TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu Açıklaması

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu Açıklaması

Kamu Denetçisi Hüseyin Yürük, Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) 2016 yılı itibarıyla 5 bin başvuru yapılırken, 2017'nin ilk 5 ayında başvurusu sayısının 6 bin olduğunu bildirdi.

11.05.2017 12:30

Kamu Denetçisi Hüseyin Yürük, Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) 2016 yılı itibarıyla 5 bin başvuru yapılırken, 2017'nin ilk 5 ayında başvurusu sayısının 6 bin olduğunu bildirdi.

Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) 2016 Yıllık Raporu hakkında alt komisyon raporu ele alındı.

Komisyon Başkanı Satır, rapora baktıkları zaman tavsiye kararlarını uygulama oranının 2013'te yüzde 20'lerdeyken 2016 yılının raporundan sonra yüzde 42'lere ulaştığını gördüklerini, bunun önemli ve değerli olduğunu belirtti.

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Alt Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise KDK'nın verdiği tavsiye kararlarına uyma oranlarında ciddi bir yükselmenin söz konusu olduğunu ifade etti.

Kamu Denetçisi Hüseyin Yürük, Meclise layık bir kurum olmaya çalıştıklarını, hazırlanan raporu dikkatle incelediklerini vurgulayarak, "Kurumumuza, 2016 yılı itibarıyla 5 bin başvuru varken, 2017'nin ilk 5 ayında sadece 6 bin başvuru gelmiş durumdadır. Kurumun farkındalığı ve kamuoyundaki görünürlüğü arttıkça kuruma olan taleplerde artıyor. Yönergemize, dostane çözüm bölümü ilave ettik. Bizzat diyelim ki mağdurun bir belediyeden şikayet varsa belediye ile görüşüyoruz, o sorunu çözüm vatandaşın da onayını aldıktan sonra bunu dostane çözüm olarak kayıtlara geçiyoruz. Şu ana kadar 5 ayda 400'e yakın dostane çözümümüz var. En önemli hedeflerimizden biri bu dostane çözümleri artırmaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, rapor üzerinde yapılan görüşmeler yapılan oylamayla tamamlandı.

Öte yandan, KDK'nın 2013, 2014, 2015 yıllarına ait yıllık raporları ile karma komisyon raporlarının aynen benimsenmesine, KDK 2016 Yıllık Raporu hakkındaki raporla birleştirilerek, TBMM Genel Kurulu'nda birlikte görüşülmek üzere, TBMM Başkanlığı'na sunulması oylama ile kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement