TÜRK bilim insanı Prof. Dr. Cemal Pulak, Türkiye'nin su altı arkeoloji haritasına ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.
Oksitosin Tıp ve Sanat Platformu'nu kuran Prof. Dr. Elif Vatanoğlu Lutz, Asya'nın Nobel'i olarak bilinen ve dünya barışına katkıda bulunan kişilere verilen Gusi Barış Ödülü'nün sahibi olan ilk Türk kadın oldu.
Su altı arkeolojisine destek veren 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği gönüllülerine, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) sponsorluğunda ve Interpret Europe (Avrupa Miras Yorumu Derneği) iş birliğinde Türkiye'deki tarihi, doğal ve kültürel mirasların korunması yolunda deneyim eğitimi verildi.
Eskişehir Tayfur Bayar Anadolu Lisesi öğretmenleri ve çalışan personel, emekli olan Okul Müdürü Süleyman Ercan Karakaya'ya okulda veda töreni düzenledi ve veda yemeği ile uğurladılar.
Koleksiyoner Oğuz Aydemir'in "Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri" sergisi Mersin'de açıldı.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Fransa'nın başkenti Paris'teki genel merkezinde düzenlenen konferansta, Türkiye'de bulunan dünyanın en eski gemi batığı tanıtıldı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Araştıma merkezinin dış görüntüsü, - Törenden detay görüntüler, - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un konuşması, - Açılış kurdelesinin kesilmesi, - Mustafa Koç'un müze ziyaretinden detay görüntüler, - Müzeden genel ve detay görüntüler, İzmir'de deniz arkeolojisi araştırma merkezi açıldı- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç: -"Ülkemizde pek çok açıdan ilk denilebilecek özelliklere sahip olan bu merkezden büyük beklentimiz var" Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İzmir'de açılan Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi'nin Türkiye için bir çok açıdan ilk sayılabilecek özelliklere sahip olduğunu, bu merkezden büyük beklentilerinin olduğunu söyledi.
İzmir'in Urla ilçesi, Limantepe'de kara ve su altı kazı çalışmaları yapan merkeze 'Ankara Üniversitesi Mustafa Vehbi Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi' adı verildi.
III. Murat'ın annesi Nurbanu Sultan'ın haremde çıkan büyük yangının tamiratı için verdiği ve Adriyatik'te denize gömülen siparişleri 432 yıl sonra İstanbul'a geliyor.
Mendilde kalan işgal bayrağı- Çanakkale Savaşı öncesi İngilizler'in bastırdığı ipek hatıra mendil, savaşın önemini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılması planlanan ama çeşitli nedenlerle ertelenen St. Petersburg Denizcilik Asamblesi Başkanı Kont Nikolay Orlov'un Çeşme ziyareti dün gerçekleşti.
Türkiye Su Altı Arkeolojisi Vakfı Başkanı Aydemir: "Su altı zenginliği açısından dünyanın bir numaralı ülkesiyiz ama 'yasak bölge' ilan ederek bu batıkları koruyamıyoruz" "16. yüzyılda Akdeniz'e hükmeden bir deniz gücünün bugün tek bir örneğini dahi sergileyemiyoruz"
431 yıl önce Topkapı Sarayı için ısmarlanan eşyaları taşırken Dalmaçya'da batan gemiden çıkarılan eserler, İstanbul'da sergilenecek.
Koç Holding'den Urla'ya çok önemli kültürel yatırım. Holdingin Onursal Başkanı Rahmi Koç, Çeşmealtı'nda yapımı son aşamaya gelen Mustafa Vehbi Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi ve Arkeoparkı için, "Fevkalade bir merkez kurulmuş. Bu tür merkezler memlekete büyük fayda sağlıyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Antalya Kemer’de bulunan hizmet binası tamamlanma aşamasına geldi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.