Ford Otosan, son dönemde yaptığı Ar-Ge atağıyla ürün geliştirmeye harcadığı mesaiyi ciddi miktarda artırdı. Yaklaşık 2 ay önce Sancaktepe'de dev Ar-Ge merkezinin temellerini atan şirket, Çin'den transfer ettiği yeni genel müdür başyardımcısıyla bu alandaki büyümesini sürdürmek için kolları sıvadı.
Şirketin genel müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan'ın eskiden üretimi domine ettiğini, şimdiyse araştırma ve geliştirmeyle öne çıkmaya başladığını söyledi. 2013'ü 1300 kişilik Ar-Ge ekibiyle kapatacaklarını ifade eden Yenigün, 'Çok kuvvetli bir motor geliştirme ekibimiz var. Başarılı bir motor geliştirmek, bir mühendise sadece bir kere nasip olur. Bizim ekibimiz 3 ayrı motor neslinin geliştirilmesini tamamladı.' dedi.
Tamamen yerli olarak 4 farklı motor geliştirdiklerini vurgulayan Yenigün, şöyle devam etti: 'Transit için ürettiğimiz 200 beygirlik Ecotorq ünite, araçtaki en güçlü motor konumunda. Cargo için geliştirdiğimiz ilk motorumuz olan 9 litrelik Duratorq'un başarısının ardından aynı ekip, 3'üncü nesil motorlarımız olan 11 ve 13 litrelik Duratorq'u da geliştirip pazara sundu. Motor, 100 milyon dolarlık bir iş. Ekibimizde yaklaşık 150 kişi sadece motorla ilgileniyor. Kamyon operasyonlarındaysa 450 kişi var. Bu Ar-Ge ekibimiz mevcut Transit Connect'in yanı sıra yeni Cargo, Courier ve yeni nesil Transit Connect'in de tasarımını yaptı. Bu, Türkiye'de hiçbir firmanın yapabileceği bir iş değil.'
ÇİN'DEN TRANSFER ETTİ
Ford Otosan'da, genel müdür başyardımcısı Grant Belanger'in ABD'ye atanmasıyla boşalan koltuğu, İngiliz Will Periam getirildi. Belanger, markanın Detroit'teki yedek parça, planlama ve lojistik direktörlüğüne atandı. İş yaşamına 1989'da, Ford'da yatırım analisti olarak İngiltere'de başlayan Periam, yeni görevinden önce, markanın merkezi Çin'de bulunan Asya Pasifik bölgesi iş stratejisi direktörlüğü görevini yürütüyordu.
'CARGO'YU 59 ÜLKEYE SATABİLİRİZ'
Ar-Ge'yi yalnızca Ford'a sattıklarını aktaran Haydar Yenigün, motoru diğer markalara da satabildiklerini kaydetti. Kamyonu da kendilerinin sattığını ifade eden Yenigün, 'Kamyonu 59 ülkeye satabiliyoruz. Bu ülkelere Ford Otosan olarak gidip, Fort Trucks ismiyle ağı kuruyoruz ve satış yapabiliyoruz.' diye konuştu.
Yeni nesil Transit Connect'in artık Türkiye'de üretilmeyeceğini hatırlatan Yenigün, şunları söyledi: 'Geçen yıl ABD'ye 49 bin Connect ihraç ettik. Artık Connect satamayacağız ama bunu yeni pazarlarla telafi edeceğiz. Transit Custom iyi bir performansa sahip. Ayrıca yakında üretimine başlayacağımız Courier'i de ABD'ye ihraç edeceğiz. Fakat bu hazırlık 2-2,5 yıl sürecektir. Buna rağmen ihracatımızda adet olarak bu yıl rekor kıracağız.'
Son Dakika › Otomobil › Ford 4 Farklı Motor Geliştirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?