Türkiye Uzay programı kapsamında uzaya gönderilecek Türk vatandaşı için başvurular açıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 10 gün boyunca görev yapacak olan Türk için bazı şartlar bulunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaya gitmek için başvuran Türk vatandaşı sayısını açıkladı. Bakan Varank, "Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı" dedi.
Erdoğan, bir Türk vatandaşının uzaya gideceği haberini duyurdu. Kabine Toplantısı'ndan sonra "Evet artık o vakit geldi." diyen Erdoğan, "Bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilme sürecini başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.
Sivas'ta ilk defa gerçekleştirildi.
İşitme algısının azalması veya tamamen ortadan kalkmasıyla ortaya çıkan işitme kaybının nedenlerine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arzu Tatlıpınar, "Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar kalıcı işitme kaybına neden olabiliyor" uyarısında bulundu.
Halk arasında iç kulak kireçlenmesi olarak bilinen otosklerozun nedeninin belli olmamasına rağmen kadınlarda daha çok görüldüğüne dikkat çeken KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Özbek, hastalığın izlenmesinde meslek ve yaşın önemli olduğunu söyledi.
Avrasya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray CENGİZ, kulak kireçlenmesinin (otoskleroz) nedenleri, tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler veriyor.
Türk Hava Yolları'nın(THY) kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademesi'ne üniversite mezunlarının pilot olmak için başvuruları dünden itibaren başladı.
Otoskleroz Hastalığı’ hakkında KBB-Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, “Orta kulakta, kulak zarının arkasındaki kemikçiklerde, özel bazı bölgelerde kireçlenmeler sonucu meydana gelen bu kulak hastalık, ‘Otoskleroz’ olarak adlandırılmaktadır. Tedavi edilmezse hastaların iş ve sosyal yaşamlarını durdurma noktasına getirebilir” diyerek, bu önemli hastalık hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
Otoskleroz nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?
Otoskleroz ameliyatı ne kadar sürer? Otoskleroz ameliyatı sonrası yara izi kalır mı? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen otoskleroz ameliyatı hakkında merak edilenleri cevapla.tv'ye anlattı.
Otoskleroz tedavisi nasıl tedavi edilir? Otoskleroz ilaç ile tedavi edilir mi? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen dikkat edilmesi gerekenleri cevapla.tv'ye anlattı.
Kulağınızda bu belirtiler varsa dikkat! Otoskleroz (iç kulak kireçlenmesi) yaşıyor olabilirsiniz.
Orta kulak kireçlenmesi olarak bilinen 'otoskleroz' işitme kaybının en yaygın nedenlerinden biridir.
Ameliyathaneden çıkmadan duymaya başladıAntalya'da 15 yıldır işitme kaybı yaşayan Aysun Elikara Yalçın (48), daha ameliyathaneden çıkmadan duymaya başladı.
Denge kaybı, sersemlik ve yerin ayağın altından kayması hissi, baş dönmesine eşlik eden bulantı ve kusma…
Kulak Buran Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kemal Vergili, kulak çınlamasının bir hastalık habercisi olabileceğini ve sebebinin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.
Dr. Ozan Gökdoğan, "baş dönmesinin sebebi iç kulak kristalleri olabilir" dedi.
Dış ve Orta Kulak Cerrahisi Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Dış ve Orta Kulak Cerrahisi Kitabı kitabının kısa özeti.
Prof. Dr. Sertaç Yetişer, 109 Tebliğ Arasında '2'nci En İyi Bilimsel Çalışma Ödülü'ne Layık Görüldü.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.