Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de Batı Nil Virüsü enfeksiyonunun bu yıl altı kişide tespit edildiğini duyurdu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Gölge Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Hastalıkları İzleme ve Değerlendirme Akademik Kurulu'nu oluşturduklarını duyurdu. Bu kurul aracılığıyla bulaşıcı hastalıkların izlenip, halkla paylaşılacağını belirtti. Şahbaz, özellikle Kovid-19, Batı Nil virüsü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve M çiçeği virüslerine dikkat çekti. Aşı karşıtlığına yönelik çalışmaların artırılacağını vurguladı.
Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle tüm dünyada acil durum ilan etti. Uzmanlar, virüsün Covid-19'dan daha ölümcül olduğunu bildirdi. Uzmanlar ise virüsten korunmanın en etkili yolunun çiçek aşısı olduğunu belirtiyor.
Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Önder Ergönül, antibiyotiklerin gereksiz kullanılmasının direnç gelişimine yol açtığını belirtti. Ergönül, salgına yol açabilen enfeksiyonlar ve antimikrobiyal direnç gelişimi üzerine çalıştıklarını ve toplumda bilinçlendirme faaliyetleri yürüttüklerini söyledi. Ayrıca, influenza ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarının Kovid-19 salgınından sonra tekrar önem kazandığını vurguladı. Ergönül, enfeksiyon hastalıklarının uygun şekilde tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini ve antibiyotik kullanımının gereksiz olduğu durumlarda direnç gelişiminin önemli bir sorun olduğunu ifade etti.
Türkiye'den bir grup enfeksiyon ve halk sağlığı uzmanı, deprem bölgesindeki enfeksiyon hastalıkları riskine dair geniş çaplı bir çalışma yaptı.
KALP krizi sonucu yaşamını yitiren Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli için çalıştığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde anma töreni düzenlendi.
Yaz aylarında görülen ve kene ısırmasıyla ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin (KKKA) erken teşhisi ve tedavisine yönelik Türk bilim insanları önemli bir çalışmaya imza atıyor.
Koç Üniversitesi ve İş Bankası'nın kurduğu Merkez, enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele ediyor.
Koç Üniversitesi ve Türkiye İş Bankası'nın, toplum sağlığı alanında bilimsel ve akademik faaliyetlere katkıda bulunmak amacıyla kurduğu Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yanı sıra Türkiye ve...
YERLİ AŞI NE ZAMAN HAZIR OLUR?
TEKNİK Direktör Yılmaz Vural'ın Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından gündeme gelen "reenfeksiyon" yani hastalığa yeniden yakalanma riski tartışmaları sürerken uzmanlar, bunun uzamış Kovid enfeksiyonu ile karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dünya Büyükşehirler Günü kapsamında düzenlenen çevrimiçi panele katıldı.
BBC Türkçe, Türkiye'de 2020'nin ilk sekiz ayında geçen yıllara kıyasla daha fazla ölüm meydana gelip gelmediğini inceledi. Araştırmaya göre aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11 ilde ölüm oranının yüzde 12 arttı.
Vatandaşlar korona nedeniyle şehirlerden köylere gidince kene vakaları arttı. Son günlerde özellikle Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı sıkça görülmeye başlandı. Uzmanlar bu iki hastalığın birlikte çok tehlikeli olabileceğini söylüyor.
Sosyal mesafeye uyulmaması önlemlerin tekrar sıkılaştırılmasına yol açabilir. Bir süre daha önlemleri gevşetmeden yaşamak zorunda olduğumuzu söyleyen Prof.
SEYAHAT ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla beraber sosyal mesafe ve maske gibi kuralların hiçe sayılması uzmanları da endişelendirdi.
Seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla beraber sosyal mesafe tedbirlerinin hiçe sayılması uzmanları da endişelendirdi. Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, "Önümüzdeki 5 gün sonunda vaka sayısında artış olduğu taktirde önlemleri yeniden sıkılaştırmak gerekebilir. Önlemleri bırakmayın" dedi.
Türkiye Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınında en önemli şeyin bağışıklık olduğunu belirtti. İstanbul'daki koronavirüs bağışıklık oranının yüzde 15 civarında olduğunu belirten Ergönül, "Oran yüzde 60 olduğunda gerçekten hastalığa karşı bağışlık kazanmış olacağız" dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ilanı sonrası market ve fırınların önlerinde oluşan izdihama isyan eden uzmanlar, tüm kuralların bir saat içinde altüst olduğuna dikkat çekerek, "Bu yüzden vaka sayılarında artış yaşanabilir. Sayın bakanımızın 30 günlük emeğinin kola ve ekmek için heba olması üzücü" yorumunda bulundu.
