TBMM Başkanı Köksal Toptan, Mecliste grubu bulunan siyasi partilere uzlaşma komisyonu kurulması için yazdığı mektuba ilişkin, ''Şu ana kadar MHP ve AK Parti uzlaşma komisyonu için 8 ismi başkanlığımıza bildirmiş bulunmaktadır. Kalan 2 siyasi partimizden de olumlu cevap alacağımızı umuyorum'' dedi.
Köksal Toptan, Zonguldak'ın Kozlu Belde Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci'yi makamında ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, çağdaş ülkelerde yerel yönetimlerin düne kadar daha çok önem taşıdığını söyledi.
Yerel yönetimleri, merkezi yönetimlerden daha bağımsız kılma düşüncesinin çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz şartlarından biri haline geldiğini anlatan Toptan, şöyle konuştu:
''Halk, artık her zaman yerel ve genel yönetimlerine katkı yapma imkanına sahip bulunmaktadır. Biz de TBMM olarak yasa yapımında sivil inisiyatifi çok önemsedik ve kurumsal hale getirilmesi için çaba sarf ettik. Benim imzamla önerilen bir tüzük değişikliğiyle yasa yaparken, sivil toplum örgütlerinin mutlaka katılımının alınmasını istiyoruz. Benim bu teklifim, ilgili komisyondan geçti. Şu anda TBMM Genel Kurulu'nda bulunmaktadır. O nedenle halkın denetiminin sağlanması adına Türkiye'nin yapacağı daha çok şeyler var.''
-Uzlaşma Komisyonu-
Köksal Toptan, yeni dönemde yeni bir girişim başlattığını, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına mektup yazmak suretiyle dört ana başlıkta uzlaşma komisyonu kurulmasına katkı yapmalarının doğru olacağını ifade ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
''TBMM, kurulduğu günden bu zamana kadar geçen en kritik zamanlarda uzlaşma suretiyle ülkenin birçok sorununu aşma becerisini gösteren Türkiye'nin en büyük kurumudur. En son geçen dönemde bildiğiniz gibi benim başkanı bulunduğum Adalet Komisyonu başta olmak üzere AB Uyum Yasalarında TBMM, uzlaşma örneğinin çok güzel fotoğraflarını vermiştir. Türkiye, AB ile müzakere sürecini başlattıysa Kopenhag Kriterleri'ne uygun dediğimiz bu mevzuat değişikliklerinin çok önemli bir rolü olmuştur. Biz bu çalışmaları iktidar, muhalefet hep beraber gerçekleştirdik. Anayasa, AB Uyum Kanunları, TBMM'nin İç Tüzüğü ve Siyasi Partiler, Seçim, Siyasi Etik ile Siyasetin Finansmanı Kanunu olmak üzere dört ana başlık altında Uzlaşma Komisyonu kurulması için parti genel başkanlarına yazdığım mektuba 1 Ekime kadar cevap bekliyorum. Şu ana kadar MHP ve AK Parti Uzlaşma Komisyonu için 2'şerden 8 ismi başkanlığımıza bildirmiş bulunmaktadır. Kalan 2 siyasi partimizden de olumlu cevap alacağımızı umuyorum.''
Son Dakika › Politika › 'Mektubuma Yanıt Bekliyorum' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?