Bakan Işık: "İş Kazası Riskinin Minimize Edilmesi İçin Tübitak Çalışma Başlattı" - Son Dakika
Politika

Bakan Işık: "İş Kazası Riskinin Minimize Edilmesi İçin Tübitak Çalışma Başlattı"

Bakan Işık: "İş Kazası Riskinin Minimize Edilmesi İçin Tübitak Çalışma Başlattı"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu tip kazaların tekrarlanmaması için ne yapmalıyız, nasıl tedbirler almayız, bunun üzerinde yoğunlaşmak durumundayız. Doğrusu dün TÜBİTAK'ta arkadaşlarımızla bu konu üzerine yoğun bir çalışma yaptık" dedi.

17.05.2014 14:14

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu tip kazaların tekrarlanmaması için ne yapmalıyız, nasıl tedbirler almayız, bunun üzerinde yoğunlaşmak durumundayız. Doğrusu dün TÜBİTAK'ta arkadaşlarımızla bu konu üzerine yoğun bir çalışma yaptık" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan 6. Kocaeli Kitap Fuarı, görkemli bir törenle açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada, "Dört gündür büyük bir yas tuttuğumuz 300 civarındaki işçi kardeşimizi kaybettiğimiz Soma'daki maden kazasından dolayı hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerimize ve milletimize sabır metanet ve başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah mekanlarını cennet kılsın inşallah. Yapamayacağımız bir şey var, o da giden canların geri gelmesi. Buna gücümüz yetmiyor. Bunu başarma imkanımız yok. O zaman bundan sonra yeni canların verilmemesi için ne gerekiyor; asıl odaklanmamız gereken, üzerinde yoğun çalışmamız gereken alan bu arkadaşlar. Bundan sonra bu tip kazaların tekrarlanmaması için ne yapmalıyız, nasıl tedbirler almayız, bunun üzerinde yoğunlaşmak durumundayız. Doğrusu dün TÜBİTAK'ta arkadaşlarımızla bu konu üzerine yoğun bir çalışma yaptık. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilim ve teknolojinin daha fazla nasıl kullanılacağına yönelik bazı çalışmaları başlatma kararı aldık. Artık böyle kazalar yaşamak istemiyoruz. Onun için özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği noktasında teknolojiyi çok daha fazla kullanmak durumundayız. Allah'ın verdiği aklı ve onun sistematik sonucu olan bilgiyi artık mutlaka hayatımızın her alanında daha fazla söz sahibi yapmalıyız. Buna yönelik bazı çalışmaları yapmaya başladık. Üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması, iş güvenliğinin bu noktada daha fazla arttırılması ve özellikle iş kazası riskinin minimize edilmesi noktasında neler yapabileceğimiz konusunda özellikle TÜBİTAK olarak bazı çalışmaları başlatma kararı aldık. İnşallah, ümit ediyorum bundan sonra kazaların engellenmesi noktasında bu yapılacak çalışmalar bize bazı önemli sonuçlar doğurur, bazı önemli kazanımlarımız olur" dedi.

İnsanın yalnız kaldığında sığınacağı en önemli dostunun kitap olduğunu söyleyen Işık, "Elbette biz Soma'daki kardeşlerimizi, ailelerini kaybeden insanlarımızı yalnız bırakmayacağız ama onlar bir şekilde zamanlarının bir kısmını yalnız geçirecekler. İşte o zaman en güvenilir dost olan kitaba sığınmaları için, her yıl kitap fuarımızın kitap bağışını eğer uygun görürseniz bu sene Soma'ya yapalım. Soma'daki yavrularımıza, Soma'daki gençlerimize ve Soma'daki insanlarımıza bu kitaplarımızı gönderelim ve onların yalnızlıklarını birlikte paylaşalım" şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Kitap medeniyetin aslıdır. İnsanlar duygularını, düşüncelerini, ufuklarını kitaplarla ifade edebilirler. Medeniyetler bununla kurulur. Din, dil, ırk, mitoloji ancak kitaplarla hayat bulur ve gelecek nesillere bununla taşınabilir. Her şey bize çok şeyi anlatıyor. Allah'ın bize ilk ilettiği mesaj hepimizin bildiği gibi, 'Yaratan Rabb'inin adıyla oku' olmuştur. İslam medeniyetinde her şey bu mesajla başlamıştır. Bugün ülkemizin bu medeniyetin biraz gerisinde olması da bizim bu emri biraz ihmal etmiş olmamızdandır. Okumayan toplumlar her zaman medeniyetten geri kalmıştır. Kocaeli gibi bir sanayi kentimizde kitap fuarımızın altıncısını düzenliyoruz. Fuarımızın her geçen yıl daha büyük bir coşku, daha büyük bir ilgi ve daha büyük bir katılımla karşılanması bizleri mutlu ediyor. Burada her renk, her tat, her doku var. Burada herkes kendini bulabilir" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, "Bir toplumu, bir milleti, bir nesli değiştirmenin temel yöntemlerinden birisi, toplumu okutmaktır. Okumayan insanı değiştirmek mümkün değildir. Okuyan insan ufku geniş insandır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile altıncı Kocaeli Kitap Fuarı'nın onur konukları yazar Rasim Özdenören ve yazar Nermin Bezmen'e Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından plaketleri takdim edildi. Plaket töreninin ardından altıncı Kocaeli Kitap Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri kitap fuarını dolaştı.

Açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katıldığı 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nda, 350 yayınevi ve 30 sahaf stant açtı.

25 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan altıncı Kocaeli Kitap Fuarı'nda, gelenekselleşmiş olan kitap kumbarası ile vatandaşların getirdiği kitaplar toplanıyor. Toplanan bu kitaplarla geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi yasa boğan maden faciası ile yıkılan Manisa'nın Soma ilçesine bir kütüphane kurulması planlanıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık: 'İş Kazası Riskinin Minimize Edilmesi İçin Tübitak Çalışma Başlattı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement