BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, koronavirüs aşısıyla büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye kökenli Uğur Şahin ve Özlem Türeci, BioNTech ile koronavirüs aşısında başarı sağladı.
BioNTech, Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından kurularak aşı geliştirdi.
BioNTech, pandemi döneminde geliştirdiği Covid-19 RDNA aşısının ardından kanser aşısıyla da umut verici sonuçlar elde ediyor. BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, yaklaşık 15 yıldır üzerinde çalıştıkları kanser aşısının klinik testlerde tümörleri küçülttüğünü açıkladı. Aşının yan etkileri arasında inflamasyon reaksiyonları, tansiyon düşüklüğü ve ateş yükselmesi görüldü. BioNTech, önümüzdeki 6 yıl boyunca yaklaşık 10 bin kanser hastasını tedavi etmeyi hedefliyor.
Almanya'da Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech, Comirnaty isimli aşının yan etkileri nedeniyle tazminat davasıyla karşı karşıya. Davacı, aşı sonrası yaşadığı semptomlar için 150 bin avro tazminat talep ediyor. BioNTech ise aşıların güvenli olduğunu savunuyor. Davanın sonucunda ödemenin kim tarafından yapılacağı belirsizliğini koruyor.
Almanya'da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketi, aşılarına karşı tazminat davasıyla karşı karşıya. Sağlık çalışanının aşı sonrası yaşadığı 'beyin sisi' nedeniyle BioNTech'ten 150 bin euro tazminat istediği belirtilirken, dava sürecinde BioNTech yetkilileri, aşı ile yan etkiler arasında net bir bağ gösterilemediğini ifade etti. İki hukuk şirketi tarafından açılan davalardan 1 milyon euroya kadar para istendiği kaydedildi.
Almanya'da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketi, aşı sonrası kalıcı hasar iddiasıyla tazminat davasıyla karşı karşıya. Hamburg'da görülecek davanın müvekkili, BioNTech'ten 150 bin euro tazminat istiyor. BioNTech ise aşı ile yan etkiler arasında net bir bağ gösterilemediğini belirtiyor. Dava sonucunda şirket değil, hükümetler zarar görebilir.
6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüse karşı geliştirdikleri mRNA aşısı dünyada yaygın olarak kullanılan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Başta bağırsak kanseri ve melanom olmak üzere çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde çalışan ikili kanser aşılarının 2030'dan önce hazır olabileceğini belirtti.
BioNTech’i 2008’de kuran ve Covid-19 aşılarından birini üreten profesörler Özlem Türeci ve Uğur Şahin, şimdi kanser tedavisi için -tıpkı Covid-19 aşısında olduğu gibi- mRNA’yı içeren yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türeci, Kovid-19 aşısı teknolojisinde öncü çalışmaları dolayısıyla Belçika'daki Anvers Üniversitesi'nde fahri doktora aldı.
BioNTech kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kendilerine vermek istediği "Yılın Atatürkçüsü" ödülünü ilk olarak kabul etti, sonra bu kararlarından geri adım attı. Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını ifade etti.
Almanya'da 17. dönem cumhurbaşkanlığı seçiminde Frank-Walter Steinmeier tekrar seçildi. Seçimlerde delegeler arasında eyalet meclislerinin belirlediği çok sayıda ünlü isim de oy kullandı. Oy kullananlar arasında eski Başbakan Angela Merkel ve Kovid-19 aşısı geliştiren BioNTech şirketinin kurucularından Dr. Özlem Türeci de vardı.
Kovid-19 aşısını geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech şirketinin kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in resimlerinin euro banknotlarının yer alacağı öne sürülen paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Ancak Avrupa Parlamentosu Milletvekili Moritz Körner tarafından ortaya atılan bu fikirle ilgili henüz alınan resmi bir karar yok. Yeniden tasarlanması planlanan banknotların tasarımı ise 2024 yılında tamamlanacak.
Almanya'da virüse karşı ilk aşıyı geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in resimlerinin Euro banknotlarına basılmasını önerildi.
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Moritz Körner, Kovid-19 aşısını geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin resimlerinin euro banknotlarının üzerinde yer almasını teklif etti.
