Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafındaki Erhacı Sulak Alanı, havaların ısınmaya başlamasıyla güney yarım küreden gelen kuşları ağırlamaya başladı. Iğdır, kışı geçirmek için güney yarım küreye giden göçmen kuşlara gidiş ve dönüş yollarında mola noktası oluyor. Sulak alanda yapılan çalışmalarda 103 kuş türü tespit edildi ve nesli tehlike altında olan kuşlar da bulunuyor. Kız kuşu (Vanellus Vanellus) ise sıklıkla görülebilen türler arasında yer alıyor. Kuş bilimci Mete Türkoğlu, Iğdır'ın kuş göçleri için önemli bir merkez olduğunu belirtti ve sulak alanların korunması gerektiğine vurgu yaptı.
IĞDIR'da eski otomobil lastiklerinden oluşturulan 10 kedi evi, Engelsiz Yaşam Parkı'na konuldu.
Iğdır'ın kuşları kitabı öğrencilerle buluştuIĞDIR - Iğdır'ın Biyoçeşitliliği ve Doğadaki Besin Zincirini anlatan kitap öğrencilere dağıtıldı.
Iğdır'da suyu azalan bir su kanalında mahsur kalan balıklar, kurtarılarak suni havuza kondu.
Iğdır'da, tarım arazilerinde kullanıldığı için suyu azalan bir su kanalında mahsur kalan yaklaşık 10 bin balığın başka bir alana tahliyesi için polis, itfaiye ve doğa koruma ekipleri adeta seferber oldu.
Göçmen bir kuş türü olan turnalar, baharın gelmesiyle birlikte üreme bölgesi olan Aras Nehrine gelmeye başladı.
Iğdır’da ağaç dikimi esnasında jandarma tarafından bulunan yavru İran yılanı, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi'nin ortaklaşa çalışmasıyla üniversite kampus alanındaki aydınlatma direklerine, göçten dönen leylekler için yapılan yuvalar monte edildi.
Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi işbirliğinde yapılan ortak proje kapsamında leylek yuvası kuruldu.
Öğrenciler, doğayı teleskopla tanıyorIĞDIR Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, öğrencilere doğayı sevdirmek ve canlıları tanıtmak amacıyla okullarda toplantılar yapıyor.
Iğdır’da vatandaşlar tarafından bulunan Orman Baykuşu koruma altına alındı.
Iğdır'da bir lokantanın camına çarptıktan sonra yaralanan kulaklı orman baykuşu, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı.
- Orman Baykuşu doğaya salındıIĞDIR - Iğdır'da vatandaşlar tarafından bulunan Orman Baykuşu doğaya bırakıldı.
Iğdır’da vatandaşlar tarafından bulunan Orman Baykuşu doğaya bırakıldı.
Doğu Anadolu'nun Çukurovası Iğdır'daki Ağrı Dağı Milli Parkı'nda yaşayan ve her yıl kış döneminde sıcak ülkelere göç eden kuşlar, havanın önceki yıllara göre sıcak seyretmesi sebebiyle göç etmedi.
Havanın yeterince soğumaması nedeniyle kış uykusu için yer ararken karayolunda aracın çarpması sonucu telef olduğu tahmin edilen boz ayının leşi, besin arayan tilkiye yem oldu.
Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesinde, çocukları hayvan sevgisi konusunda bilinçlendirmek ve yöre halkının bu konuda dikkatini çekmek amacıyla program düzenlendi.
Türkiye'nin doğusunda yaşadığı bilinen ancak nadir görülen sürüngenlerden topbaş keleri, Ağrı Dağı'nda görüntülenerek envantere kaydedildi.
Iğdır’da özellikle minik öğrencilere yönelik Doğa ve Hayvan sevgisini artırmak ve duyarlılık oluşturmak amacıyla seminer düzenlendi.
IĞDIR Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü, sahipsiz sokak hayvanlarını aşıladıktan sonra küpeleme işlemi yapıyor.
IĞDIR'da köpek dövüştüren 2 kişiye toplam 5 bin 504 lira idari para cezası uygulandı.
