MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Terörle müzakere olmaz, yılanla aynı torbaya girilmez. Birlikteliğimizi zaafa uğratacak söylemlerden uzak durmalıyız." dedi.
TBMM Genel Kurulunda, Sağlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Avrupa Birliği bakanlıklarının 2017 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.
MHP gurubu adına söz alan Aydın, terör ve savaş söylemlerinin, barış, kardeşlik, demokrasi ve insan hakları gibi sözler altına kamufle edildiğine dikkati çekti.
Terörle mücadele noktasında büyük bedeller ödendiğini aktaran Aydın, "Terörle müzakere olmaz, yılanla aynı torbaya girilmez. Birlikteliğimizi zaafa uğratacak söylemlerden uzak durmalıyız. Milletçe bir araya geldik ve terörle mücadelede kararlılığımız arttı. Bu açıdan ümitliyiz." dedi.
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ise teröristlerin asla istediklerine ulaşamayacaklarını vurguladı.
"AB'ye muhtaç değiliz"
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem de İstanbul'daki terör saldırısına değinerek, tüm Türk milletini yasa boğan terör saldırısının son olması temennisinde bulundu.
Türk milletinin tek vücut halinde olduğuna işaret eden Erdem, "Hiçbir hain saldırı birliğimizi, dirliğimizi bozamayacak, aksine daha da kenetlenmemizi sağlayacaktır." dedi.
Tüm terör örgütlerini ve destekçilerine seslenen Erdem, hiçbir şehidin kanının yerde kalmayacağını, azalmayıp, çoğalacaklarını, yaşananları unutmayıp, unutturmayacaklarını belirterek, "Ne mutlu Türküm diyene." ifadesini kullandı.
Erdem, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinin inişli çıkışlı, küskün barışık şeklinde yıllardır sürdüğüne değinerek, 2011 yılında AB'nin Türkiye'ye yönelik adımlar attığını ve müzakerelerin başladığını anımsattı. Ancak darbe girişiminden sonra olağanüstü hal bahane edilerek Türkiye'nin önüne çeşitli engeller çıkarıldığını anımsatan Erdem, "Biz Avrupa Birliğine muhtaç değiliz. Biz sonuna kadar 'Türk birliği' diyoruz." dedi.
"Sağlıkta kalite düştü"
MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da sağlıkta dönüşüm programı ile bebek ve anne ölümlerinde herhangi bir düşüş olmadığını, sadece algı operasyonu yapılmadığını öne sürdü.
Tıp fakültelerinde öğrencilere nitelikli eğitim verilemediğini, bu nedenle sağlıkta kalitenin düştüğünü iddia eden Yurdakul, koruyucu sağlık hizmetlerine gereken önem verilmemesi nedeniyle de hastalık sayılarının arttığını belirtti.
Bir doktorun günde 100 hastaya bakmak zorunda bırakıldığını aktaran Yurdakul, "Doktor, bir hastaya 4-5 dakika ancak ayırabiliyor. Bir hastaya şikayetini dinlemek, onu muayene etmek ve tetkiklerini yazmak için 4-5 dakika yetebilir mi? Eğer "Yeter" diyorsanız ben bu kürsüden özür dileyeceğim. Bunun standart süresi on beş yirmi dakikadır." diye konuştu.
Doktorun, hastalığı kısa sürede teşhis edemeyeceğini bu nedenle de tanı ve tetkik için gereksiz işlemlere başvurduğunu anlatan Yurdakul, bu durumun da masrafları artırdığını kaydetti.
Atanamayan sağlık personellerinin ekonomik ve psikolojik sıkıntılar yaşadığını dile getiren Yurdakul, "Sağlık personeli atamasında taşeron sisteminden vazgeçin. Zorluk içinde okuyup, eğitim almış donanımlı, eğitimli gençlerimizi yeni yapılacak şehir hastanelerine, yaşam merkezlerine, aile sağlık merkezlerine atayalım, ailelerine müjde verelim. Bu gençleri siz açtığınız okullarda okuttunuz." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Politika › 2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?