Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Yönetim kurulu bir yaptığı yazılı basın açıklamasıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Kıbrıs'ın bağımsızlığı için can veren şühedaya ve tüm gücüyle KKTC'ye destek veren Türkiye'ye karşı ihanet içeren açıklamalarını kınadı.
Ünlü akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yümni Sezen, İstanbul Aydın Üniversitesinde verdiği konferansta, son zamanlarda yükselen Osmanlı hayranlığını değerlendirdi.
Akademik çalışmalarını Din Sosyolojisi konusunda sürdüren Başbakanlık Başdanımanı Dr. Necdet Subaşı, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde verdiği “İlahiyatçının Dünyası” isimli konferansta, Türkiye’nin en çok ötelenen bir konusu olarak İlahiyat meselesinin Türkiye’nin modernleşmesi meselesi...
Kıbrıs'ta "cumhuriyet" ilan edilmesine giden adım, Türkiye Başbakanı Adnan Menderes ve Yunanistan Başbakanı Konstantin Karamanlis arasında, 5-11 Şubat 1959'da Zürih Konferansında varılan anlaşmayla atıldı.
Gazetecilerin haklarını "fikir işçisi" kapsamında düzenleyen 212 sayılı yasa, 10 Ocak 1961'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Fikirleriyle insanlığa ışık tutan Mevlana Celaleddin Rumi, 17 Aralık 1273'te hayatını kaybetti.
Gazetecilerin haklarını ''fikir işçisi'' olarak düzenleyen 212 sayılı Yasa, 10 Ocak 1961'de yürürlüğe girdi.
Ölüm gününü "düğün günü" veya "gelin gecesi" anlamına gelen "Şebi Arus" diye tanımlayan Mevlana, 17 Aralık 1273 tarihinde Hakk'ın rahmetine kavuştu.
"Perşembe Konuşmaları", Doç. Dr. Baki Tezcan'ın "İbrahim Müteferrika'nın Risâle-i İslâmiyye'si ve Osmanlı-Türk Modernleşmesi'nin İslam ile İmtihanı" başlıklı konuşmasıyla devam ediyor.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.