Rize'deki incelemelerinin ardından Trabzon'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yeşil Yol Projesi'ne 50 milyon lira kaynak tahsis ettiklerini belirtti.
Bakan Yılmaz, Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'de incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz'a gezisinde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce ile ilgili daire amirleri eşlik etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Çaykara ilçesindeki yangında hayatını kaybeden İhsan Dinçer ve Fatma Dinçer'in ailelerine de başsağlığı diledi. Çaykara'da bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, Yeşil Yol Projesi'nin marka ve Doğu Karadeniz'de alternatif turizmde son derece önemli olduğunu belirterek, sivil inisiyatifle başlatılan projeye sonradan ortak olduklarını kaydetti. DOKAP ve DOKA ile projeyi sahiplendiklerine dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Geçen yıl bu projeye 40 milyon lira tahsis etmiştik. Tüm illere 5'er milyon lira düşmüştü. Bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yılda ilk aşamada 50 milyon lira civarında kaynağı tahsis ediyoruz. Yer yer yeni yollar açıyoruz, bağlantılar kuruyoruz. Yaylalarımızı birbirine bağlıyoruz. Yetersiz olan yollarda birleştirme çalışmaları yürütüyoruz. Standartlarını arttırıyoruz. Bütün bu çalışmaları yaparken çevreye dikkat ediyoruz. Allah'ın bize bahsettiği bu güzel coğrafyayı gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.
"ANKARA'DA MASA BAŞINDA ÇALIŞMAYI TAKİP ETMEK YETMEZ"
Çalışmaları yaparken çevreye de dikkat ettiklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Gelecek nesillere bu emaneti koruyarak devredecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara'da masa başında birtakım çalışmalar yapmak yetmez. Mutlaka yerinde de görmemiz gerekiyor. Geçen yıl 8 ili gezmiş, incelemiştik. Bu yıl Rize, Trabzon bölgesi başta olmak üzere yerinde görmek istedik. Ne kadar uzaktan inceleseniz de yerinde görmek farklı bir şey. Görerek bilmek dediğimiz daha farklı. İşi takip açısından önemli. Bu açıdan faydalı ziyaret oldu. Ayder'i ve Uzungöl'ü görmüş olduk. Asıl sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz."
Bakan Yılmaz, her geçen yıl turizm altyapısının daha gelişeceğini vurgulayarak, "Turist sayısı artacak. Turist sayısının artmasıyla bölgedeki insanımızın refahı artacak. Diğer yandan ülkemize döviz getirmiş olacak. Dış ticaret faaliyetimize katkı sağlayan çalışma gerçekleşmiş olacak" ifadesini kullandı.
"DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ'NİN KATMA DEĞER ÜRETEN BİR BÖLGE OLMASINI İSTİYORUZ"
Turizmin aynı zamanda toplumlar arası bağlar anlamında da çok önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, "Kültürel diyalog, buraya gelip giden insanlarla işbirlikleri anlamında, yeni iş imkanları oluşması açısından önemli. Özellikle de alternatif turizm çok çok önemli. Türkiye, dünyada deniziyle, kumuyla tanınan, turizmde çok önemli bir yere gelmiş ülke ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. Bunun üstüne mutlaka kültür, ekolojik, termal ve tabiat turizmini, bütün bu unsurları ilave etmek istiyoruz. Doğu Karadeniz büyük bir potansiyele sahip. İşte biz bu potansiyeli Yeşil Yol ile harekete geçirmeye çalışıyoruz. Bu güzergah etrafında ekonomik hayatın canlanması konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Eylem planı hazırlama çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölge önemli değerleri olan bir bölge. Bu bölgede göçün azalmasını ve katma değer üreten bir bölge olmasını arzu ediyoruz. Bu bölgeyi destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Bakan Yılmaz, daha sonra Sürmene'de bir çay fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz, temaslarının ardından uçakla Ankara'ya hareket etti. - TRABZON
Son Dakika › Politika › Kalkınma Bakanı Yılmaz Trabzon'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?