AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, son yıllardaki sanayileşme hamlesi ile artık bir sanayi kenti olan Ankara'nın bir "yüksek katma değerli ürünler üretim merkezi" haline getirilmesi için çalışacağını bildirdi.
Aydın yaptığı açıklamada, 5.2 milyonluk nüfusu ile Türkiye'nin en büyük ikinci ili olan başkent Ankara'nın 7'si faal 12 organize sanayi bölgesinin son yıllarda sanayileşme alanında kaydettiği hamlenin göstergesi olduğunu ifade etti. Ankara'nın sanayileşme ivmesinin özel sektör eliyle devam ettiğini ifade eden Aydın, İSO'nun 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Ankara merkezli firma sayısının 30'a yaklaştığına işaret etti. Aydın, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat ve en büyük 10 ekonomi arasına girme hedefine ulaşmada ülkenin yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretim kapasitesinin artırılmasının büyük önem taşıdığını, bu alanda öne çıkacak illerin başında ise Ankara'nın geldiğini vurguladı. Ankara'nın verdiği beyin göçünün durdurulmasının bu konuda hayati önemde olduğunu vurgulayan Aydın, "Ankara teknolojiye yatırım ve teknoloji üretiminde çok ileri seviyelere gelecek birikim ve güce sahiptir. Bu alanda inovasyon, Ar-Ge ve teknopark faaliyetleri temelinde üniversite-sanayi işbirliği büyük önem taşıyor" dedi.
"ANKARA, TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ ÜRETİM ÜSSÜ OLABİLİR"
Ankara'da 21 üniversite 265 bin üniversite öğrencisinin bulunduğunu ve sayının her geçen gün arttığını belirten Aydın, şöyle dedi:
"Ankara, başkent oluşu, coğrafi konumu, ana ulaşım hatları üzerinde yer alması, bürokrasiye yakınlığı, güvenli olması, genç nüfusu, üniversite birikimi ve genel ekonomik potansiyeli ile ileri teknoloji yatırımları için son derece uygundur. Halen yüksek katma değerli savunma sanayii ürünleri üretiminde önemli bir merkez olan Ankara, 6 teknoparkı ile bu alanda da Türkiye'de öncü illerin başında gelmektedir. Son yıllarda hızla artan teknokentleri ve Ar-Ge merkezleri ile Ankara, hükümet politikaları ve yerel birimlerin çabalarıyla Türkiye'nin yüksek katma değerli ürün ve hizmetler üretim merkezi haline getirilebilir. Hızlı sanayileşme ve kalkınma ivmesiyle Ankara, Türkiye'nin teknoloji üretimi üssü haline gelebilir."
"İLERİ TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA ETKİN DESTEK ŞART"
Ankara'ya yönelik ileri teknoloji yatırımlarının etkin biçimde desteklenmesi gerektiğini ifade eden Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı'nın başlattığı "İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek Programı"nın bu yönde önemli bir adım ve itici güç olacağını vurguladı. Aydın, ileri teknoloji yatırımlarına desteğin artırılması, devlet, özel sektör ve üniversitelerde bu bilincin güçlenmesi ve Ankaralı girişimcilerin aktif biçimde bu konuya odaklanmasını istedi. Firmaların tasarım, üretim ve kurumsal kapasite ve yeteneklerinin artırılması, teknoloji yoğun ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi, ileri teknolojili sektörlerde markalaşma ve ihracat kapasitesinin artırılması ve bu amaca yönelik olarak Ar-Ge, test, kalibrasyon hizmetleri ve laboratuvar altyapılarının güçlendirilmesi ile Ankara'nın bir "Teknoloji Üretim Merkezi" haline gelme potansiyelinin son derece yüksek olduğuna işaret eden Aydın, bu gelişmenin Türkiye ekonomisini de dünyada üst basamaklara taşıyacağını vurguladı. - ANKARA
Son Dakika › Politika › Barış Aydın: 'Ankara'yı Yüksek Teknoloji Üretim Merkezi Yapacağız' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?