Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "2017 yılı sonu itibarıyla 31 milyon turist sayısını aşacağız ve 26 milyar dolar turizm gelirini aşacağız ve ya o seviyede bir gelir tutturacağız." dedi.
Bakan Kurtulmuş, Boztepe'deki bir otelde iş adamları ile öğle yemeğinde buluştu.
Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Ordu'da bundan sonra yatırım, ticaret, sanayi ve turizm bakımından nelerin yapılmasını istişare etmek için bir araya geldiklerini belirtti.
Merkezi hükümetler ve yerel yönetimler bakımından Ordu'nun ciddi yatırım aldığına değinen Kurtulmuş, 2015 ile 2017 yılı arasında Ordu'ya çeşitli bakanlıklar tarafından çok ciddi yatırımlar yapıldığını ifade etti.
Eğitimde okullaşma anlamında çok yüksek seviyelere çıktıklarını anlatan Kurtulmuş, "Aynı şekilde sağlıkta Ünye ve Fatsa Devlet Hastanesi ile arkasında Ordu merkezdeki hastanelerin yerinin tespiti konusunda da büyük oranda sağlık alanında alt yapımız bitmiş vaziyette. Yollarımızda ise başta Ordu Çevre Yolu olmak üzere diğer projeleri de hızlandırıyoruz. Bu projelerde devam edecektir." diye konuştu.
Türkiye genelindeki 20 Organize Sanayi Bölgesi'nin 3 tanesinin Ordu'da planlandığı bilgisini veren Kurtulmuş, "Ordu merkez, Fatsa ve Ünye'deki OSB'miz ile ilgili adımlar atılıyor. Kamulaştırma işlemleri bir taraftan tamamlanıyor. En kısa sürede bu projeler tamamlanmaya gayret edilecek." dedi.
Kurtulmuş, Ordu için mega projeler kapsamında en önemlilerinden birinin ise Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi olduğuna işaret ederek, "Bu proje Sultan Abdulhamit zamanından bu yana konuşulan bir projedir. Yolun projesi o zaman hazırlanmış bir projedir. Çok şükür bu yolla ilgili nihai kararlar verilmiş, ve başlangıcı Ordu'dan olmak üzere bu yol Akdeniz'e kadar gitmek suretiyle ilimize çok stratejik değer katabilecek bir noktaya gelinmiştir. Tabii ki bitmesi yıllarımızı alacak olabilir. Ama sonuç olarak da bunun başlanması önemliydi." değerlendirmesinde bulundu.
Kurtulmuş, Ordu Üniversitesi'nin de ciddi şekilde geliştiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:
"Bütün bunlarla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı'nın gayet güzel işliyor olması, yolcu kapasitesi bakımından da Türkiye'nin en önemli illerinden biri haline ulaşmamız bizim için sevindiricidir. Bundan sonra yurt dışındaki yatırımcıları Ordu'ya bir türlü çekebilmemiz lazım. Turizm kapasitesi bakımından Karadeniz'in en önemli illerinden birisiyiz. Halen son derece bakir bir turizm potansiyeline sahibiz. Bu turizm potansiyelini harekete geçirmek, özellikle körfez ülkelerinden gelecek olan ziyaretçilerimizi ve dostlarımızı kendi ilimizde ağırlayabilecek bir kapasiteye ulaşmamız ve buradaki güzellikleri Türkiye turizminin emrine verebilmemiz bizim için önemlidir. Bununla ilgili olarak da iş adamı arkadaşlarımızın devreye girmesini istirham ediyorum."
"Türkiye çok zor bir dönemi geride bıraktı"
Türkiye'nin çok zor bir dönemi geride bıraktığını anlatan Bakan Kurtulmuş, şu görüşlerini paylaştı:
"Türkiye bir taraftan eş zamanlı olarak üç büyük terör örgütünün tehdidi ve filli saldırısı altındaydı. Çok sayıda insanımızın öldüğü maalesef çok sayıda bombalı saldırılar oldu. DEAŞ'ın, PKK'nın ve diğer örgütlerin saldırıları sonucu ilimiz başta olmak üzere, birçok ilimize şehitlerimiz geldi. Türkiye 2016 yılında tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanet hareketi ile karşı karşıya kaldı. Geçtiği için çok kolay sanıyoruz. Ama Türkiye'nin çok büyük bir badireden geçtiğini gün geçtikçe yeni anlıyoruz. Karşılaştığımız sadece birkaç bin tane askeri personelin içerisinde olduğu bir darbe teşebbüsü değildi. Eğer işler farklı şekilde seyretmiş olsaydı, bugün herhalde burada böyle bir toplantı olmayacak, bunları da konuşuyor olmayacaktık."
FETÖ'nün dünyanın her yerinde kullanılan taşeron örgütlerinden biri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "DEAŞ'ı kim hangi amaçla kullanıyorsa, PKK'yı kim hangi amaçla kullanıyorsa, hiç tereddüdünüz olmasın ki bu FETÖ'den de aynı şekilde, aynı amaçla yararlanmak istediler ve onun için kullandılar. Bundan sonrada kullanmaya devam ediyorlar. Belki Türkiye'de bunların aktif olarak tehdit oluşturma imkanı yok. Ama özellikle yurt dışına kaçan unsurları ile birlikte bir uluslararası algı operasyonu oluşturarak Türkiye'yi maalesef köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar." ifadesini kullandı.
Bakan Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşadıklarını başka ülkelerin yaşaması durumunda devlet düzeninin belki uzun yıllar dikiş tutmayacağını belirterek, şöyle devam etti:
"Çok şükür Türkiye'de, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye, yüzde 11,2 büyüdü. Bunun da Türkçesi şu. 2017 yılı içerisinde toplamda inşallah yüzde 7,1'lik bir büyüme hızı ortaya çıkacak. Bu da dünyanın birçok ülkesinin hayal dahi edemeyeceği bir kalkınmadır. Hele helen üçüncü çeyrekte Türkiye G-20 ülkeleri arasında birinci oldu. Bunun da fevkalade güzel bir imkan olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin gücü ve dayanıklılığını göstermesi bakımından önemli bir imkandır."
"2017 yılı sonu itibariyle 31 milyon turist sayısını aşacağız"
Türkiye'deki turizm faaliyetlerine yönelik de açıklamalarda bulunan Bakan Kurtulmuş, şunları söyledi:
"2014 yılında Türkiye turizmi en üst seviyeye çıkmıştı. 2016 yılında bütün bu yaşananlarla birlikte tam böyle dip noktaya geldi. Almanlar seçim sürecinde Türkiye'ye gitmeyin, yine birçok ülkeden Türkiye'ye ziyaret uyarısı geldi. Bu şartlar altında Türkiye'ye doğru dürüst turist gelmemesi lazım. Ama Allah'a çok şükür ki 2017 yılı sonu itibariyle 31 milyon turist sayısını aşacağız ve 26 milyar dolar turizm gelirini aşacağız ve ya o seviyede bir gelir tutturacağız. Bu Türkiye'nin yeniden güçlendiğinin işaretedir. İnşallah Türkiye'yi daha da ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız."
Toplantıya, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Son Dakika › Politika › Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?