TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye ile Japonya arasındaki yakınlaşma aslında acılar üzerinden de gerçekleşen bir yakınlaşmadır.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya ziyaretine ilişkin, "Veliaht Prens Akishino ve Prenses ben ve eşimi kabul ettiler, dün de Japon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako bizleri kabul ettiler.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sadece Orta Doğu coğrafyasında değil çok geniş, bizim etki alanımızdaki coğrafyalarda Türkiye'nin bundan sonra hangi istikamette yürüyeceği ve dünya sisteminin bundan sonraki gelişmesinde hangi katkıları sunacağı, dostun, düşmanın, herkesin merak ettiği bir konudur.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Tokyo'da Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga ile bir araya geldi.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret dolayısıyla bulunduğu Tokyo'da, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga bir araya geldi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Japonya'da, Temsilciler Meclisi Başkanı Fukushiro Nukaga ile bir araya geldi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Orta Doğu'da özgür bir Filistin devleti tam manasıyla kurulmadan Orta Doğu'da barış olmaz" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'nin tehciri ile ilgili teklifleri kesinlikle reddetti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarete ilişkin "İki ülkenin hükümetleri arasında var olan çok yakın ilişki, böylece parlamentolar arasında da güçlü bir ilişkiye dönüştürülecek ve parlamenter diplomasinin bütün imkanlarından yararlanarak da Türk-Japon...
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Japonya'nın başkenti Tokyo'da, Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti.
Trabzon'dan Japonya'ya uzanan 8 bin kilometrelik hayal gerçek oldu Trabzonlu lise öğrencisi Yavuz Selim Durmuş, Ertuğrul Fırkateyni'nin hikayesinden etkilenip kendi imkanlarıyla Japonca öğrendi Japon hükümeti tarafından her yıl dünyada 100 öğrenciye verilen bursu kazanan Yavuz Selim...
Japon Tomiko Itooka, 116 yaşında vefat etti, unvanı Brezilyalı rahibe Inah Canabarro Lucas'a geçti.
Japonya'da huzurevinde kalan Tomiko Itooka, 117 yaşındaki Maria Branyas'ın vefatının ardından 'dünyanın yaşayan en yaşlı insanı' unvanını kazandı. 116 yaşında olan Tomiko Itooka ikinci dünya savaşı sırasında 32 yaşındaydı.
Japonya Büyükelçisi Katsumata, Türkiye ile dostluğun Ertuğrul Fırkateyni'ne dayandığını vurguladı.
Japon halkı, Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yılı ve Ertuğrul Fırkateyni'nin seyrinin 134. yılı dolayısıyla Tokyo'ya gelen ve halkın ziyaretine açılan TCG Kınalıada korvetine yoğun ilgi gösteriyor.
Japonya hükümeti, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan'a 'Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti' takdim etti. Törene birçok önemli isim katıldı ve Bilal Erdoğan, Türkiye-Japonya ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.
Ankara Devlet Opera ve Balesi, Türkiye'de ilk kez 1941'de sahnelenen, Giacomo Puccini'nin bestelediği "Madama Butterfly" operasını seyirciyle buluşturacak.
Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'nun da katılımıyla "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Partnerin" temalı resepsiyon gerçekleştirildi.
Çin'de üç fabrikasının inşaatı devam eden Meiji (Çin) Yatırım Limited Şirketi'nin Başkanı Tamotsu Matsui, Çin pazarı hakkında iyimser olduğunu söyledi.
Ressam Kobayaşi Yutaka ile yazar Suezawa Yasuşi, ortak yayımladıkları "Boğaziçi Çocukları" resimli kitabında İstanbul'un tarihi değer ve güzelliklerini yansıtmaya çalıştıklarını belirtti.
Japon araştırmacılar, zayıf elektrik akımını kullanarak geliştirdikleri yemek çubuklarıyla yemeklerdeki çok az miktardaki tuzun bile tadını yapay olarak en az bir buçuk kat arttırarak günlük tuz alımını sınırlandırmayı hedefliyor.
10 Mart'ta alınan tarihi bir kararla başkent Tokyo'da ilkokuldan liseye tüm devlet okullarında şimdiye dek uygulanan katı kılık-kıyafet yönetmeliğinin büyük bir kısmı yürürlükten kalkıyor.
Türkiye'nin Japonya'daki diplomatik misyon şefleri, iki ülke ilişkilerinin miladı kabul edilen Ertuğrul Fırkateyni'nin, Eylül 1890'da battığı Kuşimoto'daki Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.
Japonya'da genç kesimin uğrak noktası Tokyo'nun Takeşita Sokağı'ndaki gençler, giyimdeki "Haracuku" adlı sokak modasını ülke dışına taşımak istediklerini belirtiyor.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da "Seijin no Hi" (Yetişkinler Günü) kutlandı.
Reuters'ın haberine göre bir Japon profesör gıda tatlarını taklit edebilecek "yalanabilir" bir televizyon prototipi geliştirdi.
Japonya'da geliştirilen ilginç televizyon, görenleri şaşkınlık içerisinde bıraktı. Ürünün geliştiricisi Meiji Üniversitesi'nden Homei Miyaşita, amaçlarının restoranda yemek yeme gibi aktivitelerin ekran sayesinde deneyimlenmesi olduğunu belirtti.
Dünyada teknolojisinin gelişmesiyle birlikte yenebilen ve tadına bakılabilen ürün ve cihaz teknolojisi hızla ilerliyor. Japonya'da, çeşitli yiyeceklerin tadını içeren "yalanabilir" bir televizyon ekranı geliştirildi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) şehrimize yeni yatırımlar kazandırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
JAPONYA'da 16 Eylül 1890 yılında kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit düşen 527 mürettebat, Tekirdağ'da düzenlenen törenle anıldı.
