Küçük yaşlarda geçirdiği hastalıklar nedeniyle yürümekte bile zorlandığı dönemler yaşayan, 2 kez öldü sanılarak morga konulan Halil İbrahim Demirkanlı'nın film gibi bir hayat hikayesi var. Trabzon'un en ünlü atleti olarak tarihe adını yazdıran, 98 yaşına rağmen kilometrelerce yüzen Demirkanlı'yı görenler gözlerine inanamıyor.
Patrona Halil İsyanı, 1730 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nda gerçekleşen, halkın yüksek vergilere ve adaletsizliğe karşı başlattığı bir isyandır. Bu olay, Osmanlı tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Peki, Patrona Halil İsyanı nedenleri ve sonuçları neler? Patrona Halil İsyanı önemi nedir? İşte detaylar...
8 yıllık eşi Kübra Tanış'tan boşanan oyuncu Fırat Tanış, ismini sakladığı sarışın kız arkadaşıyla Etiler'de görüntülenmişti. Gazeteci Arif Hür, Fırat Tanış'ın gizemli kız arkadaşının kim olduğunu açıkladı. Meğerse o da ünlüymüş...
Oyuncu Fırat Tanış ile eşi Kübra Tanış'ın 8 yıllık evliliği, tek celsede bitti. İşte sürpriz boşanmanın perde arkası...
Türk hamam geleneğinin yaşatıldığı Tokat'ta hamamcılar, pandemi nedeniyle 7 aydır kapalı olan hamamların açılmasını bekliyor.
HAMAM işletmeciliğiyle adlarını duyuran Tokatlıların mesleğe, 1730 yılında yaşanan 'Patrona Halil İsyanı'yla başladıklarını söyleyen Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Prof. Dr.
İSTANBUL'un göbeğinde Lale Devri'nin temsil yapılarından biri olan Karaköy'deki Saliha Sultan Sebili ve Çeşmesi, tahribata uğradı.
Tokat'ta hamam kültürünü yaşatma etkinliğinde yemek ikramı ve eğlenceTOKAT'ta hamam kültürünü yaşatmak ve yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekmek amacıyla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Tokat İl Temsilciliği ve özel bir otel işletmesi tarafından kent merkezinde bulunan 752 yıllık...
TOKAT'ta hamam kültürünü yaşatmak ve yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekmek amacıyla Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Tokat İl Temsilciliği ve özel bir otel işletmesi tarafından kent merkezinde bulunan 752 yıllık Pervane Hamamı'nda etkinlik düzenledi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aydın İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen "Darbelerin Sosyo-Ekonomik Etkileri ve 15 Temmuz Darbesi" paneli yoğun ilgi gördü.
2013 yılından bu yana Hocapaşa Kültür Merkezi'nde sergilenen Beyazgül dans gösterisi, Tayvan'da sahnelenmesi için teklif aldı.
2013 yılından bu yana Hocapaşa Kültür Merkezi'nde sergilenen Beyazgül Dans Gösterisi, şimdiye kadar yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından izlendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında “Selamlık Sohbetler” adı altında düzenlenen konferansta tarihçi Talha Uğurluel, Gazianteplilere “Darbeler Tarihine Yolculuk” konusunu anlattı.
Cumhuriyet, 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisinde "Yaşasın" nidalarıyla kabul edildi.
Fikirleriyle insanlığa ışık tutan Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de Horasan'ın Belh şehrinde doğdu.
AK Parti Milletvekili Aydemir, 15 Temmuz darbe girişiminin Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik öngörüsü, milletin dik duruşuyla aşıldığına vurgu yaptı.
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, gösterilerin 19'uncu gününde on binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun gelişi Törene katılanlardan detaylar Soylu'nun konuşması Madalya ve katılım belgesi verilmesi Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: -"Herkes bilsin ki bu coğrafyada oyun kurabilecek de oyun bozabilecek de tek millet, ülke Türkiye'dir.
Ünlü tarihçi ve yazar Murat Bardakçı, İstanbul'da yaşanan çok ilginç bir olayı açıkladı
Ünlü tarihçi ve yazar Murat Bardakçı, İstanbul'da, 29 Eylül 1730'da Patrona Halil İsyanı'nın 2. gününde ezan okunmadığını ve camilerin kapandığını yazdı.
Fotokopi makinesi, 22 Ekim 1938’de ABD’li fizikçi Carlson tarafından icat edildi.
Mevlana Celaleddin Rumi 30 Eylül 1207’de Belh kentinde dünyaya geldi.
Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi sanatçı Neşet Ertaş, tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.
Restorasyonu 3 yıl süren Beşiktaş’taki tarihi Ortaköy Camisi (Büyük Mecidiye), önümüzdeki cuma günü ibadete açılıyor.
Restorasyonu 3 yıl süren Beşiktaş'taki tarihi Ortaköy Camisi, önümüzdeki Cuma günü ibadete açılıyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Türkiye’de sadece devlet adamlarının değil, bunların dışında da çok geniş bir kitlenin sürekli olarak takip edilebilmesini Türkiye açısından tehlikeli buluyorum.
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) “Şehir ve Medeniyet Konuşmaları” etkinliğinin yedincisini düzenledi.
Serhat’ın gidişiyle çocuklarla tek başına kalan Esma’nın eşkıyalarla başı dertte. Esma, evin etrafını çevirerek Mehmet’i rehin alan eşkıyaların istediklerini vermeye niyetli değildir. Eşkıyaların liderini dövüşmek için er meydanına davet eder. Kahkahalar eşliğinde bu teklifi kabul eden adam, Esma’nın karşısında yenilgiye uğrar. Esma, oğlunu kurtarmanın bedeli olarak evinin yanışını izlemek zorunda kalır. Eşkıyalar tarafından evi yakılan Esma, Bibi ve çocukları da alarak istanbul’a gitmek üzere yola çıkar. Uykusunda gördüğü kabuslar yüzünden telaşla uyanan padişah, karşısında Serhat’ı görünce şok olur. O’nu kendisine suikast için gelen bir düşman zanneder. Fakat padişahın merak ettiği bir şey vardır; kendisini öldürmek isteyenlerin kim olduğunu sorar. Serhat, sabırla ve saygıyla padişahı dinledikten sonra kendisini takdim eder. Karşısındaki kişinin kendisini öldürmeye gelen bir katil değil de, devleti kurtarmak için çağırdığı kişi olduğunu anlayan padişah, derin bir nefes alır. Serhat, ilk iş olarak hafiye ocağının başına geçer. yalnız bir sorun vardır; hafiye ocağındakilerin Serhat’a biat etmeye pek niyetleri yok gibidir.
Efsanevi aşk, 540 yıllık tarihi mekanda yeniden canlanıyor.
"Zülüf Dökülmüş Yüze”, “Gönül Dağı”, “Mühür Gözlüm”, “Zahidem” gibi klasikleşmiş yüzlerce eserin sahibi, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi Neşet Ertaş, 25 Eylül'de hayata veda etti Çocukluğu babasıyla köy düğünlerinde bağlama çalıp türkü söyleyerek geçen Ertaş, "Devlet Sanatçılığı” unvanını " Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor' diyerek kabul etmedi TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen, UNESCO tarafından “yaşayan insan hazinesi olarak kabul edilen Ertaş'ın bağlamadaki tavrı ve türküleri, konservatuvarlarda ders olarak okutuldu
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.