FİZİK Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Seçil Pervane, "Lenf sisteminde meydana gelen bir tıkanıklık nedeniyle dokularda sıvı birikmesi sonucu oluşan lenfödemde erken tanı konulması ve tedavi altına alınması gerekiyor.
Uzmanlar, lazerle ben silme işlemlerinin melanom riskini artırdığını vurguladı.
Alex Green, immünoterapinin hayatını kurtardığını ve araştırmaların tedaviye yanıtı artırmayı amaçladığını vurguladı.
İmmünoterapi, melanom hastası Alex Green'i hayata döndürdü, ancak yan etkilerle mücadele devam ediyor.
Dermatolog Dr. Mart, solaryumun deri kanseri riski taşıdığını ve kesinlikle önerilmediğini belirtti.
Liv Hospital Ankara Faz-3 Klinik Araştırmalar Merkezi, ilaç geliştirme çalışmaları ile özellikle kanser alanında olmak üzere tıbbın tüm alanlarında klinik çalışmalara imza atıyor.
Avustralyalı ünlü onkolog Profesör Richard Scolyer, beyin kanserine yakalandıktan bir yıl sonra yapılan taramada kansere rastlanmadı. Scolyer ve çalışma arkadaşı Georgina Long, deri kanseri tedavisindeki başarılarıyla ün kazanmış isimlerdi. İkili, geliştirdikleri immünoterapi tedavisini beyin kanserine uygulamak için çalışmaya başladı. Bu tedavi, glioblastoma hastaları için umut vaat ediyor.
Avustralyalı ünlü onkolog Profesör Richard Scolyer, beyin kanserine yakalandıktan bir yıl sonra yapılan taramada kansere rastlanmadı. Scolyer ve çalışma arkadaşı Georgina Long, deri kanseri tedavisindeki başarılarıyla ün kazanmış isimlerdi. İkili, geliştirdikleri immünoterapi tedavisini beyin kanserine uygulamak için çalışmaya başladı. Scolyer'a kişiselleştirilmiş bir aşı da uygulandı. Elde edilen sonuçlar, bu tedavinin beyin kanseri tedavisinde umut vaat ettiğini gösteriyor.
Cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma karşı dünyanın ilk kişiselleştirilmiş mRNA aşısının denemesi İngiltere'de yapılıyor. Aşı, bağışıklık sisteminin kalan kanserli hücreleri tanımasına ve yok etmesine yardımcı olmak üzere tasarlandı. Denemelerde aşı, pembrolizumab adlı ilaçla birlikte veriliyor. Aşının melanomlu hastaları tedavi etme potansiyeline sahip olduğu ve diğer kanser türlerinde de test edildiği belirtiliyor. Aşının yan etkileri nispeten tolere edilebilir düzeyde olduğu için tedavinin umut verici olduğu ifade ediliyor.
Yeşilçam'ın ünlü ismi Türker İnanoğlu'nun veda töreninde konuşan oğlu İlker İnanoğlu, babasının vefatının kendisi için beklenmedik bir şekilde zor olduğunu ve içinden bir parça kopmuş gibi hissettiğini söyledi. İlker İnanoğlu, babasının mükemmeliyetçi biri olduğunu ve her şeyi detayına kadar incelerdi. Ayrıca, babasının sağlık sorunlarıyla uzun süre ilgilendiğini ve son zamanlarda melanom kanseriyle mücadele ettiğini belirtti. İlker İnanoğlu, babasının vefatıyla büyük bir üzüntü yaşadığını ve bu kadar üzüleceğini tahmin etmediğini ifade etti.
