Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Ben inanıyorum Şanlıurfa ve diğer illerdeki hizmetler Güneydoğu'nun bu makus talihini yenecek hizmetlerdir. İhmaller imara dönüşüyor, hizmetler ayağa kalkıyor. Her türlü imkan şuanda oraya sağlanmış durumda. İş tersine dönüyor, tersine göç de başlayacak ve o zaman terazi dengelenecek, o zaman çok güzel olacak" dedi.
Güneydoğum Derneği'nin bölgeye hizmet edenleri ödüllendirmek amacıyla düzenlediği ve TPAO Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen 'Yılın Ödülleri' törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ödül töreninde yaptığı konuşmada Güneydoğu'ya gitmek gibi bir niyetinin olmadığını, tayini çıktığı için Güneydoğuya gittiğini ve bölgeye hizmet etmenin nasip olduğunu söyledi. Batı'dan Doğu'ya bakıldığında çok farklı değerlendirmeler olduğunu, bizzat yerinde görünce durumun çok farklı olduğunun görüldüğünü belirten Bakan Çelik, "3 dönem Bursa milletvekilliği yaptım. Şanlıurfa Milletvekilliği ile mukayese edip hatıralarımızı yazacağız. Şanlıurfa'da samimiyet gördük, olmasa da sofralarını size açan, çandan, samimi bir ilgi ile karşılandığımızı ifade etmek istiyorum. Bizi bağırlarına bastılar" diye konuştu.
Seçim döneminde verdiği sözleri tek tek gerçekleştirdiğini belirten Bakan Çelik, "Ben inanıyorum Şanlıurfa ve diğer illerdeki hizmetler Güneydoğu'nun bu makus talihini yenecek hizmetlerdir. İhmaller imara dönüşüyor, hizmetler ayağa kalkıyor. Asıl mesele ayrımcılığı ortadan kaldıran bir yönetim anlayışı Türkiye'de 11 yıldır var. O bölgedeki illerimiz 5. ve 6. dereceden teşvik illeri. Her türlü imkan şuanda oraya sağlanmış durumda. İş tersine dönüyor, tersine göç te başlayacak ve o zaman terazi dengelenecek, o zaman çok güzel olacak" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin yaşadığı bu önemli sürece herkesin katkı vermesi gerektiğinin altını çizen Bakan Çelik, "Batı'daki bu süreçten ne anlıyor, Doğu'daki bu süreçten ne anlıyor? sorusunun cevabını en iyi verdiğimiz zaman bu huzur tesis edilmiştir. Burada konuştuklarımızı her yerde konuşan bir ortak dili geliştirmemiz gerekiyor. Ben merkezli bir siyasetin, bireyin veya bir STK'nın bu sürece vereceği katkı yoktur. Ortak bir dil Batı'da Doğu'da da geçerli olmalı. Biz vatandaşlar olarak bu beklentileri ortaklaştıracak, aynı noktada buluşturacak bir çalışmanın içinde olmamız gerekiyor. Bunu bozmaya çalışacak bazı kesimler olduğu için vatandaşlara çok önemli görevler düşüyor. Bir olacağız, beraber olacağız anlayışını hep beraber kökleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
Kendisinin Artvin Yusufeli doğumlu olduğunu söyleyen Çelik, esprili bir şekilde, "Güneydoğulu olduğu söyleyen bakanları burada görmediğim için de, demek ki hakiki Güneydoğulu burada, konuşuyor" dedi.
Ödül töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe kaymakamı Erkaya Yırık, Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, Prof. Dr. Aral Ege, Prof. Dr. Hasan Umur Atay, Dr. Abdurrahman Ekinci, Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çitfçi, Türkiye Uyuşturucu ve Bağımlılık İzleme Merkezi Müdürü Bülent Ay, Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Ay, Besni Eğitim Vakfı adına Mehmet Baykara ve gazeteci-yazar Naci İpek bölgeye yaptıkları hizmetlerden ötürü ödüle layık görüldü. - ANKARA
Son Dakika › Politika › Güneydoğum Derneği'nden Bakan Çelik'e Ödül - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?