Avrupa Birliği'nin (AB) 2021 yılı için hazırladığı ilham veren olaylar listesinin ilk sırasında Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ile Özlem Türeci yer aldı.
Almanya'da koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, yeni Omicron varyantı sebebiyle paniğe gerek olmadığını belirtti. Şahin, "Omicron nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz." dedi.
Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl bilim, kültür, edebiyat ve sanat gibi farklı alanlarda ulusal ve uluslararası platformlarda başarıya ulaşmış kişi ve kurumlara verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 25'incisi, dünyada ilk Kovid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr.
Dünyaya ilk Corona virüsü aşısını sunan bilimadamları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, kanser tedavisi çalışmalarına hız verdi.
İlk Corona virüsü aşısını üreten bilimadamları Uğur Şahin ve Özlem Türeci Washington'u ziyaret ediyor.
Koronavirüse karşı aşıyı geliştiren BioNTech'in kurucuları Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin, "İspanya'nın Nobel Ödülü" olarak nitelenen Asturias Prensesi Ödülü'ne layık görüldüler.
İspanya'da Asturias Prensesi Ödüllerinde teknik ve bilimsel çalışmalar dalında ödül alan, Kovid-19 aşısını bulan BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Oviedo kentinde "Halkla buluşma" adı altında bir söyleşiye katılarak, İspanyol halkının sorularını yanıtladı.
İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi ödülleri sahiplerini buldu.
BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bulunan aşılarla bilimin, toplumun sağlığına ve hayatta kalma mücadelesine katkıda bulunmayı başardığını söyledi.
Geliştirdiği koronavirüs aşısıyla dünyaya umut olan BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, kanserin de aşıyla tedavi edilebileceğine inandığını ve geliştirdikleri aşının testlerine başladıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Şahin, "Bu testlerin sonuçlarını gelecek yıl ya da 2023'te alacağız. Eğer bu sonuçlar pozitif çıkarsa, ilk kanser aşılarının onaylanması 2, 3 veya 4 yılda tamamlanabilir" sözlerine yer verdi.
Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan'da "İmparatoriçe Theophano" ödülünün sahibi oldu.
Dünyanın önde gelen kurumları Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların elde ettiği bağışıklığın çok kısa bir süre içinde bittiğini ortaya çıkardı. Araştırmayı yürüten bilim insanları, ikinci doz aşıdan 6 ile 7 ay sonra üçüncü doz destekleyici aşı olmanın koronavirüs ve onun varyantlarına karşı korumayı güçlendirdiğini söylüyor.
Korona virüse karşı aşı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci ile biyokimyager Prof. Dr. Katalin Kariko, Almanya'nın en büyük tıp ödülü "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022" ile onurlandırıldı.
Almanya'da Covid-19'a karşı aşı geliştiren BionNTech şirketinin kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e Köln Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.
Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren Biontech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'ye, Köln Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.
Alman firması BioNTech ile birlikte aşı geliştiren ABD'li Pfizer şirketinin baş bilim sorumlusu Phil Dormitzer'dan çarpıcı bir itiraf geldi. Dormitzer, Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin aşı geliştirme teklifini ilk olarak olumsuz karşıladıklarını açıkladı. Yetkili bu kararı için "Varsayımım, koronavirüsün Sars ve Mers salgınları gibi kontrol altına alınacağıydı" itirafında bulundu.
Eczacıbaşı Topluluğu'nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin 62. yılında Tıp Onur Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci oldu.
TDP Genel Başkanı Sarıgül: "Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin'e devlet nişanı verelim" Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Biontech aşılarının gelmesini sağlayan Dr. Özlem Türeci ve Dr. Uğur Şahin'e devlet nişanı verelim" dedi.
Aydın Doğan Vakfı tarafından, her yıl kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında, ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış kişi ya da kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen 'Aydın Doğan Ödülü'nün bu yılki sahipleri bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.
Koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından 11 ay içinde Kovid-19 aşısını geliştiren Uğur Türeci ve Özlem Türeci, şimdi de kanser aşısı üzerinde çalışıyor. Finansman sorunlarından ötürü kanser çalışmalarında maksimum hızla ilerleme görülmediğini aktaran Uğur Şahin, "Artık durum değişti. Kovid-19 aşısından elde edilen gelir artık kanser ürünlerine yeniden yatırım haline getirilip eşzamanlı olarak çoklu projeler yürütülebilir" dedi.
