviyeye düşecek ve artık millet olarak rahat nefes alacağız" diye konuştu.
TEKEL'in özelleştirilmesi sürecinde yaşananları değerlendiren Gülsün, ciddi bir teklif olursa 25 Ocak 2008 tarihinde TEKEL'in tümüyle ihaleye çıkacağını dile getirerek, "Bizim üzerinde ısrarla durduğumuz burada çalışanların aynen Telekom ve SEKA'daki işçiler gibi mağdur edilmeden bir yerde istihdamını sağlamak. Aynı şartlarda bu çalışanlarımızı devletin bazı kurumlarına nakillerini yaptırabilirsek bizim için kazanç olacak. Bu tür fabrikalar özelleştirildikten sonra çalışanlar özlük hakları verilmek üzere
kapıya konuyor. Daha sonra da '4C'de çalışır mısın?' deniliyor. 4C'de çalışana asgari ücret veriliyor. Bu bana göre yanlış bir şey. Kim uygularsa uygulasın eski bir sendikacı olarak buna karşıyım. Telekom'da çalışanlar istedikleri kuruma geçti veya Telekom'da kalarak özlük haklarında değişiklik olmadı. Maliye Bakanımıza şöyle bir teklifte bulundum. İlimizde bir sürü okul var. Okullarda maalesef müstahdem sıkıntısı var. Burada 900 işçi çalışıyor. En az 400-500 kişi çalışacak. Geri kalan kişiler Tokat'taki
okullara dağıtılarak çalışmak suretiyle ücretleri devlet tarafından verilir. Böyle bir çözüm bulabilirsek arkadaşları mağdur etmemiş oluruz" şeklinde konuştu.
Gülsün, özel sektörün devlet sektörü gibi fazla insan çalıştırmayacağını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Mutlaka orada işten çıkartılan insanlar olacak. Bunu kabul etmek lazım. Devlet şimdi 900 kişiyle bir fabrikayı yürütüyorsa özel sektör bunu en az yarıya düşürecektir. Bu Türkiye'nin gerçeği. Bu geride kalan insanların mağdur olmaması için biz çaba sarf ediyoruz. Fabrika çalışacak. Kar eden bir fabrika. Şu an iki sigara fabrikası kar ediyor. Diğer 3'ü zarar ediyor. Zarar edenlerle kar edenler bir bütün olarak satılacak."
(Nİ-SA-CC-Y)
Son Dakika › Politika › Tekel'in Özelleştirilmesinde İşçilerin Mağdur Edilmemesi İçin Çözüm Arayışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?