MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin bin 394 seçim çevresinde 25 siyasi partinin katılımıyla yapılacağını hatırlatarak, bütün siyasi partilere ve onların değerli adaylarına parti olarak başarılar dilediklerini söyledi.
Eskişehir'de Odunpazarı Meydanı'nda halka seslenen Bahçeli, demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olarak kabul edilen siyasi partilerin, milletin aziz evlatları tarafından kendi dünya görüşleri çerçevesinde oluşturulmuş siyasi kurumlar olduğuna dikkat çekti. Bütün siyasi partilere saygı duyulması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Her birine saygı duyulmalıdır. Her siyasi parti, demokratik hakkını kullanmak ve seçimlerde yarışmak için vardır. Çünkü hedefleri doğrultusunda bir başarıyı elde etmek istemektedirler. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasi hayatının güzide bir siyasi kurumudur. Gelenekli, köklü, ilkeli, dürüst, temiz yönetim, temiz siyaset, temiz toplum hedefleriyle 45 yılı bulan varlığıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu seçimlere de Milliyetçi Hareket Partisi çok önceden, siyasi partilerimizin henüz daha aday belirleme sürecine girmedikleri, ön hazırlıklara başlamadıkları bir dönemde Milliyetçi Hareket Partisi bütün ilçe, belde, illerde ve büyükşehirlerde aday belirleme sürecini erkenden başlatmış, ilki Ankara, sonrası Kayseri daha sonra da İstanbul'da olmak üzere toplu aday tanıtım toplantılarıyla milletimizle adaylarımızı hem tanıştırmış hem de buluşturmuştur. O sebepten dolayı faaliyetlerimiz hızla ilerlemektedir" dedi.
BAŞKAN ADAYI ÇALIŞICI'YA ÖVGÜLER
Bahçeli, seçimlerin 51 il 30 büyükşehirde yapılacağını belirterek, eskiden 16 büyükşehir olduğunu hatırlattı. Bir yasa değişikliğiyle beraber, buna 14 büyükşehirin ilave edildiğini belirten Bahçeli, "Bu büyükşehirlerden birisi de Eskişehir ilimiz olmuştur. Öncelikle Eskişehir'in 750 bin nüfusu aşan yapısıyla büyükşehir olma kapsamı içerisinde bulunuşu hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ancak burada bir konuya dikkatli olmak gerekiyor. Daha önceden ifade ettiğim gibi 16 büyükşehrimiz vardı. Buna 14 ilave yapılarak 30 oldu. Ancak dün 16 büyükşehrin kapsamıyla bugün 14 ilaveyle beraber oluşmuş, 30 ilin büyükşehrin kapsamı büyük farklılık göstermektedir. Artık sadece merkez ilçelerle yoğrulmuş büyükşehir yerine, son yasa değişikliğiyle bütün ilin mülki idare sınırlarını kapsayan bir alanda büyükşehir hizmet sürecini ve hizmet alanına sahip olmaktadır. Böyle düşündüğümüz vakit artık Eskişehir mülki idarenin sınırları dahilinde nere varsa büyükşehir olarak oraya hizmet sunacaktır. Bunu şu şekilde ifade etmek mümkündür. Şuan Eskişehir'in nüfusu 799 bin 724'tür. Yüzölçümü ise 13 bin 925 bin kilometre karedir. Bunun manası şudur. Büyükşehir olarak öncelikle 799 bin 724 Eskişehir'de yaşayan insanlarımıza hizmet sunulacaktır. Bunların içinde köy var, belde var, mahalle var, ilçeler var ve dolayısıyla büyükşehir olmaktadır.
Böyle bir durum karşısında dün sadece Tepebaşı ve Odunpazarı'nı merkez ilçeler olarak kavrayan ilimiz, bugün bütün Eskişehir'i ilçeleri beraber kucaklamak durumunda olmalıdır. Hal böyle olunca böyle bir geniş kapsamlı alan yeniden oluşacak olan bir büyükşehir nasıl kurulacak, kim tarafından yönetilecek, yönetecek olan kişinin birikimi, tecrübesi nedir? Bunları iyi tartmak lazımdır. Bazı yerlerde büyük hizmetler sunulmuş olabilir. Şehrin modernleşmesi için gayretler gösterilmiş olabilir. Bu Eskişehir il için geçerlidir. Odunpazarı için geçerlidir. Tepebaşı için geçerlidir. Ama 13 bin 925 kilometre kare toprak alanı bulunun ilimizin en ücra köyünden en ücra mahallesine kadar hizmetin sunulabilmesi; Eskişehir'i çok iyi tanımak, Eskişehir'de ilçelerin gelişmişlik seviyesini bilmek, köylerde ve mahallelerde kimle yaşamaktadır. Bunlar sonradan büyük bir göç olayıyla muhatap olmuşlar mıdır. Nereye gitmişlerdir. Ne kadar Eskişehir'e gelmişlerdir. Suyu, elektriği olmayan dün ama bugün var olan fakat içinde hayat bulunmayan köylerimize nasıl kalan yaşlı büyüklerimize hizmet sunulabilmesini de düşünerek öyle bir belediye başkanlığı adayı