Korona aşısı ile tanıdığımız Uğur ve Özlem Türeci Çifti'nin şimdiki hedefi kanser aşısı üretmek.
Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısını geliştiren BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin'e katıldığı bir etkinlikte salgının ne zaman biteceği soruldu. Şahin bu soruya "Gelecek 12 ay içerisinde gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde aşılama oranının artmasıyla birlikte sürü bağışıklığına ulaşılabileceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, BionTech-Pfizer aşılarının üretildiği Puurs kasabasındaki tesisi ziyaret etti.
Son dakika gündem haberi... Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirdiği aşının Marburg'daki üretim tesisi basın mensuplarınca görüntülendi.
Özlem Türeci ve Uğur Şahin, dünyada kullanılan ilk Corona virüsü aşısını geliştirdi.
BioNTech şirketinin kurucuları Dr. Özlem Türeci ile Prof. Uğur Şahin'e Almanya'nın en üst düzey devlet madalyası olan Yıldızlı Liyakat Nişanı verildi.
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Almanya'nın en önemli devlet ödülü "Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı"na layık görüldü.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi, Almanya'nın 'Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı'nı almaları dolayısıyla tebrik etti.
Koronavirüs salgınında geliştirdikleri aşı birçok ülkede kullanılmaya başlayan BioNTech kurucu ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.
- Almanya Cumhurbaşkanı'ndan, Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye Liyakat Nişanı Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: "Geliştirdiğiniz bu aşı insanlığa bir hizmettir" Almanya'da korona virüse karşı Avrupa'da ilk aşıyı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve eşi Özlem...
Koronavirüs (Covid-19) salgınında geliştirdikleri aşıyla hayat kurtaran BioNTech kurucu ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.
Dünya 8 Mart Kadınlar Günü tüm dünyada kutlanırken siyasetten bilime, sağlıktan hukuka, finanstan sanata kadar birçok farklı alanda kadınlar güçlü pozisyonlardaki rolüyle dikkat çekti.
Almanya'da korona virüse karşı Avrupa'da ilk aşıyı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'ye, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından liyakat nişanı verilecek.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, "Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık. Bu sadece 2021 ve 2022'nin geçici bir sorunu değil. Bu gelecek 10 yıl için bir zorluk oluşturuyor." dedi.
Koronavirüs aşısıyla dünyaya umut olan Prof. Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu BioNTech, şimdi de MS hastalığına karşı bir aşı geliştirdi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yıl mesajında BioNTech'in Türk kökenli kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den bahsederek, BioNTech'de 60 farklı milletten insanın çalıştığını ve bunun da çeşitliliğin gücünün ilerleme getirdiğini gösteren en iyi örnek olduğunu söyledi.
Son dakika! BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı. Yüzde 95 etkinliği ile dünyaya umut olan aşıdan, 2020 yılı sonuna kadar 50 milyon, 2021 yılı sonuna kadar da 1 milyar 300 milyon doz piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanların BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile gurur duymaları gerektiğini söyledi.
Pfizer/BioNtech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının temel aldığı mRNA teknolojisini geliştiren Macar asıllı bilim insanı Katalin Kariko, "İnsanların keşfimizi keşfetmeleri uzun zaman aldı.
Son dakika haberleri: Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını bulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile başarılarından dolayı çok büyük gurur duyduklarını belirtti.
Aşıyı bulan Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in ardından koronavirüs ilacını bulan Türk bilim insanı Prof. Dr. İbrahim Benter, ilacın etkinliğiyle ilgili umut veren açıklamalarda bulundu. Benter, "Bu ilaç hasta olanları tedavi edebilecek. Koronanın tedavisi bulunmuştur ve pandeminin sonunu getireceğine inanıyorum" dedi.
İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetgesi, koronavirüs aşısı geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'i Yılın Kişisi olarak seçti.
Gelen son dakika haberlerine göre Türk göçmenlerin çocukları olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, kurdukları biyoteknoloji firmasıyla koronavirüse karşı geliştirilen küresel aşı yarışında ilk sırada yer alırken, Almanya'daki gurbetçiler aşı olmakta ikiye bölündü.
Koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in ardından bir Türk daha koronavirüse çare oldu. Koronavirüs ilacını bulduğunu duyuran Alman şirket Formycon, Prof. Dr. İbrahim Benter'in keşfettiği yöntemi kullandı.
Son dakika! Financial Times gazetesi, koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi 'Yılın Kişisi' olarak seçti.
Prof Dr Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci tarafından kurulan Almanya merkezli BioNTech şirketinin hisseleri, bir yılda 4 kat değerlendi.
Koronavirüs aşısını bulan Uğur Şahin ve Özlem Türeci BM Genel Kurulu'ndaki Kovid-19'la mücadele konulu özel oturumda konuştu. Uğur Şahin "Bu benim için bir onur. Tecrübelerimizi paylaşmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullanırken, aşıyı bulma sürecinde ilk anından bugüne kadar yaşadıklarını anlattı.
%95 etkinlik gösteren korona aşısının mucitleri, BioNTech firmasının kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, aşı yaptırıp yaptırmadıklarına dair merak edilen soruyu yanıtladı. Çift, klinik denemelere şirket çalışanlarının katılmasına izin verilmediğini, ancak diğer insanlarla birlikte aşıyı yaptırabileceklerini söyledi.
Milyonların umut bağladığı koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci, ABD Başkanı Trump'ın, aşının seçimi kaybetmesi için kasten geciktirildiği iddiasına da ilk kez yanıt verdi. Prof. Dr. Şahin, "Biz bilimle hareket ediyoruz. Ki bu, hiçbir siyasi gündemle eşleşmez. Siyasetle ilgilenmiyoruz" dedi.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans ile katıldığı BM Genel Kurulu Kovid-19'la Mücadele Özel Oturumu'da, "Aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan oturuma da çevrimiçi iştirak eden BionTech kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi huzurlarınızda şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" dedi.
İlk onayını İngiltere'den alan ve koronaya karşı yüzde 95 etkili olduğu açıklanan Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşının dağıtım süreci başladı. BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Şahin ile birlikte şirketi yöneten eşi Dr. Özlem Türeci "Birleşik Krallık'ta önümüzdeki günlerde aşının dağıtılmasını bekliyoruz" dedi.
Gelen son dakika haberine göre ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, her şeyin yolunda gitmesi durumunda Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr.
Birleşmiş Milletler, (BM) Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geliştirdiği koronavirüs aşısı ile tüm dünyanın umudu olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin BM Genel Kurulu Covid Özel Oturumuna konuşmacı olarak katılacağını duyurdu.
Koronavirüse karşı dünyada başarı oranı en yüksek aşıyı geliştiren Almanya merkezli BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci; Türkiye'nin aşıya rahatça ulaşabilmesi için ortakları ABD'li Pfizer'ı devreden çıkardı. Görüşmelerin doğrudan BioNTech ile yapılacağı öğrenildi.
Türk kökenli bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türeci'nin kurucusu ve ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech'e iki ay önce siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.
KORONAVİRÜSE karşı yüzde 90 oranında etkili aşıyı geliştiren Türk bilim insanları, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin memleketinde büyük bir gurur yaşanıyor.
İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nin 'göçmen araştırmacısı' Dr. Emre Eren Korkmaz, aşının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in ikinci kuşak göçmen olarak başarıyı nasıl yakaladığını yaptığı araştırmayla anlattı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 90'dan fazla koruma sağladığı bildirilen aşıyı üreten 'BioNTech' şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ile telefonla görüştüğünü açıkladı.
Alman BioNTech ve Amerikan Pfizer, yüzde 90 koruma sağladığını söyledikleri koronavirüs aşısı için ruhsat onayının eşiğinde.
Koronavirüs aşısında başarıya ulaştığını açıklayan ilk şirketin arkasında Türkiye kökenli iki bilim insanı Özlem Türeci ve Uğur Şahin var.
Biontech ve Pfizer, yüzde 90 koruma sağladığını söyledikleri koronavirüs aşısı için ruhsat onayının eşiğinde.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.