İzmir'de yaşayan bir hasta, yüzündeki lekeler nedeniyle doktora başvurduktan sonra cilt kanseri teşhisi konuldu. Yapılan ameliyat ve tedavilerle sağlığına kavuşan hasta, erken teşhisin önemini vurgulayarak, herhangi bir lezyonun ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Doktorlar da melanom gibi tehlikeli cilt kanseri türlerinin erken tanı ile tedavi edilebileceğini ve bu nedenle ben ve lekelerin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, akciğer kanserinde tedavi koşullarının kişiye özel olmasının yaşam süresini uzattığını belirtti. Kanser ilişkili ölümlerde özellikle akciğer kanseri ve meme kanserinde ölüm sıklığının azaldığını ifade eden Kılıçkap, tarama testlerinin getirdiği erken tanı ve immünoterapi ile elde edilen yüksek başarı oranlarının bu azalmada etkili olduğunu söyledi. Ayrıca, yeni ilaçlar sayesinde standart kemoterapi ilaçlarına göre daha az yan etki ile uzun süreli yaşam sürelerinin elde edilebildiğini belirtti. Kanser tedavisindeki yeni gelişmelerin umut verici olduğunu vurgulayan Kılıçkap, erken tanı ve tarama testlerinin önemine dikkat çekti.
Bilim insanları, kanser hücrelerini yok etmek için aminosiyanin moleküllerini yakın kızılötesi ışıkla uyararak başarılı sonuçlar elde etti. Bu yöntem, kanser tedavisinde umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
RADYASYON Onkolojisi alanında dünyanın en başarılı isimleri arasında sayılan Avusturya MedAustron İyon Terapi Merkezi Genel Direktörü Prof. Dr.
Bu içeriğimizde dünyanın en iyi oyunlarından Red Dead Redemption 2 'nin hayranları için 20 sorudan oluşan bir test hazırladık.
Medical Point Gaziantep Hastanesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Klinik Araştırmalar Merkezi kuran ilk özel hastane oldu. Merkez, yeni tedavilerin geliştirilmesinde önemli bir üs görevi üstlenerek, hastaların kullanımına sunulacak ilaçların önceden temin edilmesine olanak tanıyacak.
Tümörlerin içinde ve çevresinde yerleşmiş bakteriler ve mantarlar, kanserin nasıl geliştiğini ve nasıl tedavi edileceğini anlamada önemli rol oynayabilir.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bengü Nisa Akay, vücuttaki bazı et benlerinin aslında cilt kanseri olabileceğini belirterek, bu nedenle benlerin mutlaka uzmanlar tarafından cerrahi yöntemle alınmasını, lazerle ben yakma, dondurma, aldırma gibi uygulamalardan uzak durulmasını öneriyor.
Akciğer kanserine yakalandığını öğrendiğinde 79 yaşında olan emekli mali işler müdürü Hasan Irgat, yaşı nedeniyle kemoterapi tedavisi göremedi ancak immünoterapi için uygun olduğu belirlendi.
İzmir'de yaşayan 87 yaşındaki 3 çocuk annesi Bahise Kahraman, 2021 yılında mide kanseri tanısı aldı.
6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüse karşı geliştirdikleri mRNA aşısı dünyada yaygın olarak kullanılan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Başta bağırsak kanseri ve melanom olmak üzere çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde çalışan ikili kanser aşılarının 2030'dan önce hazır olabileceğini belirtti.
BioNTech’i 2008’de kuran ve Covid-19 aşılarından birini üreten profesörler Özlem Türeci ve Uğur Şahin, şimdi kanser tedavisi için -tıpkı Covid-19 aşısında olduğu gibi- mRNA’yı içeren yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, son yıllarda deri kanserinin görülme sıklığının 50 kat arttığını, bu hastalığa yüzde 90 güneş ışınlarının neden olduğunu söyledi.
'Akıllı ilaç' kanser hücrelerini kendiliğinden öldürüyor Prof. Dr. İdris Yücel: "Akıllı ilaçlar çıktı, kemoterapini pabucu dama atıldı zannedilmesin" Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr.