bulmalıyız ki bu hizmetleri sunabilsin. İşte Milliyetçi Hareket Partisi anlayışını bu yönde geliştirerek bütün büyükşehrin oluşumunu bir başka ifadeyle kuruluşunu gerçekleştirecek bilgi, birikim, tecrübe ve devlet yönetimindeki geniş çevresiyle büyük hizmet sunabilecek bir şahsiyeti bulmak gerekiyor. Bu şahsiyet Eskişehir'de var mıdır diye baktığımızda 6 yıldan bu yana vali olarak köyden kente, merasından dağına, ovasına, şehrine kadar hizmet aşkıyla çalışmış olan bir şahıs, 6 yıldan sonra bu tecrübesini bu geniş kapsamlı bir belediye başkanlığında halkımıza tekrar hizmet olarak sunabilir mi diye düşünülmektedir. Böyle düşündüğümüz takdirde bu görevi sadece ve sadece Eskişehir ili ve merkez ilçeleriyle dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de yapabilecek insanlar vardır. Ama Eskişehir'in tozlu yollarında köylere kadar, ilçelere kadar, mahallelere kadar orada kalmış büyüklerimizin ellerini sıkarak, hallerini sorarak suyun, elektriğin, aşın var mı diyerek dün yapılmış olan hizmetleri bu defa büyükşehrin kaynaklarıyla götürebilmek için bir şahıs bulunmalıdır ki; işte bu biraz evvel özetle tanımladığım sayın emekli Vali Kadir Çalışıcı beyefendidir" dedi.
Devlet Bahçeli, Eskişehir'i sadece merkez olarak değil, bütün alanlarıyla tanıyan, bilen ve hizmeti dengeli olarak götürecek, ilçeler arasındaki gelişmişlik seviyesini dengeli bir hale getirebilecek, köyde şehirde yaşayanlara ve özellikle de sonradan kapanan beldeler, mahalleler ve köylere şehir hayatının hizmetlerini sunabilecek, şehirde yaşayanların ihtiyaç duydukları ihtiyaçlar nasıl karşılanıyorsa oralara kadar ulaştırılabilecek bir tecrübeyle bu hizmetin yürütülmesi gerektiğini anlattı. Bunun, Kadir Çalışıcı tarafından başarılacağına inandıklarını ifade eden MHP Lideri Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü;
"Eskişehir'de büyükşehrimizin kurucu başkanı olacak bu değerli birikimi, bu emekli valiyi tekrar Eskişehir'in hizmetine sunmak için Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan ediyoruz. Ancak bununla da yetinmemek lazım. 685 bin 725 kişinin yaşadığı yer Eskişehir'in Tepebaşı ve Odunpazarı olmak üzere merkezde bulunmaktadır. 113 bin 997'de taşrada, belde, ilçe olarak insanlarımız bu nüfusla orada yaşamaktadır. Böyle olunca sayın kurucu başkan olacak olan şahsiyete yardımcı olabilecek, beraber çalışabilecek, dayanışma içerisinde yardımlaşma ruhuyla hareket edebilecek, fikri temelleri sağlam, projeleri geliştirmede önemli bir katkı sağlanacak ve güzel bir kadroyla Eskişehir'in bu gelişme sürecine yeni gelişimleri dahil edebilecek bir çatının kurulması gerekmektedir. Bu kimdir dediğimiz de; Odunpazarı Belediye Başkan adaylığına sayın Emine Edizgül hanımefendiyi aday olarak koyuyorum. Tepebaşı Belediye Başkanlığına ise değerli bir arkadaşımız sayın Murat Sanlar beyefendi adayımız olarak takdim ediliyor. Emine hanımefendi ile Eskişehir'de Murat'a ulaşmak için Kadir Bey'le üçlü bir yapıyla burada Eskişehir'de artık yeni bir mührün vurulması gerekiyor."
MHP OY PUSULASININ SON SIRASINDA
Konuşmasında, seçim pusulası ile ilgili uyarılarda da bulunan Bahçeli, "Sandığına gittiğiniz zaman karşınıza bir oy pusulası gelecek. Bu oy pusulası Yüksek Seçim Kurulu'nun kurası ile partilerin nerede, hangi sırada yer alacağı belirlenmelidir. Bu son seçimde çekilen kurada oy pusulasının en sonunda Milliyetçi Hareket Partisi var. Dolayısıyla 3 hilal orada. Sandığa gittiğimiz zaman şöyle bir baktığımız vakit en sonda MHP vardır diye başınızı oraya çevirip mührü vuracağınız sırasında gönlünüzden bir şey geçeceğinden eminim. O da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı şu günkü siyasi, sosyal, ekonomik ortamda 'En son ümidim sensin MHP' demek içindir. Oraya vardığınız zaman Kadir bey için aynen 3 hilal gibi bir mühür vuracaksınız. Emine Edizgül hanımefendi için 2'nci hilale bir mühür daha vuracaksınız ve sonunda muradım olsun diyerek 3'üncü hilalle Murat için vuracaksınız. Allah'ın izniyle Eskişehir'de bundan böyle MHP olacak" dedi. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Politika › MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?