Dünyada ilk onaylanan koronavirüs aşısını geliştiren Pfizer ve Biontech firmaları, hem koronavirüs hem de grip için tek aşı üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
LOS ANGELES, 14 Temmuz (Xinhua) -- ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Çarşamba günü Novavax Kovid-19 aşısı için 18 yaş ve üzeri bireylerde acil kullanım izni (EUA) verdi.
Fransa'da Yüksek Sağlık Otoritesi, Covid-19'a karşı geliştirilen Novavax aşısının kullanımına onay verdi.
Omicron kaynaklı yeni bir koronavirüs dalgası endişesinin yaşandığı Hindistan, iki yeni Covid-19 aşısının kullanımına acil durum onayı verdi.
- Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach'tan salgında 5. dalga uyarısı Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, "Delta mutasyonunun salgında yol açtığı dalgayı yavaş yavaş kontrol altına almayı başardığımız bir durumdayız. Buna rağmen kesin olarak 5. dalgayı beklemek zorundayız" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19'a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi.
Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA), ABD merkezli Novavax firması tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı 'Nuvaxovid'in 18 yaş üstündekilerde kullanılmasını tavsiye etmesinin ardından Avrupa Komisyonu aşı için şartlı pazarlama izni (CMA) verdiğini duyurdu.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, COVID-19'a karşı hatırlatıcı doz olarak kullanılan Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının en iyi sonuçları verdiği belirlendi.
İngiltere'de yedi farklı Covid 19 aşısı üzerinde yapılan bir araştırma, üçüncü aşılar söz konusu olduğunda Pfizer ve Moderna'nın en yüksek korumayı sağladığını ortaya koydu.
İsveç, Amerikan biyoteknoloji firması Novavax'ın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısından 2,2 milyon doza kadar satın alınabilmesi için tedarik anlaşması imzaladı.
Avrupa Komisyonu, ABD'li biyoteknoloji firması Novavax ile 200 milyon dozluk Covid-19 aşısı anlaşması yaptığını duyurdu.
AB Komisyonu Başkanı Leyen'in açıklaması BRÜKSEL (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temmuzda yetişkin nüfusun yüzde 70'inin en az bir doz aşı olması hedefine vardıklarını bildirdi.
Yaklaşık iki yıldır devam eden koronavirüs salgını, aşılama ile kontrol altına alınmaya çalışıyor. Tüm dünyada devam eden aşılama uygulaması ile birçok yasak kalktı, ülkeler de kapılarını turistlere açmaya başladı. Bu noktada en merak edilen konu ise hangi ülkenin hangi aşıyı olan vatandaşları kabul edip etmeyeceği oldu. İşte Türk vatandaşlarının oldukları aşıya göre gidebilecekleri ülkeler listesi.
Yunan makamlarının çirkin tavrı iki ülke arasındaki Kovid protokolüyle uyuşmuyor. İki ülke arasındaki protokolde 72 saat içinde laboratuvarlardan alınmış negatif PCR sertifikalarının geçerli olacağı yazılı. Ancak Yunanistan makamları bunu önemsemeyerek herkesi teste sokmaya çalıştı.
Sağlık Bakanı Matt Hancock bir kaç hafta içinde Sonbahar'da başlatılacak üçüncü doz Covid aşısı planının ayrıntılarını açıklayacaklarını söyledi.
John Hopkins Üniversitesi'nin açıkladığı verilere göre, ABD'de salgının başlangıcından bu yana koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden insan sayısı 600 bini geçti.
AB genelinde geçerli olacak "Dijital Covid Sertifikası" yürürlüğe girmeden, bazı AB ülkeleri kapılarını turistlere açtı.
Avrupa Birliği ülkeleri, tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle bir yılı aşkın süredir kapılarını kapatmıştı. Ancak aşılanma sürecine geçilmesinin ardından AB ülkelerinin, koronavirüse karşı "tamamen" aşılanan kişilere kapılarını açmak üzere anlaşmaya vardığı öğrenildi. AB'nin haziran ayından itibaren 2 doz aşısını birden olan vatandaşlara seyahat kısıtlamasını kaldırması bekleniyor.
Dünyanın en büyük aşı üreticisi Hindistan, pandeminin ikinci dalgasıyla mücadele etmeye çalışırken, Covid-19 aşısı imalatındaki hedeflerini tutturmakta zorlanıyor.
- EMA: "mRNA aşıları Hindistan mutasyonunu etkisiz hale getirebilir" Avrupa İlaç Ajansı (EMA), mRNA aşılarının Hindistan mutasyonunun etkisiz hale getirebileceğine dair ümit verici kanıtlar görüldüğünü duyurdu.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.