Yararı kadar zararı da olabilen güneş ışınlarına karşı gerekli önlemleri alarak cildi korumak mümkün. Aşırı ya da kontrolsüz güneşlenmenin ciltte lekelere, kırışıklıklara hatta deri kanserlerine sebep olduğu birçok bilimsel çalışma ile kanıtlandığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr.
17 yılda 427 endoskopi yapılan hastaya tanı konulamıyor 17 yıl önce Şanlıurfa'da vatani görevini yaptığı sırada silah dipçiğiyle sol karın bölgesine aldığı darbe sonrası mide kanaması geçiren ve o tarihten beri sürekli kanaması olan Polat'ın hastalığına, 427 kez endoskopi ve birçok...
Edinilen son dakika haberine göre 4 yıl önce Bodrum'da eşiyle birlikte motosikletle giderken geçirdiği kaza sonucu kaburgasını incitten Şehnaz Benoziyo, İstanbul'a döndüklerinde şiddetli ağrı ve şişme şikayetiyle hastaneye başvurdu.
Emsey Hospital Onkoloji uzmanı Doç. Dr. Serap Kaya 1-7 Nisan Dünya Kanser Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Kansere yakalandı pes etmedi sanatla hayata tutunduMALATYA Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki kanser hastası Garip Aslan yonttuğu taş ve ahşaplara şekil vererek hayata tutundu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Umut Çakıroğlu ile İç Hastalıkları Uzmanı Dr.
Diyetisyen Aysel Babashova, D vitaminiyle ilgili yapılan araştırmaları paylaştı. Babashova, D vitamini eksikliğinin kolon kanserine sebep olduğunu söyleyerek, "D vitamini düzeyine sahip kişilerin kalp krizi, meme kanseri ve kolon kanseri riskinin daha düşük olduğu ortaya konuldu" dedi.
Geliştirdiği koronavirüs aşısıyla dünyaya umut olan BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, kanserin de aşıyla tedavi edilebileceğine inandığını ve geliştirdikleri aşının testlerine başladıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Şahin, "Bu testlerin sonuçlarını gelecek yıl ya da 2023'te alacağız. Eğer bu sonuçlar pozitif çıkarsa, ilk kanser aşılarının onaylanması 2, 3 veya 4 yılda tamamlanabilir" sözlerine yer verdi.
Meme kanserini yenen üç kadın, Kent Onkoloji Merkezine bu kez tedavi olmaya değil, hasta ve hasta yakınlarına moral vermek için gitti.
Son dakika haber: Kanser savaşçısı üç kadın, tedavi gördükleri hastaneye moral vermeye geldi Meme kanserini yenen üç kadın, tedavi gördükleri hastaneye bu kez moral vermek için gitti "Biz başardık, siz de başarabilirsiniz" "Pandemi döneminde doktora gitmeyi ihmal etmeyin" Meme kanserini yenen üç kadın, Kent...
Deri kanserlerinin görülme oranlarının son yıllarda arttığını belirten Liv Hospital Ankara Hastanesi'nden Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Karagün, "Bunun en önemli nedenleri arasında ozon tabakasındaki incelme ile bronzlaşma amacı ile uzun süreli güneş temasıdır.
Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr.
Estetik ve Güzellik Uzmanı Buket Önal cilt güzelliği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.
Pozitron emisyon tomografi taraması PET taraması olarak bilinir. PET taraması, kanser tedavisinde kullanılabilecek bir test türüdür.
İZMİR'de Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğu, haziran ayı ortalamasının 31,3 derece olması gerekirken 37 derecelerde seyrettiği bildirildi.
Son dakika haberlerine göre Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü, çocukluk çağında yoğun güneş maruziyetine bağlı, bir seferden çok su toplamalı güneş yanığı yaşayan kişilerin erişkin yaşta cilt kanseri (melanom) riskinin 2 kattan daha fazla olduğunu söyledi.
Kontrolsüz güneşlenmenin ciltte lekeler oluşturmanın yanı sıra deri kanserlerine de sebep olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.
