TRT 2'deki program, ünlü romanların yemek sahnelerini diorama ile canlandırıyor.
1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ilk Arap yazar Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' kitabı Türkçeye çevrildi. Can Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Antik Mısır'ı tarihi şahsiyetler, kadim metinler ve şiirlerle günümüz yaşantısıyla birleştiren beş öyküden oluşuyor. Mehmet Hakkı Suçin'in çevirisiyle okurla buluşan eser, mezarında rahatsız edilen bir mumyanın 20. yüzyılda öfke içinde uyanışını anlatıyor.
83 yıllık yaşamının 63 yılını adadığı sinemayı, "imparatorluk kurdum" diyerek tanımlayan yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu ile olan evliliğini, çocukları ve torunlarıyla ilişkilerini, filmlerinde başrol oynamış ve şu an hayatta olmayan oyuncuları izlerken...
Türk sinemasında "Bay Sinema" olarak anılan yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, "Bugüne kadar 208 sinema filmi, 4 binin üzerinde televizyon dizisi ve 10 bin saatin üzerinde 'Bir Başka Gece' gibi televizyon programı yaptım." dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: "Necib Mahfuz Müzesi" olarak açılan Mahfuz'un doğup büyüdüğü bölgedeki Ebu Deheb Tekkesi Müzede sergilenen ödüller, madalyalar, hediyeler, özel eşyalar Mısır'ın Nobel ödüllü yazarı ünlü edebiyatçı Necib Mahfuz'un (1911-2006) eserlerinde sokak (zukak) ve tekke (tekiyye) önemli...
Kahire Edebiyat Festivali için Mısır'a gelen yazar Ahmet Ümit, Ayn eş-Şems Üniversitesi Diller Fakültesi Türkçe bölümü öğrencileri ile buluştu.
Mısır'ın Nobel ödüllü edebiyatçısı Necib Mahfuz, ölümünün 10'uncu yılında ülkede düzenlenen bir dizi etkinlikle anılıyor.
Evini ilk kez açan Başbakan Ahmet Davutoğlu, aile yaşamının ve entelektüel serüveninin dönüm noktalarını anlattı, "Ya sert bir ateist olacaktım, ya da sağlam bir Müslüman" dedi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.