'Koronavirüs için maske kullanmak gereksiz, hatta zararlı bile olabilir'SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Kurul Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, "Şu an Türkiye için maske kullanımı çok gereksiz. Hele ki N95 ve FFP3 olarak bilinen özel maskeleri asla kullanmayın.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Kurul Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, "Koronavirüsten korunmak için bu maskelere ihtiyaç olmadığı gibi, bu maskeleri gereksiz kullanmak yalancı güven duygusuna sebep olur. Maske takan kişi korunuyorum zannederek, el yıkama ya da diğer hijyen, korunma yöntemlerini ihmal edebilir" dedi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, korona virüse ilişkin, "Türkiye'de virüs olmadığı için asla maske kullanılmasına gerek yok. Tahminimiz minimum 75 bin civarında vakayla sonlanacağı.
Çin'de ortaya çıkan ve 362 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili Türk uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. NTV'de yayınlanan Pasaport programına konuşan uzmanlar koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundular. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Bşk. Prof. Alpay Azap, koronavirüs için "Daha kolay bulaşır hale gelebilir" diye konuştu.
Nevşin Mengü ile Bire Bir programına katılan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Önder Ergönül son dönemde artan aşı karşıtlığını değerlendirdi.
Prof.Dr. Önder Ergönül'den korkutan antibiyotik uyarısı Prof.Dr. Önder Ergönül: " 2050 yılında 12 milyon kişinin öleceği tahmin ediliyor"İSTANBUL - KLİMİK Derneği ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr.
KLİMİK Derneği ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği (ESCMID) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül gereksiz antibiyotik kullanımı konusunda uyararak, "Bu böyle giderse direnç gelişimi çok daha fazla ilerlerse kitlesel düzeyde ölümler olabilir.
"EN TEHLİKELİSİ AKCİĞER ŞARBONUDUR"Türkiye Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr.
İSTANBUL Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon şüphesiyle birçok hastanın başvurmasının ardından kısa süreli bir şarbon paniği yaşandı.
Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr.
Prof. Dr. Azap Çocuklarına aşı yaptırmayan aile sayısı 23 bine çıktıNamık Kemal KILINÇSERİK (Antalya), (DHA)- TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr.
Türkiye'de aşırı antibiyotik kullanımı masaya yatırıldı Antibiyotik direnci nedeni ile 2050 yılında 10 milyon kişi ölecek Prof. Dr.
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına 41 yıldır verilen ödüllere başvurular başladı.
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi adına 40 yıldır 9 dalda verilen ödüllere başvurular için geri sayım başladı.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, AIDS'in son yıllarda yeni keşfedilen ilaçlarla kronik bir hastalık olma noktasına geldiğini bildirdi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kurultaya katılanlar Doç. Dr. Süda Tekin'in konuşması Prof. Dr. Alpay Azap'ın konuşması Prof. Dr. Önder Ergönül'ün konuşması Katılımcılardan detay görüntüler.
'Göçler Türkiye'de şark çıbanı, çocuk felci ve kızamık hastalıklarını artırdı'Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Ortadoğu'dan başlayan yeni göç dalgasının Türkiye'de şark çıbanı, çocuk felci ve kızamıkta artışa neden olduğunu belirterek, 'Suriye'de olan bir sorun yarın Hamburg'da, Londra'da bir şekilde görülebiliyor.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Ortadoğu'dan başlayan yeni göç dalgasının Türkiye'de şark çıbanı, çocuk felci ve kızamıkta artışa neden olduğunu belirterek, "Suriye'de olan bir sorun yarın Hamburg'da, Londra'da bir şekilde görülebiliyor.
Dha DIŞ HABER - Prof. Ergönül Zika virüsü Türkiye'ye uzak, Aides türü sivrisinek de yok denecek kadar az Öykü Altuntaş ? Güven Usta İstanbul, 1 Şubat (DHA) - Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Zika virüsünün Türkiye için henüz ciddi bir tehdit oluşturmadığını, ancak salgın bölgelerine seyahat eden gebelerin risk altında olacağı uyarısında bulundu.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Zika virüsünün Türkiye için henüz ciddi bir tehdit oluşturmadığını, ancak salgın bölgelerine seyahat eden gebelerin risk altında olacağı uyarısında bulundu.
SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karabay'ın konuşması "H1N1 virüsü salgın boyutunda değil"- SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karabay: - "Türkiye'nin çeşitli illerinde 'domuz gribi' şüphesi adı altında birtakım ölümler yaşandı.
Muhabiri Nilüfer Demir, Dünyayı Sarsan Fotoğraf - Aylan Kurdi Bebek görüntüleriyle Gazetecilik Ödülüne değer görüldü.
Türkiye gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Spor alanları olmak üzere 9 dalda sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verilen "Sedat Simavi Ödülleri", bu akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2015 Sedat Simavi Ödülleri'ne değer görülen sanatçı, gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanlarına verilecek ödüller açıklandı.
Dha DIŞ HABER - İngiliz Tabipler Birliği'nden Türkiye'ye ödül İngiltere Tabipler Birliği (British Medicine Association), Türk profesörler tarafından hazırlanan "Yeni Enfeksiyon Hastalıkları: Klinik Vaka İncelemeleri (Emerging Infecteous Diseases: Clinical Case Studies) isimli kitaba "Yılın Kitabı" ödülünü verdi.
Dha DIŞ HABER - İngiltere Tabipler Birliği (British Medicine Association), Türk profesörler tarafından hazırlanan "Yeni Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Vaka İncelemeleri (Emerging Infecteous Diseases Clinical Case Studies) isimli kitaba "Yılın Kitabı" ödülünü verdi.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi- Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof Dr. Ergönül: - "(Grip vaka sayısına ilişkin) Çevremizdeki insanların yüzde 50'sinden, 60'ından fazlası belki de grip oldu.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, Türkiye'deki grip vakası oranının yüzde 50-60'ın üzerinde olduğunu söyledi.
29 Mart 2015'te Antalya'da yapılacak.
KLİMİK Derneği Başkanı Ergönül: "Ebola, en çok Gine, Sierra Leone, Liberya, Nijerya ve Senegal'de görülüyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin kurucu başkanı Sedat Simavi adına, 38 yıldır 9 dalda verilen ödüllere başvurular için geri sayım başladı.
KLİMİK Diyabetik Ayak Çalışma Grubu Üyesi Doç.Dr. Ertuğrul: "Şeker hastalığını iyi kontrol edebilirsek, hastalar ayak muayenelerini düzenli olarak yaptırır ve ayaklarını korurlarsa, ayak kesilmelerinin yüzde 80'inin önüne geçebiliriz"
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Prof.Ata Nevzat Yalçın, Türkiye’de yılda en az 100-200 bin dolayında sağlık-bakımıyla ilişkili enfeksiyonunun görülebileceğini, bunun da Türkiye'ye maliyetinin iki milyar doları aştığını söyledi.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergönül: "Antibiyotiklerin yavaş yavaş etkisini kaybettiği günümüzde erişkinlerin aşılanarak hastalıklardan korunması hayati önem taşıyor"
KLİMİK Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergönül: "Örneğin grip olunca, baş ağrısı olunca, ateş yükselince antibiyotik kullanmak doğru değildir. Her aklımıza geldiğinde bunu almamalıyız. Bunun için y...
Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye antibiyotik kullanımında 40 Avrupa ülkesi arasında birinci sırada.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nin 16.'sı Antalya'da başladı.
16.Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nin Genel Sekreteri Prof.Dr.Önder Ergönül, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına en fazla Tokat, Yozgat, Kastamonu ve Sivas illerinde rastlanıyor."
'Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri' konulu kursun üçüncüsü, 9–13 Temmuz tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.M.Önder Ergönül, İstanbul'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı - ÇORUM.
Koç ve Harvard Üniversiteleri İle İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden'Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri' Kursu
Prof Dr. Ergönül, KKKA Hastalığına 5 Bin Kişinin Yakalandığını, 250 Kişinin de Öldüğünü Bildirdi.
İ.ü.'den Prof. Dr. Badur ve Ttb'den Doç. Dr. Önder Ergönül, Medyanın Domuz Gribi Korkusunu Beslediğini Söyledi. Ölüm Oranı 2000'de Bir, Diğer Hastalıklara Göre Düşük. Sağlık Bakanlığı, 20 Milyon Ücretsiz Aşı Getiriyor.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde Görevli Doç. Dr. Önder Ergönül, Bakan Mehdi Eker'in Sözlerini Çürüttü.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.