Deri Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sedef Şahin, benleri takip ederek hayat kurtaran ABCDE kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Kanser tedavisinde tek bir ilaç kullanılabileceği gibi tedavi etkinliğini artırmak amacıyla birden fazla ilaçtan faydalanılabileceğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nezih Meydan, kişiye özel tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Borlu, tehlikeli bir kanser türü olan melanomun (deri kanseri) görülme yaşının 50-60'lardan 30'lara kadar düştüğünü, kolay belirti vermemesi nedeniyle düzenli olarak ayna karşısında vücutta...
Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Pınar Öztaş, "Maskenin sık ve uzun kullanıldığı günümüzde, cilt temizliği ve yağlandırmayan su bazlı bir nemlendirici ile cildin bakımı oldukça önemli." ifadesini kullandı.
Kanserin sağlıklı bir insandan başkasına geçmesinin bazı durumlarda mümkün olabileceğini söyleyen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, kanserin insandan insana direk bulaşabilmesinde önemli unsulardan birinin hamilelik dönemindeki kanser vakaları olduğu bilgisini paylaştı.
Stereotaktik radyocerrahi: Son yıllarda radyasyon (ışın) tedavisinde kullanılan bu yöntem sayesinde çok küçük veya ulaşılması zor noktalardaki tümörlere dahi ulaşıp tedavi edebiliyoruz.
Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Osman Kelahmetoğlu, cilt kanserinin belirtileri ve tedavi yöntemlerine yönelik açıklama yaptı.
Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, Genetik testler ile hastaların hem meme hem yumurtalıkla ilgili sonradan kanser geliştirme ihtimallerini hesaplamanın ve koruyucu cerrahi ameliyatlar için plan yapmanın mümkün olduğunu söyledi.
Avustralyalı bilim insanları bal arılarından alınan zehrin laboratuvar ortamında agresif meme kanseri hücrelerini yok ettiğini gözlemledi.
- Uzm. Dr. Peker: "Solaryum ışıkları deri kanserine sebep olabilir" Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Peker, solaryum ışıklarının deri kanserine neden olabileceğini belirterek güneş kremi kullanmanın çok önemli olduğunu kaydetti.
Vücutta ben gelişiminin 30 yaşına kadar olabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Onur Çapkan, özellikle 20 santimin üstü benlerin daha fazla kanser riski taşımasından dolayı yakından takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, güneş kremleriyle alakalı bilinmeyenleri açıkladı!
Benler, hemen hepimizde belli oranlarda bulunan ve ciltte oluşan genellikle iyi huylu yapılardır.
Koronavirüse karşı aşının ilk test iznini alan Türk doktor Uğur Şahin DHA'ya konuştuEmre DİNER, İskender GÜNGÖR (DHA) - Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) can almaya devam ederken, virüse karşı küresel ölçekte aşı çalışmaları da sürüyor.
Hava kirliliği ve değişen beslenme alışkanlıklarının görülme sıklığını artırdığı cilt kanserini Avrasya Hastanesi Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Züleyha Kadehçi anlatıyor.
VİRÜSLERİ kullanarak bağışıklık sisteminin kanser hücrelerine karşı 'silahlanmasınıö sağlayacak araştırmaları yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Tolga Sütlü: 'Koronavirüs bir biyolojik silah değil çünkü virüsün genetik diziliminde insan eliyle yapılmış bir değişiklik saptanamadı.
VİRÜSLERİ kullanarak bağışıklık sisteminin kanser hücrelerine karşı "silahlanmasını" sağlayacak araştırmaları yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Tolga Sütlü: "Koronavirüs bir biyolojik silah değil çünkü virüsün genetik diziliminde insan eliyle yapılmış bir değişiklik saptanamadı.
Yılda 18 milyon insana kanser teşhisi konulurken, yaklaşık 10 milyon kişi kanserden hayatını kaybediyor.