Türk-Japon dostluğunun temeli Ertuğrul Fırkatyeni'nin 131. yıl dönümü Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid tarafından 131 yıl önce Japonya'ya gönderilen ve günümüzde Türk-Japon dostluğunun temellerinin atılmasında önemli bir etken olan gemide şehit olan 527 asker için Tekirdağ'da anma töreni düzenlendi.
Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyatlar, Covid-19 salgını nedeniyle verilen bir yıllık ertelemenin ardından Tokyo'da bugün başlıyor.
Son dakika haber... KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Japonya ve Türkiye arasında tarih boyunca süren ilişkilerin tüm boyutu ve Japonya'daki Türk izleri belgesel oldu.
Son dakika haberine göre KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Japonya ve Türkiye arasında tarih boyunca süren ilişkilerin tüm boyutu ve Japonya'daki Türk izleri belgesel oldu.
Son dakika haberleri: Japonya'daki bir tren istasyonu şantiyesinde, küçük dairesel mezarlara sıkıştırılmış 350 kişinin kemiklerinin bulundu.
Korona krizi dünyanın en büyük üçüncü ekonomisini de vurdu.
Japon İmparatoru Meiji tarafından Sultan 2. Abdülhamid'e hediye edilen zırh takımı, Japon nişanı ve Japon mabedi ilk kez Milli Saraylar Koleksiyonları Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
JAPON İmparatoru Meiji tarafından Sultan 2. Abdülhamid'e hediye edilen zırh takımı, Japon nişanı ve Japon mabedi Saray Koleksiyonları Müzesi'nde ilk kez sergilenmeye başlandı.
Sultan 2. Abdülhamid Han'a ait şahsi eşyalardan kılıç, kamçı, marangozluk takımları, tespihler ve altın mührü ilk kez sergileniyor.
1887 yılında Avrupa seyahatine çıkan Japon Prens Komatsu tarafından Sultan II. Abdülhamid'e hediye edilen 6 parçalık paravanın içerisinde 22 adet gazete kupürü bulundu.
Milli Saraylar Tekstil Konservasyon ve Restorasyon Atölyesinde restorasyonu devam eden paravanın astar bölümünden çıkan 19. yüzyıla ait Japon gazete kupürleri onarıma alındı.
Sultan 2. Abdulhamit'e Japon Prensi tarafından hediye edilen paravandan 22 adet gazete küpürü çıktı 132 yıl önce hediye edilen paravanın içerisinden 22 adet gazete kupürü çıktı Çıkan gazete kupürleri titizlikle onarılarak sergilenmeye hazırlanıyor 132 yıllık gazete kupürleri Japon tarihine...
Büyükelçilik Müsteşarı, Japonya'daki kadın üniversitelerini anlattıJaponya Büyükelçiliği Müsteşarı Shinya Takeuchi, ülkesindeki 77 kadın üniversitesinin en eskisinin 1875 yılında kurulduğunu, kadın üniversiteleri arasında Budizm ve Hristiyanlık ile ilgili olanların da bulunduğunu söyledi.
JAPONYA Büyükelçiliği Müsteşarı Shinya Takeuchi, ülkesindeki 77 kadın üniversitesinin en eskisinin 1875 yılında kurulduğunu, kadın üniversiteleri arasında Budizm ve Hristiyanlık ile ilgili olanların da bulunduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya ziyaretiyle gündeme gelen kadın üniversiteleri, Japonya gibi geleneksel ülkelerde kadınların toplumdaki statülerini iyileştirmek üzere kurulmuş yerler.
Japon Parlamentosu'nda geçtiğimiz hafta kabul edilen bir yasayla ülkenin kuzeyinde yaşayan Aynu halkı ilk defa bir etnik azınlık olarak resmen tanınmış oldu.
Turkish Cargo, Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı'ndaki tarihi eserlerin "Osmanlı İmparatorluğu ve Lale Kültürü" sergisi için Japonya'ya taşınmasına sponsor oldu.
Haber: Enver ALAS İSTANBUL / DHATopkapı ve Dolmabahçe Sarayı'nda sergilenen bazı tarihi eserler, Japonya'daki 'Türkiye Yılı' etkinlikleri kapsamında Tokyo'ya taşındı.
- New York'ta Türk - Japon dostluk konseri Türk - Japon dostluk konserinde duygusal anlarNEW YORK - ABD'nin New York şehrinde, Türk-Japon dostluğu adına 'Dünya Barışı İçin Çağrı' adlı bir konser düzenlendi.
TÜRKİYE'de Çaykur tarafından 5 yıl önce ilk kez üretilen beyaz çayın Japonya'daki araştırmaları sırasında bulunan ve 'JP53' kod adı verilen etken maddesiyle kanser tedavisinde tamamlayıcı tıp ürünü olan bitkisel gıda takviyesinin üretiminin tamamlandığı belirtildi.
Japonya'da Prenses Ayako, soylu ünvanı bulunmayan Kei Moriya ile geleneksel bir Şinto düğünü ile evlendi ve böylece Prenses unvanını da resmi olarak yitirmiş oldu.
Japon Prenses Ayako, ülkesinde düzenlenen geleneksel bir törenle dünya evine girdi. Prenses Ayako bu evlilikle prenseslik unvanından vazgeçmiş oldu.
- Japon prenses dünya evine girdiTOKYO - Japon Prenses Ayako, Japonya'da düzenlenen geleneksel bir törenle dünya evine girdi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.