Iğdır merkezde yaralı halde bulunan Saz delicesi (Circus aeruginosus) ve şantiyeye sığınan felçli Kızıl Tilki (Vulpes vulpes) tedavileri yapılmak üzere Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Av ve Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon merkezine sevk edildi.
Iğdır’da, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerince tedavi altına alınan ve bakımı tamamlanan 2 kerkenez yırtıcısı, bir ebabil kuşu ve baykuşgillerden kukumav kuşu doğaya bırakıldı.
Iğdır'ın Aralık ilçesinde köylülerin arazide bulduğu yavru kukumav kuşu koruma altına alındı.
Iğdır’da Aslı Elbi isimli vatandaş, yol kenarında bulduğu yavru yabani tavşanı Doğa Koruma ve Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma ekiplerine teslim etti.
Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce, “Ekosistemin Çölleşmeye Etkisi” konulu konferans düzenlendi.
Iğdır merkez Ziya Gökalp ortaokulunda öğretmenlik yapan Yeşim Bağcı Durakcıgil tarafından bahçede bulunan Yavru Ebabil kuşu Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce, Iğdır genelinde çevre sakinlerinin ve çocukların dikkatini çekmek, doğa, hayvan sevgisini aşılamak, bu bilinci oluşturmak için okul, park, mahalle arası ve duvar diplerine sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla sulama kapları bırakıldı.
Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Ünlendi Köyü yakınlarında Mahir Bozdağ tarafından bulunan 10 tane ördekgiller sınıfından Angut yavrusu Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Iğdır merkezde taksicilik yapan Fuat Çalışır isimli vatandaş tarafından yol kenarında bulunan yavru İbibik, Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Iğdır’ın Melekli Beldesi tarım arazisinde Hakan Sakar ve Tolga Çatak isimli vatandaşlar tarafından bulunan yavru Şahin, Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bir su yılanının bataklıkta kurbağayı yemeye çalışması görüntülendi.
Iğdır Üniversitesi Bahçeşehir Koleji ile birlikte Aras kuş Halkalama ve Eğitim Merkezinde Kuşların Önemi anlatılarak öğrencilerle birlikte halkalama yapıldı.
Dünyanın en hızlı uçan kuşlarından biri olan ve sadece üremek için yere inen Ebabil kuşu (Apus apus) Iğdır Aras Halkalama ve Eğitim İstasyonunda ilk defa halkalandı.
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde bitkin halde bulunan şahin tedavi edilecek.
IĞDIR'da yaralı halde bulunan şahin, tedavi altına alındı.
Yaralı şahin tedavi edilecekIğdır'ın Tuzluca ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan şahin, tedavi altına alındı.
Iğdır’a bağlı Aralık ilçesi Hacıağa Köyü kırsalında bulunan telli turna tedavi altına alındı.
Iğdır'da, kayalıklara sıkışıp aç susuz kaldığı için bitkin düşen tilki, tedavi edildikten sonra doğal ortamına bırakılacak.
Iğdır'da yaralı bulunan ve bir gözünün görmediği belirlenen Macar ördeği, tedavi edildikten sonra doğal ortamına bırakılacak.
Iğdır merkez Melekli kasabası Navdöven mevkiinde keklik avlamada kullanılan 4 adet canlı mühre ile 6 adet kafese el konuldu.
Türkoğlu 'Iğdır'ın kuşları' kitabını tanıttıIĞDIR - Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır'da kayıt altına alınmış ve halkalanan kuş türlerinin bulunduğu 'Iğdır'ın kuşları' adlı kitabını tanıttı.
Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır’da kayıt altına alınmış ve halkalanan kuş türlerinin bulunduğu ‘Iğdır’ın kuşları’ adlı kitabını tanıttı.
IĞDIR'da elektrik teline takılarak kanadından yaralanan kaya kartalı, tedavi edildikten sonra tekrar doğaya bırakıldı.
Yaban hayvanlarının, üreme, tüy değiştirme ve göç dönemleri göz önüne alınarak, 2016-2017 Avlanma sezonu 26 Şubat 2017 tarihinde sona erdiği açıklandı.
YİYECEK ararken girdiği Iğdır Üniversitesi'nin Suveren Yerleşkesi'nde bir binada mahsur kalan kaya sansarı kurtarıldı.
Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü etrafında bulunan kaya sansarı koruma altına alındı.
Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde, nesli tehlike altında bulunan kızıl akbabalar için doğaya hem yiyecek hem de foto kapan bırakıldı.
IĞDIR'da karlı arazide aç kalan yaralı tilki, merkeze bağlı Halfeli Beldesi'nde bir evin bahçesine sığındı.
Iğdır merkez Halfeli Beldesi'nde yaralandığı için doğada aç kalan tilki, insanlara sığındı.
Iğdır Valisi, kuşlar için doğaya yem bıraktıIĞDIR'da çetin kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için Vali Ahmet Turgay Alpman, öğrencilerle birlikte doğaya yem bıraktı.
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ve beraberindeki öğrenciler, kar yağışının etkili olduğu Iğdır'da aç kalan yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı.
Iğdır’da olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bırakıldı.
IĞDIR'da çetin kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için Vali Ahmet Turgay Alpman, öğrencilerle birlikte doğaya yem bıraktı.
Iğdır'da çetin kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için esnafların desteği ile doğaya yem bırakıldı.
Iğdır’da olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Iğdır'da yol kenarında bulunan ve iki gözü görmeyen tilki, Orman ve Su işleri Müdürlüğüne teslim edildi. Katarakt yüzünden görmediği belirlenen tilki Kafkas Üniverisitesi Veterinerlik Fakültesinde almeliyat edilecek.
IĞDIR'da yol kenarında bulunan ve iki gözü görmeyen tilki, Orman ve Su işleri Müdürlüğüne teslim edildi.
Iğdır'ın Tuzluca ilçesi yakınlarında bulunan görme yeteneğini kaybetmiş yaralı tilki yavrusu, tedavi ediliyor.
Tilkiye katarakt ameliyatı yapılacakIğdır'da vatandaşlar tarafından bulunan ve her iki gözü görmeyen tilki Orman ve Su işleri müdürlüğüne teslim edildi.
Doğadaki hayvanlar unutulmadıIĞDIR Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü personeli, karla kaplı bölgede yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayatı için doğaya yem ve et bıraktı.
IĞDIR Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü personeli, karla kaplı bölgede yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlaı için doğaya yem ve et bıraktı.
Iğdır’da Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğünce Türkiye’den yurt dışına kaçırılan ekosistem zenginlikleri konulu seminer düzenlendi.
Dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan "Koca engerek", Ağrı Dağı bölgesinde Anadolu Ajansı ekibi tarafından görüntülendi.
Orman ve Su İşleri Iğdır İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Iğdır’da av bayileri denetlenirken, ’4915 sayılı Kara Avcılığı’ hakkında bilgilendirme yapıldı.
IĞDIR'da avcı olmak isteyenler için, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından kurs açıldı.
Ülkenin en büyük kuş gözlem istasyonları arasında yer alan Aras Kuş Cenneti'nde her yıl yüzlerce kuş türüne "Türkiye" halkası takılıyor.
Avcıların yaralı bulduğu puhu tedavi altına alandıIĞDIR'da avcılar tarafından yaralı halde bulunan, bir baykuş türü olan puhu tedavi altına alındı.
IĞDIR'da avcılar tarafından yaralı halde bulunan, bir baykuş türü olan puhu tedavi altına alındı.
IĞDIR (İHA) – Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Iğdır Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü proje kapsamında Ağrı Dağı’ndaki 386 bitki türü bir kitapta toplandı.
Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde yüksek gerilim hattına çarpan Yılan Kartalı tedavi altına alındı.
Iğdır’da 2016-2017 av sezonunun 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü itibariyle başlatılacağı bildirildi.
IĞDIR'da yolda yaralı bulunan muhabbet kuşu teslim edildiği Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ekiplerince tedavi edildi.
Iğdır genelinde havaların sıcaklığının artması ve su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce su kapları bırakıldı.
Iğdır’ın Aralık ilçesinde elektrik akımına kapılan kerkenez kuşu koruma altına alındı.
Iğdır’da şiddetli rüzgar ve yağıştan etkilenen ve yuvalarından düşen gri balıkçıl kuşu koruma ve kontrol altına alındı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.