Bilgisayar ve telefon ekranlarının kullanımına bağlı olarak radyasyona maruz kalan gözlerde zaman içerisinde göz kanseri oluşabileceğini vurgulayan Op. Dr. Kemal Yıldırım, göz kanseri ile ilgili bilinmeyenleri anlatıyor.
Onkoloji Uzmanı Dr. Erkan Arpacı, kişi özelinde uygulanabilen tedaviler ve immünoterapi ilaçları gibi seçeneklerin artmasıyla pek çok kanser türünün tedavisinde umutlandıran sonuçlar elde edildiğini söyledi.
2019 sağlık alanında Tedavi edilemeyen hastalıkların tedavilerinin bulunması, felçlilerin yürütülmesi ve ölümden sonra beyni canlı tutmayı başarmak gibi büyük gelişmelere sahne oldu.
Günümüzün en sinsi ve ölümcül kanser türlerinden biri olan pankreas kanserinden korunmak için sağlıklı bir diyet programına uymak büyük önem taşıyor.
Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, günümüzde kanser hücresinin genetik haritasının çıkarılabildiğini, bunun da tedavide başarıyı artırdığını söyledi.
Aralarında bir Türk mühendisin de bulunduğu Arkansas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Enstitüsü'nde çalışan bilim insanlarınca melanom (deri kanseri) hücrelerini deri üzerinden tespit edebilen lazer sistemi geliştirildi.
Özellikle 35 yaşından sonra yeni oluşan benlere dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Dermatolog Dr. Sibel Duysak, "Eğer benlerinizde birdenbire sayıca artış ve büyüme varsa, mevcut benlerde renk ve boyut değişimi gelişti ise benler üzerinde kaşınma, ağrı, kanama ve yara oluşumu varsa bir...
83 yıllık yaşamının 63 yılını adadığı sinemayı, "imparatorluk kurdum" diyerek tanımlayan yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu ile olan evliliğini, çocukları ve torunlarıyla ilişkilerini, filmlerinde başrol oynamış ve şu an hayatta olmayan oyuncuları izlerken...
Türk sinemasında "Bay Sinema" olarak anılan yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, "Bugüne kadar 208 sinema filmi, 4 binin üzerinde televizyon dizisi ve 10 bin saatin üzerinde 'Bir Başka Gece' gibi televizyon programı yaptım." dedi.
Kansere davetiye çıkarmadan güneşleninDermatolog Sinem Karaca, 'D vitamini eksikliği ile deri kanseri riski' uyarılarının kişileri güneşlenip güneşlenmeme konusunda ikilemde bıraktığını söyledi.
Central Hospital'dan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hicran Ercan, çocukları güneşe karşı korurken işinize yarayacak 5 öneri sıralıyor.
Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Benler kanser habercisi olabilirTürk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, vücuttaki benlerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini belirtti.
TÜRK Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, vücuttaki benlerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini belirtti.
Güneş ışınlarına bağlı gelişen cilt kanserlerinde görülme sıklığı her geçen artıyor.
Prof. Dr. Anacak: Türkiye'de acilen bir proton tedavi merkezi kurulmalıdırAlparslan ÇINAR / ANTALYA, (DHA) - ÇOCUKLARDAKİ kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan kemoterapi ve radyasyonun ilerleyen yaşlarda yan etkilere bağlı olarak ikincil kanserlere sebep olduğunu belirten Ege...
ÇOCUKLARDAKİ kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan kemoterapi ve radyasyonun ilerleyen yaşlarda yan etkilere bağlı olarak ikincil kanserlere sebep olduğunu belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Yavuz Anacak, "Türkiye'de acilen bir proton tedavi merkezi kurulmalıdır.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, deriye yayılım gösteren kanser hücrelerinin lipomlar, epidermoid kistler, selülit gibi sıkça gözlenen deri hastalıklarını taklit edebilmesi sebebiyle teşhiste gecikmeler yaşanabileceğine dikkat çekti.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.